Ce este un electrocardiograf?

0 Shares
0
0
0

Este un dispozitiv medical capabil sa inregistreze activarea electrica a inimii, prin electrozi, nu numai ca inregistreaza impulsurile inimii, dar le amplifica si rezultatul acestei inregistrari continue se numeste electrocardiograma si este un rol in care se reflecta unde pozitive si negative care vor marca electrocardiograful prin electrozi, care sunt conectati la pacient in membrele superioare si inferioare si in sase pozitii precordiale.

Pentru a obtine o lectura buna trebuie sa amplificati potentialul inregistrat de electrocardiograf, sa izolati si sa filtrati nivelurile tensiunii, interferentele si zgomotele, prin urmare electrozii de inregistrare biopotentiala sunt utilizati si plasati in puncte de interes. Vezi de asemenea scaun Tehno Farm.

Parti ale unui electrocardiograf.

Va prezentam partile unui electrocardiograf normal, care are la dispozitie echipamente simple pe piata:

– Circuit de protectie, semnal de calibrare, preamplificator, circuit de izolare si amplificator maner: sistem amplificator biopotential.
– Circuitul piciorului drept: are ca scop crearea unui pamant activ izolat de pamantul electric al circuitului de pe piciorul drept al pacientului pentru a asigura siguranta pacientului si a reduce tensiunile pe care le primeste.
– Selector de sunt: este un modul care masoara contributia fiecarui electrod de catre rezistente si este conectat la un sistem de amplificare biopotentiala.
– Sistem de memorie: permite stocarea semnalului undei inainte de imprimarea electrocardiogramei si stocarea datelor introduse prin intermediul tastaturii numerice.
– Microcontroler: aceasta componenta controleaza fiecare dintre procedurile efectuate de electrocardiograf.
– Recorder: functia sa este de a imprima pe hartie semnalul captat de electrozi, adica rezultatul electrocardiogramei.

Cum functioneaza un electrocardiograf.

Spectrul de frecventa al semnalului electrocardiografic nu are, in general, componente mai mari de 60 Hz la pacientii normali, astfel incat o latime de banda de lucru intre 0,05 si 150 Hz este considerata adecvata pentru electrocardiografe; apoi consta dintr-o serie de electrozi care sunt plasati pe pielea pacientului in zone precum regiunea pieptului si extremitatile; asa cum am stabilit deja prin ele, capteaza si amplifica activitatea electrica a inimii.

Acum, pacientul trebuie sa fie pregatit inainte de conectarea electrozilor, incepand cu pacientul care nu poarta niciun tip de obiect metalic sau bijuterii, sosetele si pantalonii sunt indepartati, trebuie efectuata curatarea zonei pieptului si a membrelor, indepartarea parului, apoi pacientul este asezat pe spate. Electrocardiograful este asezat si preparat pentru investigatie si electrozii sunt plasati pe pacient.

Utilizarile si beneficiile electrocardiografului

Aceste echipamente sunt utilizate in principal pentru a sti daca exista leziuni ale inimii, daca exista vreo anomalie in marimea sau pozitia inimii si efectele medicamentelor asupra acesteia, deci este esential sa le folositi in centre de sanatate, cum ar fi spitale si clinici, ambulante, deoarece pot identifica probleme cardiace comune, aritmii cardiace, leziuni cardiace.


Evitati sa va diagnosticati.
 Interpretarea cu precizie a unui EKG necesita multe cunostinte si practici. In timp ce puteti invata sa faceti acest lucru si sa observati orice nereguli, nu incercati niciodata sa va diagnosticati pe baza EKG. Cel mai bine este sa cereti medicului dumneavoastra sa va diagnosticheze si nu sa asteptati sfaturi de la persoane neavizate.

Cum functioneaza inima

Inima umana functioneaza ca o pompa care trimite sange in jurul corpului tau pentru a te mentine in viata. Este un muschi, cam de marimea pumnului tau, in mijlocul pieptului tau inclinat usor spre stanga.

In fiecare zi, inima ta bate de aproximativ 100.000 de ori. Aceasta pompeaza continuu aproximativ cinci litri (opt halbe) de sange in jurul corpului printr-o retea de vase de sange numita sistemul circulator. Acest sange furnizeaza oxigen si nutrienti in toate partile corpului pentru a va ajuta organele si muschii sa functioneze corect. Sangele dumneavoastra duce, de asemenea, dioxid de carbon nedorit si deseuri.

Inima ta are o parte stanga si una dreapta, ele sunt separate de un perete muscular subtire numit Septum. Ambele parti ale inimii tale au o camera superioara si o camera inferioara.

Partea dreapta a inimii tale primeste sangele dezoxigenat care tocmai a calatorit in jurul corpului tau. Pompeaza sangele in plamani pentru a colecta o cantitate proaspata de oxigen. Partea stanga a inimii pompeaza din nou sangele reoxigenat in jurul corpului.

  • Pericardul – o captuseala exterioara subtire care va protejeaza si inconjoara inima.
  • Miocard – un strat mijlociu gros, muscular, care se contracta si se relaxeaza pentru a pompa sange in jurul inimii.
  • Endocard – un strat subtire, interior, care alcatuieste captuseala celor patru camere si valvele din inima ta.

Sistemul electric al inimii spune inimii cand sa se contracte si cand sa se relaxeze pentru a va mentine sangele sa pompeze in mod regulat. Instructiunile de contractare si relaxare sunt transmise de semnale electrice.

Semnalele electrice sunt trimise de la nodul sinusal care este cunoscut sub numele de stimulatorul cardiac natural al inimii. De obicei, nodul sinusal va trimite semnalele electrice intr-un ritm constant, dar ritmul se poate schimba in functie de emotiile tale si daca esti activ sau te odihnesti – acesta este ritmul cardiac.

0 Shares
You May Also Like