De ce sunt necesare farfuriile de unica folosinta biodegradabile?

0 Shares
0
0
0

De ce sunt necesare farfuriile de unica folosinta biodegradabile?Cu siguranta, cel putin odata in viata ati folosit farfurii de unica folisinta si tacamuri de unica folosinta, confectionate din materiale plastice traditionale.

De ce zic, din materiale plastice traditionale? Pentru ca acestea sunt acum confectionate si din materiale plastice biodegradabile, iar mai multe detalii puteti afla pe parcursul acestui articol.

Asadar, in trecut existau intr-adevar doar farfurii din materiale plastice traditionale, dar acum oamenii incep sa constientizeze din ce in ce mai mult cat de daunatoare sunt acestea mediului inconjurator, si renunta sa le mai cumpere.

Materialele plastice traditionale dauneaza mediului, inca din momentul in care sunt fabricate, pentru ca au in compozitie petrol, iar acesta este daunator mediului. In plus, atat cand are loc extragerea petrolului, cat si cand acesta se rafineaza si apoi cand se fabrica materialele plastice traditionale, mediul are de suferit.

Apoi, in afara petrolului, materialele plastice traditionale contin si diferite alte substante care dauneaza mediului, atunci cand materialele plastice incep sa se descompuna. In ceea ce priveste descompunerea materialelor plastice traditionale, aici iarasi este mult de discutat, pentru ca acestea (in functie de tipul plasticului), necesita zeci sau chiar sute de ani pentru degradare totala.

Deseurile din materialele plastice traditionale, iar aici amintim si farfuriile si vesela de unica folosinta, ajung de multe ori in rauri sau oceane. In timpul in care se descompun, polueaza apa.

Pestii si toate celelalte vietuitoare au de suferit, fie daca mananca deseuri biodegradabile, fie datorita substantelor care se descompun in apa. Oricum ar fi, atat apa, cat si solul si aerul au de suferit datorita deseurilor din materiale plastice traditionale.

Acum, ati vazut asadar de ce am zis la inceputul articolului ca ar fi indicat sa renuntati la utilizarea farfuriilor de unica folosinta din materiale plastice traditionale.

Alegeti in schimb sa folositi farfurii de unica folosinta biodegradabile, care in primul rand au avantajul de a se descompune mult mai repede decat cele din materiale plastice traditionale.

Daca deseurile din materiale plastice traditionale se descompun in zeci sau sute de ani, cele din materiale biodegradabile au nevoie de doar cateva saptamani sau luni pentru a se descompune.

In plus, acestea vin la pachet si cu diferite alte avantaje, pe care le puteti descoperi pe scurt in cele ce urmeaza.

Produse biodegradabile

Produsele biodegradabile sunt cele care pot fi defalcate in partile lor componente in timp, prin actiunea organismelor si proceselor biologice. Hartia si produsele textile sunt biodegradabile, dar materialele plastice traditionale din baze petroliere nu sunt.

Ambalajele de consum si produsele alimentare de unica folosinta fabricate din materiale plastice biodegradabile noi din porumb si alte baze vegetale au numeroase avantaje de mediu si eficienta fata de produsele nebiodegradabile.

Mai putina poluare

Fabricarea produselor biodegradabile are avantajul de a crea mult mai putina poluare. Deoarece produsele se pot descompune in componente netoxice, ele nu provoaca levigatele chimice periculoase care pot otravi apa sau dezafectarea care pot polua aerul. Produsele de consum biodegradabile din plastic produc cu 68% mai putine gaze cu efect de sera decat produsele din plastic pe baza de petrol, potrivit Food Service Warehouse.

Eficienta consumului de combustibil

Fabricarea produselor plastice biodegradabile din acid polilactic, economiseste cantitati semnificative de petrol. Procesele de productie din plastic biodegradabile preiau cu 65% mai putina energie decat cele necesare pentru a produce materiale plastice pe baza de petrol, potrivit Food Service Warehouse, liderul industriei de aprovizionare a restaurantelor din SUA. Acest lucru inseamna ca materialele plastice biodegradabile reprezinta alegerea cea mai eficienta din punct de vedere energetic. Produsele biodegradabile sunt obtinute din resurse regenerabile, precum porumb, trestie de zahar si amidon de cartofi in loc de petrol.

Compostabilitatea

Compozitia materialelor plastice biodegradabile impreuna cu produsele traditionale de hartie biodegradabile si deseurile alimentare si agricole pot transforma cosul de gunoi in material humic bogat, care poate imbunatati retentia de apa si nutrienti si poate ajuta la cresterea plantelor mai sanatoase, cu mai putin nevoie de ingrasaminte chimice si pesticide.

0 Shares
You May Also Like