Importanta promovarii si publicitatii pentru companii- diverse modalitati de promovare

0 Shares
0
0
0

Importanta promovarii si publicitatii pentru companii- diverse modalitati de promovareIntreprinderile mici si mijlocii sunt constiente de faptul ca trebuie sa faca uz de promovare si publicitate pentru a face publicitate unui brand. Dar, in acelasi timp, pentru a-l face cunoscut si a-l pune pe piata, este necesar ca clientii sa perceapa o imagine buna a acestui brand. In caz contrar, o astfel de publicitate va avea efectul opus asupra afacerii.

Strategiile de promovare si publicitate pentru companii sunt strans legate, desi in realitate nu sunt aceleasi. Scopul publicitatii, pe de o parte, este de a aduce atat brandul, cat si produsul ,la client. Pe de alta parte, promovarea pe care o incearca este sa atraga clientii catre produs.

Mediatizarea brandului si a produsului pentru a atrage clienti

Unul dintre cele mai bune exemple de promovare si strategie de publicitate este cadourile companiei.

Markprint este, tocmai, o companie dedicata publicitatii profesionale si are un catalog imens cu cadouri corporative de tot felul. Cel mai interesant lucru despre produse, care pot fi folosite si la evenimente si conventii, este ca pot fi personalizate pentru a oferi o mai mare promovare companiilor. Markprint are mii de idei pentru a oferi vizibilitate brandului oricarei afaceri.

De asemenea , folosit la interior sau exterior, autocolantul cu adeziv permanent  poate insemna o buna metoda de publicitate  pentru o afacere.

Strategiile de publicitate si promovare au ca scop principal expunerea beneficiilor unui produs. Ideea este de a o distinge de concurenta, astfel incat clientii sa parieze pe ea. Fara sa uitam ca, fiind localizate in domeniul online, publicitatea si promovarea vizeaza si pozitionarea produsului respectiv si a brandului care il cuprinde.

Noi tehnologii pentru promovarea companiilor

Este cu adevarat important  sa mentionam ca eruptia noilor tehnologii a insemnat un inainte si dupa pentru publicitatea si promovarea companiilor din intreaga lume. Datorita internetului, numeroase companii locale au reusit sa-si faca publice produsele si serviciile pentru toate tipurile de clienti, pana la punctul de externalizare a companiei in toate colturile lumii.

Aceste noi tehnologii au permis, de asemenea, ca relatiile cu alte companii specializate in marketing si publicitate sa fie mult mai fluide. Mai exact, exista companii care investesc in marketing digital incercand sa-si promoveze brandul si produsele si pentru aceasta deleaga sarcina unei alte companii externe.

Aceasta practica comerciala, care este atat de comuna astazi, este cunoscuta sub numele de externalizare pentru companii.

Ce este de fapt publicitatea ?

Publicitatea este, pe scurt, informatie. Fie ca anuntam un produs sau un serviciu nou, partajam informatii despre preturi, oferim notificari despre noi puncte de vanzare sau pur si simplu ne amintim si consolidam imaginea unei marci, totul se rezuma la transmiterea de informatii.

Din trecut, publicitatea a fost de mare ajutor in lumea afacerilor, promovand o concurenta sanatoasa intre companii. Scopul sau principal este de a spune lumii ca avem ceva interesant de oferit si poate fi orice, de la un eveniment, o noua linie de produse sau o campanie politica. Poate lua forma unor reclame tiparite, radio, televiziune  etc.

Definitie: Publicitatea este un mijloc de comunicare cu utilizatorii unui produs sau serviciu. Reclamele sunt mesaje platite de cei care le trimit si au scopul de a informa sau influenta persoanele care le primesc.

Descriere: publicitatea este intotdeauna prezenta, desi este posibil ca oamenii sa nu fie constienti de ea. In lumea de astazi, publicitatea foloseste toate mediile posibile pentru a-si transmite mesajul. Face acest lucru prin intermediul televiziunii, tiparite (ziare, reviste, jurnale etc.), radio, presa, internet, vanzare directa, tezaurizare, corespondenta, concursuri, sponsorizari, postere, haine, evenimente, culori, sunete, elemente vizuale si chiar oameni (aprobari) .

Industria de publicitate este formata din companii care fac publicitate, agentii care creeaza reclame, mass-media care difuzeaza reclamele si o multime de oameni precum editori de copiere, vizualizatori, manageri de marca, cercetatori, sefi de creatie si designeri care parcurg ultima mila pana la client sau receptor.

O companie care trebuie sa isi faca publicitate si/sau produsele sale angajeaza o agentie de publicitate.

Compania informeaza agentia despre brand, imaginile sale, idealurile si valorile din spatele acestuia, segmentele tinta si asa mai departe. Agentiile convertesc ideile si conceptele pentru a crea elemente vizuale, text, machete si teme pentru a comunica cu utilizatorul. Dupa aprobarea clientului, reclamele sunt difuzate, conform rezervarilor efectuate de unitatea de cumparare media a agentiei.

Publicitatea este o comunicare de marketing care foloseste un mesaj non-personal sponsorizat in mod deschis pentru a promova sau a vinde un produs, serviciu sau idee. Sponsorii de publicitate sunt de obicei companii care doresc sa-si promoveze produsele sau serviciile.

Publicitatea se diferentiaza de relatiile publice prin faptul ca un agent de publicitate plateste si are controlul asupra mesajului. Difera de vanzarea personala prin faptul ca mesajul este non-personal, adica nu este directionat catre o anumita persoana.

Publicitatea este comunicata prin diverse mass-media, inclusiv media traditionala precum ziare, reviste, televiziune, radio, publicitate in aer liber sau posta directa; si media, cum ar fi rezultatele cautarii, bloguri, retele sociale, site-uri web sau mesaje text. Prezentarea efectiva a mesajului intr-un mediu este denumita reclama : reclama sau reclama pe scurt.

0 Shares
You May Also Like