Este eficienta incalzirea prin pardoseala?

0 Shares
0
0
0

Este eficienta incalzirea prin pardoseala?Incalzirea prin pardoseala este o modalitate excelenta de a va mentine locuinta calduroasa, dupa cum puteti vedea in continuare.

Este minunat sa mergeti mai departe dat fiind faptul ca acest tip de incalzire a locuintei distribuie caldura uniform in fiecare colt al camerei si va elibereaza peretii de calorifere, lasandu-va astfel mai mult spatiu pentru a va expune tablourile, rafturile sau chiar aveti spatiu liber la ferestre, sau va permite sa creati un aspect minimalist daca doriti.

Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, foarte costisitor de instalat, in special in casele mai vechi, deci trebuie sa va ganditi mult si mult inainte de a lua o decizie, si aflati cat va costa intreg sistemul, aici incluzand si tevi si accesorii pentru incalzire prin pardoseala.

De ce nu au mai multi oameni in casele lor acest tip de incalzire a locuintei? Ne uitam la argumente pro si contra pentru a va ajuta sa decideti daca este potrivit pentru proprietatea dvs.

Care sunt lucrurile bune de spus despre sistemele de incalzire in pardoseala?

 • Confort! Picioarele dvs. vor fi minunate si calde, asa ca puteti sa va plimbati descult tot anul – este deosebit de primitor acest tip de incalzire mai ales in baie atunci cand iesiti din cada sau dus.
 • Distribuie caldura uniform si constant in jurul fiecarei camere.
 • unitate de dimensiuni adecvate poate incalzi o suprafata mai mare decat un calorifer individual si functioneaza la o temperatura mai scazuta, astfel incat va poate reduce facturile la incalzire.
 • Mai putina risipa – podelele dvs. vor ramane calde, chiar daca geamurile sunt deschise sau camera nu este foarte bine izolata termic.
 • Este ascuns – deci nu va strica decorul si nu ocupa spatiul la fel ca si calorifere urate si voluminoase.
 • Poate fi instalat sub pardoseala din piatra, faianta, lemn sau mochete (atata timp cat covorul nu este prea gros – in general, 1,5 g se considera grosimea maxima adecvata pentru covor, intr-o locuinta cu acest sistem de incalzire).
 • S-ar putea sa imbunatateasca pretul de vanzare al casei dvs.: incalzirea in pardoseala are reputatia de a fi de ultima generatie si un specimen ridicat si ar putea atrage cumparatori care cauta o proprietate de lux.

Ce dezavantaje are sistemul de incalzire prin pardoseala?

 • Problema principala este costul incalzirii in pardoseala: poate fi costisitor si dificil de instalat – asa ca, chiar daca facturile dvs. sunt mai mici, este putin probabil sa va recuperati cheltuielile initiale. In cladirile mai vechi, crearea conditiilor potrivite sub podea poate dura timp si poate provoca tulburari majore, iar din acest motiv cei care locuiesc intr-un asemenea imobil nu opteaza pentru acest sistem de incalzire.
 • Poate dura mult timp pentru incalzire, asa ca este vital sa folositi un cronometru pentru a va asigura ca camerele sunt suficient de calde atunci cand doriti sa le utilizati.
 • Nu il puteti folosi sub anumite obiecte de mobilier sau accesorii, care ar putea restrictiona modul in care va aranjati mobilierul; de fapt, daca doriti sa instalati incalzirea in pardoseala in toata casa dvs., este posibil sa fiti nevoit sa scapati de niste obiecte mari si grele.
 • Daca utilizati un sistem mai mic, este posibil sa gasiti ca aveti o podea calda minunata, dar restul camerei este inca rece, asa ca aveti nevoie de radiatoare.

Tipuri de incalzire prin pardoseala

Puteti alege fie incalzirea electrica in pardoseala (cunoscuta sub numele de sistem „uscat”), fie incalzirea pe baza de apa (aceasta este cunoscuta sub denumirea de incalzire „umeda”).

Ce va costa instalarea incalzirii prin pardoseala?

Costurile de instalare pot varia foarte mult, in functie de faptul ca alegeti un sistem electric sau bazat pe apa, numarul de camere pe care doriti sa le incalziti, indiferent daca montati o casa nou construita, o extensie sau o cladire mai veche si ce tip de pardoseala.

Il pot instala singur?

Inainte de a investi in orice echipament de incalzire in pardoseala, trebuie sa consultati un specialist pentru a va ajuta sa decideti ce sistem este potrivit pentru casa dvs. De asemenea, vor explica dificultatile si costurile pe care le implica daca vreti sa il instalati singur.

Este posibil sa efectuati singur instalatia de incalzire in pardoseala electrica daca sunteti increzator in tehnicile DIY. Cu toate acestea, daca alegeti un sistem pe baza de apa, veti avea nevoie de un profesionist calificat pentru a pune conductele si a le conecta la cazanul dvs. De asemenea, vor trebui sa puna izolatie si sapa.

Indiferent de sistemul pe care il alegeti, acesta ar trebui sa fie conectat la alimentarea cu energie electrica de catre un electrician calificat, care va trebui, de asemenea, sa conecteze un senzor care functioneaza termostatul.

Acestea sunt cateva detalii importante de precizat in legatura cu acest tip de incalzire a locuintei, care este eficient, va ofera posibilitatea de a plati mai putini bani pentru facturi, dar costurile instalarii sunt mai mari decat daca optati pentru calorifere.

0 Shares
You May Also Like