Cum se alege gresia si faianta?

0 Shares
0
0
0

Odata cu venirea primaverii, foarte multi oameni se gandesc sa isi reamenajeze interiorul locuintei, iar baile de obicei se afla in topul listei. Nu mai este pentru nimeni un secret faptul ca fresia si faianta sunt cele mai des inlocuite lucruri din baie.

Atat gresia cat si faianta, in afara faptului ca arata foare bine, sunt si foarte usor de curatat, iar acesta este unul dintre cele mai mari avantaje ale lor. Chiar daca, atat gresia cat si faianta se gasesc pe piata placilor ceramice de atat de mult timp, cu siguranta nu este usor sa faceti alegerea potrivita pentru locuinta dvs. de pe https://www.gudart.ro/gresie-si-faianta, tinand cont de numarul mare de modele de gresie si faianta pe care le puteti gasi.

De cele mai multe ori, oamenii care se afla in cautarea gresiei si a faiantei, se orienteaza mai intai de toate dupa culoare, pentru ca aceasta sa se potriveasca foarte bine cu noua idee de design interior a locuintei.

Altii, mai intai de toate se gandesc la pret atunci cand se afla in cautarea gresiei si a faiantei pentru baia casei lor. Din pacate, nu foarte multa lume stie care sunt cele mai importante caracteristici demne de luat in considerare atunci cand vine vorba despre alegerea gresiei si a faiantei.

Tocmai din acest motiv, este necesar sa cititi acest articol pana la final, pentru ca veti putea descoperi o multime de informatii foarte importante, care va pot fi de folos atunci cand trebuie sa alegeti faianta si gresia din baie. Iata asadar ce trebuie sa luati in considerare, pentru a face cele mai bune alegeri!

Optati pentru modele usor de igienizat

Cu totii stim ca baia este un spatiu care are permanent nevoie de igienizare, iar din acest motiv, placile ceramice pe care alegeti sa le aveti montate in baie, este de preferat s aiba forme cat mai simple, pentru a permite patrunderea substantelor si a periilor de curatare printre imprimeuri.

De-asemenea, este deosebit de important sa va asigurati in momentul in care intentionati sa alegeti gresia si faianta pentru baia casei dvs., ca acestea sunt fabricate dintr-un material foarte bun si foarte rezistent, care sa nu se degradeze datorita intrarii in contact cu substantele care pot fi mai corozive, atunci cand igienizati incaperea.

Impermeabilitatea placilor de gresie si faianta pe care intentionati sa le alegeti pentru locuinta dvs., reprezinta un alt factor important demn de luat in considerare. Chiar daca cele mai multe astfel de placi sunt foarte rezistente la apa, ele nu vor fi impermeabile 100%.

Acesta este motivul datorita caruia, este foarte important sa va asigurati de faptul ca acele placi de gresie si faianta din jurul cabinei de dus, sunt izolate cu un kit de rezistenta la apa.

Acest kit este deosebit de eficient pentru ca ajuta la hidroizolarea zonei inaintea montarii pieselor ceramice. De-asemenea, in cazul in care optati pentru placi fabricate din piatra naturala in acele zone in care umiditatea este crescuta, este foarte important sa cunoasteti faptul ca acestea pot avea o porozitate mai mare in comparatie cu placile ceramice.

Acest lucru mai simplu spus, poate insemna ca in cazul in care nu hidroizolati foarte bine baia inainte de montarea placilor, veti putea provoca daune pentru vecinul de dedesupt.

Stabiliti designul interior

Un amanunt important de avut la cunostinta este acela ca inainte de a alege placile ceramice, este important sa va hotarati in ceea ce priveste aspectul general al locuintei. Daca intentionati sa avti o locuinta in stil mediteranean, atunci alegeti placile ceramice pentru baie, care sa fie specifice zonei respective.

Stabiliti cum va fi suprafata placilor

Acest aspect este de-asemenea foarte important, pentru ca puteti opta pentru placi ceramice mate sau lucioase. Legat de acest aspect, totul tine de preferintele si gusturile personale.

Ce dimensiuni trebuie sa abia placile de gresie si faianta?

Atunci cand vine vorba de placi de faianta si gresie, cel mai probabil stiti deja ca acestea au diferite dimensiuni. Pentru baile mici, puteti alege cu incredere placile cu dimensiuni mici. Cele de 60 x 30 cm de exemplu, pot fi considerate prea mari pentru o asemenea baie, pentru ca, cu cat sunt mai mari placile, cu atat se va crea mai mult iluzia unui spatiu mai mic.

In aceste conditii, placile de 10 x 10 cm sunt ideale. Daca insa baia dvs. este una spatioasa, atunci este indicat sa optati pentru placi ceramice de dimensiuni mari. Puteti alege placile de 60 x 30 cm, sau 40 x 20 cm, iar acestea se vor potrivi de minune.

Gresie si faianta portelanate sau obisnuite?

Acesta este un alt aspect pe care trebuie sa il luati in calcul. Placile portelanate, datorita proprietatilor tehnice, sunt mai rezistente la socuri mecanice, iar din acest motiv sunt mai potrivite pentru placarea podelelor. Modelele obisnuite in schimb sunt potrivite pentru placarea peretilor.

Acestea sunt asadar cateva detalii foarte importante pe care trebuie sa le luati in considerare cand doriti sa alegeti gresia si faianta pentru baia dvs.

0 Shares
You May Also Like