Cum se aleg materiale de constructie bune?

0 Shares
0
0
0

Cum se aleg materiale de constructie bune?Fier sau otel pentru constructii

Fierul de constructie sau fierul ondulat este principalul material atunci cand construiti o casa, deoarece ofera stabilitate atunci cand are loc o miscare seismica, impiedicand caderea sau prabusirea casei.

Este important sa stiti ca fierul de constructie trebuie sa fie “ondulat” pe suprafata lui, deoarece faciliteaza aderenta cu betonul. In mod similar, acesta trebuie sa fie de gradul 60 pentru a rezista la cutremure, in conformitate cu Regulamentul National de Constructii.

Fiecare fier are o lungime de 9 m. Fierul au diametre diferite; cele mai utilizate intr-o casa sunt cele de 6 mm, 3/8″, 1/2″ si 5/8″. Multe companii distribuitoare de fie asigura ca produsele sale respecta toate reglementarile, oferindu-va un produs de cea mai buna calitate si cu garantie.

Se observa ca alegerea unei geometrii si a unei locatii adecvate a conexiunilor incorporate sunt importante pentru o constructie solida.

Ciment

Este un material care, combinat cu nisip, piatra si apa, produce un amestec numit beton, care are capacitatea de a se intari pana la consistenta unei pietre. Puteti gasi cimentul in saci de 42,5 kg, exista diferite marci si tipuri si este obisnuit ca caracteristicile sale sa fie imprimate pe pungi. Cele mai frecvent utilizate sunt de tip I si IP.

Piatra

Pietrele sunt pietre unghiulare sau rotunjite in forma care se adauga la betonul fundatiei. Ele pot masura pana la 25 cm pe lateral sau in diametru. Piatra sse adauga la betonul suprapunerilor (maxim 10 cm). Ambele trebuie sa fie curate si fara impuritati atunci cand sunt utilizate.

Piatra zdrobita

Aceasta piatra ar trebui sa fie de consistenta tare, adica nu ar trebui sa se rupa usor. Nu trebuie sa fie poros sau sa aiba argila, praf sau noroi aderent la suprafata sa. Acesta este folosit pentru a pregati beton si este vandut in 1 “, 3/4” si 1/2 “.

Nisip grosier si nisip fin

Este important sa stiti ca nisipul grosier ar trebui sa fie lipsit de praf sau saruri si nici nu ar trebui sa aiba un aspect foarte intunecat. Particulele sale pot ajunge pana la o dimensiune maxima de 5 mm. Pentru nici un motiv ar trebui sa utilizati nisip de mare. Particulele sale trebuie sa aiba o dimensiune maxima de 1 mm. Este recomandabil sa achizitionati nisipul in carierele de garantie.

Beton

Este compus dintr-un amestec de nisip grosier si piatra zdrobita in proportii similare. Costul sau este mai ieftin decat cumpararea separata a celor doua elemente, dar utilizarea sa este limitata la betonul cu rezistenta scazuta, cum ar fi fundatiile si podelele false.

Apa

Pentru constructii, apa trebuie sa fie potabila, adica curata, proaspata, fara miros, culoare sau gust. Nu trebuie sa spumeze atunci cand este agitat. Apa de mare nu este potrivita pentru prepararea betonului, deoarece sarurile pe care le contine pot coroda fierul.

Caramizi

Pentru peretii portanti este recomandabil sa se utilizeze caramizi cunoscute sub numele de King Kong. Au 18 gauri (perforatii verticale), masuratorile lor sunt de obicei: 9 cm inaltime, 13 cm latime si 24 cm lungime.

Otelul a fost folosit in constructii de cand au fost construite primii zgarie-nori la sfarsitul secolului al XIX-lea. Dar recent, otelul a devenit o optiune pentru cladirile mai mici si chiar pentru locuinte personale. Utilizarea otelului are anumite avantaje:

Otelul este considerat un produs „verde”, deoarece este in intregime reciclabil. De fapt, un constructor va putea cumpara otel reciclat pentru o noua cladire comerciala sau o casa.

Materialul ofera o rezistenta care nu este disponibila pentru cladirile construite cu rame de lemn si pereti de caramida. Nu se deformeaza, nu se indoaie, nu se rasucesc si nu se indoaie si este flexibil si usor de instalat. Datorita calitatii crescute si usurintei de intretinere, otelul este un material de constructie atractiv.

Rezista mucegaiului si mucegaiului, o ciuma care afecteaza uneori cladirile din lemn. Otelul este suficient de robust incat sa reziste daunelor cauzate de dezastrele naturale, cum ar fi tornade, uragane si cutremure.

Cladirile din otel sunt mult mai rezistente la foc si termite. Datorita durabilitatii mai mari a otelului, proprietarul unei astfel de cladiri ar putea obtine o oferta mai buna pentru asigurare.

Datorita rezistentei si durabilitatii otelului in comparatie cu lemnul, arhitectii au mai multa flexibilitate in proiectarea cladirilor si caselor, creand spatii mai mari.

Constructia cu otel are insa unele dezavantaje. Otelul este mai costisitor decat materialele mai conventionale. How Stuff Works observa ca o cladire din otel este cu 14% mai costisitoare decat o structura echivalenta construita cu materiale mai conventionale.

Pentru a face o cladire din otel cu adevarat eficienta energetic necesita izolatie suplimentara, deoarece materialul conduce caldura si frigul mai mult decat materialele conventionale. Daca o cladire din otel nu este proiectata bine, aceasta poate fi predispusa la coroziune.

Trucul pentru a construi cu otel este sa gasiti un antreprenor care are experienta in utilizarea materialului, precum si instalatori si electricieni dornici sa lucreze la o cladire din otel. Dar construirea cu otel este o investitie utila daca cineva este dispus sa cheltuiasca banii in avans.

0 Shares
You May Also Like