Ghid de alegere a cartilor pentru copii

0 Shares
0
0
0

Pentru parinti, alegerea cartilor pentru copii se poate dovedi a fi o sarcina dificil de indeplinit, dat fiind faptul ca trebuie sa tina cont de mai multe detalii importante, pe care le vom prezenta in randurile care urmeaza.

Cartea potrivita pentru bebelusii cu varsta de maxim 6 luni

Pentru bebelusii care au cel mult 6 luni implinite, parintii trebuie sa isi indrepte atentia spre carti cartonate si rigide, pe care cei mici sa le poata tine in patut. Aceste carti de preferat ar fi sa aiba culori vii si puternice.

Nici ideea de a alege carti din materiale textile cu imagini simple nu ar fi una rea, mai ales ca acestea pot fi luate de bebe chiar si in baie.

Cartile potrivite pentru bebelusii care au maxim un an implinit

Pentru bebelusii care se apropie de un anisor, cartile potrivite pot avea diferite imagini cu tot felul de animale sau obiecte. Aceste carti pot fi cartonate si pot avea in anumite zone butoane.

De-asemenea, se poate opta si pentru carti pentru bebelusi care sa fie din plastic sau material care poate fi luat la baie fara griji.

Cartea potrivita pentru copiii de 1-2 anisori

Pentru copiii care deja au trecut de un anisor, optiunile sunt mai multe. Cartea potritiva pentru acestia ii poate invata sa salute, ii poate ajuta sa se bucure de ilustratii simple si colorate, etc.

Cartea potrivita pentru copilasii de 2-3 ani

Cartea potrivita pentru copiii care au aceasta varsta poate cuprinde undele idei de inavare precm litere, cifre, culori, etc. De-asemenea, ii poate invata pe copii sa deosebeasca animalele, masinile, etc.

Cele mai multe dintre cartile ideale pentru copiii de aceasta varsta, au zone interactive, iar prin ele cei mici descopera ce exista sub clape, apasand portiuni care sunt scoase din relief. Cartile pentru cei aflati in aceasta categorie de varsta, pot cotine cuvinte amuzante si imagini, care sa ii faca pe copii sa rada.

Cartea potritiva pentru copiii de 3-5 ani

Cartile potrivite pentru copiii cuprinsi in acest interval de varsta sunt axate pe notiuni de invatare a timpului: zilele saptamanii, lunile anului, sau anotimpuri printre altele.

Aceste carti pot contine diferite subiecte de interes pentru copii, si le poate explica unele situatii.

Exista si parinti care aleg pentru cei mici, carti de pictat pentru copii, pentru ca acestia sa se bucure de beneficiile picturii. Vom prezenta pe scurt cateva dintre acestea, in randurile care urmeaza:

Beneficiile picturii

 • Pictura poate ajuta copiii sa-si comunice emotiile sau sentimentele. Prin utilizarea diferitelor culori, ei se pot exprima fara utilizarea cuvintelor.
 • Pictura le permite copiilor o oportunitate educativa, de asemenea, distractiva si incitanta.
 • Pictura ajuta la realizarea coordonarii mana-ochi, o abilitate importanta la varsta lor. Acest lucru este dezvoltat in timp ce invata sa picteze partile pe care le vad; asigurandu-se ca miscarea mainilor lor este la fel cu viziunea lor
 • Pictura ajuta copilul sa-si dezvolte abilitati de mobilitate. Muschii lor de mana sunt folositi, ceea ce le permite un spatiu de dezvoltare atat mental, cat si fizic.
 • Pictura ii ajuta pe copii sa dobandeasca abilitati asupra modului de a se concentra pe detalii banale, pictura pe o panza sau o bucata de hartie necesita abilitati de pictura variate.
 • Pictura poate fi un podium minunat pentru ca copiii sa progreseze si sa isi descopere creativitatea. Invata despre diverse amestecuri de culori si cum merg impreuna.
 • Pictura ii poate ajuta pe copii sa invete dimensiuni, forme si modele. Acestea sunt toate aspectele critice ale curriculumului lor in anii prescolari.
 • Pictura ii ajuta pe copii sa-si dezvolte abilitatile de luare a deciziilor. Ei trebuie sa planifice in avans, deoarece aleg care culoare ar trebui sa fie utilizate pentru diferite parti ale picturii.
 • Pictura poate juca rolul terapiei pentru un copil care poate simti emotii diferite; indiferent daca aceste sentimente sunt subtile sau extreme. Pe langa comunicare, pictura ii poate ajuta pe copii sa se simta mai bine cu privire la lucrurile pe care le-ar fi imbuteliat in interior.
 • Poate cel mai mare beneficiu este faptul ca pictura ofera pentru tine si copiii tai o platforma excelenta de legatura si petrecere timp pretios impreuna.
 • Acestea sunt doar cateva beneficii pe care copilul dvs. le poate obtine din pictura. Pictura poate fi o parte semnificativa a dezvoltarii sgenerale a copilului dumneavoastra, motiv pentru care una sau mai multe carti de pictat pentru copii, ar fi ideale pentru cei mici.

Se poate vedea asadar faptul ca puteti sa gasiti diferite carti pentru copii, deci trebuie sa tineti cont de cativa factori importanti inainte de a alege cartile potrivite. Varsta este unl dintre cei mai importanti factori.

In cazul in care observati ca micutul dvs. are inclinatie spre pictura, atunci cumparati-i cat mai multe carti de pictat cu degetele, pentru a se bucura din plin de toate beneficiile picturii.

0 Shares
You May Also Like