Infiintarea unei firme? Iata ce trebuie sa faci

0 Shares
0
0
0

Atunci cand incepeti o afacere, va trebui sa infiintati o societate, in loc sa functionati ca intreprinzator individual sau ca asociat. Acest lucru poate parea un pas suplimentar inutil, dar, de fapt, constituirea unei societati are multe beneficii.

Este o conceptie gresita frecventa ca functionarea ca societate este destinata doar intreprinderilor mari, cu multi investitori. Infiintarea unei societati este benefica indiferent de marimea firmei dvs. sau de numarul de persoane implicate in afacerea dvs. si nu este atat de complicat pe cat pare. Daca va infiintati o afacere, cititi mai departe pentru a afla mai multe despre avantajele si dezavantajele infiintarii ca societate, ce tip de entitate comerciala ar trebui sa alegeti si cum sa va inregistrati noua entitate.

Ce este o companie?

O companie este un tip de afacere. Termenul “societate” se refera, in general, la o societate pe actiuni (denumita si societate cu raspundere limitata). O societate este o entitate care are o identitate juridica separata de proprietarii sai. Acest lucru inseamna ca, daca societatea are datorii, creditorii nu pot merge dupa activele proprietarilor. In schimb, acestia pot merge doar dupa activele societatii.

O societate este o entitate juridica separata de proprietarii (actionarii) sai. Aceasta poate detine active, poate incheia contracte si poate contracta datorii. De exemplu, daca o companie datoreaza 100 000 de dolari furnizorului sau si da faliment, numai activele companiei pot fi folosite pentru a plati aceasta datorie. Proprietarii nu sunt raspunzatori personal pentru datorie, chiar daca sunt directori sau functionari ai societatii.

Avantajele infiintarii unei companii

Exista multe motive pentru care ar trebui sa infiintati o companie. Iata care sunt cele mai frecvente:

– Va puteti asuma mai multe riscuri ca societate decat ca persoana fizica. Daca o societate nu are active, creditorii nu pot urmari proprietarii acesteia.

– Infiintarea unei companii va protejeaza bunurile personale, cum ar fi casa si economiile, de a fi confiscate in cazul unui proces intentat impotriva afacerii dumneavoastra.

– Infiintarea unei societati va permite sa accesati mai usor finantarea. Bancile si investitorii sunt adesea mai dispusi sa acorde imprumuturi companiilor decat persoanelor fizice.

– Infiintarea unei societati va permite sa beneficiati de rate de impozitare mai mici. Puteti chiar sa nu platiti niciun impozit daca va conduceti compania ca un anumit tip de societate.

– Infiintarea unei societati va permite sa angajati angajati si contractori, ceea ce nu este posibil daca functionati ca intreprinzator individual.

– Infiintarea unei societati va protejeaza proprietatea intelectuala. Puteti depune brevete, marci comerciale si drepturi de autor in numele companiei dumneavoastra. Acest lucru inseamna ca, daca cineva va da in judecata compania pentru aceste drepturi de proprietate intelectuala, nu se poate indrepta impotriva bunurilor dumneavoastra personale.

S-ar putea sa doriti sa servicii de infiintare firma din diverse motive. Poate doriti sa va protejati activele personale de riscurile de afaceri sau pur si simplu doriti sa pareti mai profesionist atunci cand lucrati cu clientii. De asemenea, puteti sa va inregistrati societatea ca o societate cu raspundere limitata in loc de o intreprindere individuala, un parteneriat sau un alt tip de societate.

Oricare ar fi situatia si preferintele dumneavoastra personale, infiintarea unei societati comerciale prezinta numeroase beneficii pentru multi antreprenori si liber profesionisti.

0 Shares
You May Also Like