Sfaturi pentru alegerea motocultorului potrivit

0 Shares
0
0
0

Sfaturi pentru alegerea motocultorului potrivitIn ultimul timp, din ce in ce mai multi dintre cei care locuiau la oras, au ales sa isi vanda apartamentele si sa se mute la tara, cat mai aproape de oras.

De ce? Pentru ca la sat aerul este mai curat decat la oras (nu exista atata poluare), la sat este mai liniste decat la oras, iar viata este mult mai linistita.

In plus, la sat ai posibilitatea de a te ocupa de agricultura. Nimic nu e mai placut decat sa ai propria ta gradina, in care sa cultivi legume, cereale sau leguminoase, si sa mai ai si cativa pomi fructiferi.

Plus de asta, a avea o gradina mare si un teren agricol, iti ofera posibilitatea de a cultiva aceste produse agricole nu doar pentru propriul consum, ci pentru a le vinde. Acest lucru iti ofera posibilitatea de avea o sursa buna de venit.

Daca in trecut, nu era tocmai usor sa te ocupi de agricultura, acum este mult mai usor, dat fiind faptul ca ai posibilitatea de a alege un motocultor, pe care sa il folosesti pentru a-ti pregati terenul. Practic, totul se face mecanizat, iar tu trebuie doar sa conduci motocultorul.

Unui motocultor ii poti atasa diferite accesorii, in functie de activitatea pe care trebuie sa o desfasori. Poti atasa de exemplu un plug de arat, iar astfel vei folosi motocultorul pentru a ara in gradina.

Poti de-asemenea sa folosesti un plug pentru bilonat, o presa pentru balotat, o grebla pentru a aduna fanul sau chiar si o remorca pe care sa o atasezi de fiecare data cand trebuie sa transporti produsele agricole.

Alegerea motocultorului

Acum ca ai vazut cat de util iti poate fi un motocultor, cu siguranta te intrebi si cum sa faci alegerea potrivita, mai ales ca pe piata exista atat de multe modele.

Alege in primul rand un motocultor pe benzina. Poti opta pentru un motocultor Rabota k7 100q, care poate fi utilizat chiar si pe suprafete de peste 8000 de metri patrati. Cu siguranta, oricat de mare ti-ar fi curtea, vei face fata provocarii cu un astfel de motocultor.

Un motocultor Rabota k7 100q are in dotare un motor euro 5 pe benzina, si are 7 CP. Vestea buna este ca ai posibilitatea ca in afara accesoriilor amintite anterior, sa ii atasezi diferite alte accesorii, cum ar fi freza de pamant, semanatoarea, lama pentru zapada, peria rotativa sau chiar si tocatorul de crengi.

Atunci cand trebuie sa faci alegerea potrivita, este necesar sa tii cont de latimea de lucru. Nu trebuie ca aceasta sa fie nici foarte mare, dar nici foarte mica.

Alege un motocultor Rabota k7 100q care are latime de lucru cuprinsa intre 560 mm si 1050 mm. este important de mentionat faptul ca acest utliaj are adancimea de lucru cuprinsa intre 150 si 300 de mm.

Atat latimea de lucru cat si adancimea de lucru pe care acest motocultor Rabota k7 100q le ofera, il fac utilajul ideal atat pentru munca pe camp, cat si pentru munca in gradina.

Intretinerea utilajului

Foarte multe persoane care au nevoie de un motocultor, se gandesc cu groaza la intretinerea acestuia. Ei bine, motocultorul nu este un utilaj care sa necesite cunostinte tehnice iesite din comun pentru a fi utilizat si intretinut.

Alege-ti un motocultor Rabota k7 100q, si trebuie doar sa te asiguri ca verifici si reglezi ambreiajul periodic, astfel incat utilajul sa functioneze in permanenta la capacitate maxima.

In ceea ce priveste uleiul utilajului, asigura-te ca nu folosesti alt ulei in afara celui recomandat de producator. Daca vei tine cont de aceste sfaturi de intretinere, nu vei avea de ce sa iti faci griji.

0 Shares
You May Also Like