Importanta resedintelor pentru batrani sau a caselor de ingrijire medicala

0 Shares
0
0
0

Importanta resedintelor pentru batrani sau a caselor de ingrijire medicalaEste un fapt ca populatia in varsta creste din ce in ce mai mult in fiecare zi. Aceasta realitate are repercusiuni in domeniul medical, familial si economic. Casele de ingrijire medicala sau azilele raspund la acest lucru.

Schimbarea conceptului despre casele pentru adultii mai in varsta vine dintr-o analiza obiectiva a realitatii. Speranta de viata a crescut in ultimii 50 de ani. Daca inainte o persoana de 60 de ani era considerata in varsta, astazi exista oameni de peste saptezeci de ani total independenti, activi si vitali. O calitate mai buna a vietii, progresele medicale si un control mai bun al sanatatii fac ca longevitatea sa creasca an de an.

Se stie ca numarul persoanelor de peste 65 de ani din lume se va dubla la 14% in urmatorii 30 de ani, crescand de la 506 milioane in prezent la 1,4 miliarde in 2040. Chiar si rata persoanelor in varsta o va depasi pe cea a copiilor sub cinci ani.

Persoanele in varsta consulta medicul cu 60% mai mult decat restul, sunt spitalizati de 1,6 ori mai mult. Intre 15% si 20% din paturi sunt ocupate de adulti in varsta. Unul din doi pacienti aflati in asistenta medicala primara este mai in varsta. Cei peste 75 de ani tripleaza numarul veniturilor pentru restul cetatenilor, iar cei peste 85 de ani au crescut rata populatiei generale.

Pe masura ce anii trec, casa obisnuita inceteaza sa mai fie functionala pentru un adult mai in varsta. Riscurile sunt peste tot si este de preferat sa se evite un posibil accident la timp decat sa fie nevoie sa-si asume cu rezultatul unei supravegheri. De aici si importanta unui azil de batrani sau a unui camin .

Impartasirea cu oameni de aceeasi varsta, facand ceea ce isi doresc si avand putine griji, motiveaza adultii sa traiasca in case de ingrijire medicala.

Uita sa plateasca servicii, taxe, curatenie, spalatorie si au oameni care le urmaresc sanatatea si mancarea. Nimeni nu-i obliga la nimic, dar au toate optiunile pentru a fi bine.

Nu trebuie sa asteptati ca boala sa ajunga pentru a decide cu privire la o resedinta pentru persoanele in varsta. Din ce in ce mai multi oameni sanatosi si vitali decid sa traiasca in aceste locuri cu mai multa liniste.

Asertivo este o destinatie conceputa in jurul notiunii de vacanta destinata seniorilor unde poti duce cu incredere persoanele in varsta din viata ta atunci cand cauti un loc confortabil pentru ele.

Consecintele bolii Alzheimer si integrarea unui bolnav intr-un camin de batrani

Consecinta care iese cel mai mult in evidenta este pierderea memoriei si dificultatea de a-si aminti evenimentele care au avut loc in trecut. Desi nu este singura, deoarece este o boala care se caracterizeaza prin provocarea unei degenerari continue a functiilor creierului.

O alta consecinta de subliniat este pierderea autonomiei persoanei care sufera de ea. Acest lucru inseamna ca chiar si acele functii de baza care sunt atat de usoare la o alta varsta, devin un lucru greu pentru acesti oameni, deoarece nu le mai pot indeplini.

De aceea, in caminul de batrani se promoveaza  ateliere orientate spre activitati de baza. In acest fel, este ca si cum ai reinvata din nou aceste functii.

Dificultatea pe care o implica acest lucru inseamna ca este necesar un personal calificat, care, pe langa studiile lor, au o rabdare ridicata cu persoanele in varsta, deoarece se vor comporta ca niste copii care tocmai au invatat.

Pierderea totala a identitatii persoanei

In afara de cele de mai sus, o alta consecinta grava care apare din cauza bolii Alzheimer este pierderea totala a identitatii persoanei. Pe masura ce neuronii mor, informatiile despre cine esti se pierd.

In acest fel, desi o persoana are un caracter mare, atunci cand pierde celulele este ca si cum incetul cu incetul, el pierde informatii despre cum este, pana cand ajunge la punctul de a pierde total identitatea individului.

De aceea, nu numai persoana afectata de boala sufera consecintele acesteia, ci indirect, familia si prietenii cei mai apropiati, care vad cum evolueaza, sunt afectati negativ.

Acesta este un alt motiv pentru a avea o clinica rezidentiala pentru persoanele in varsta, deoarece nu numai ca va oferi sfaturi si sprijin persoanei in cauza, ci va intelege si prin ce trece familia si, prin urmare, le va oferi si sprijin moral.

In plus, cifrele nu inseala, tot mai multi oameni sufera consecintele acestei boli. Datele furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii nu sunt incurajatoare, deoarece 7,7 milioane de cazuri apar in fiecare an in lume.

Frustrari in familie datorita aparitie acestei boli in randul persoanelor batrane

Aceasta boala face ca persoana afectata de Alzheimer sa para total dependenta de familie, pierzandu-si identitatea si capacitatea de a se descurca singura. Acest lucru va duce la cresterea poverii familiei, iar ingrijitorul in cauza al persoanei, fiind supraincarcat.

0 Shares
You May Also Like