Cateva curiozitati despre Mos Craciun

0 Shares
0
0
0

Descopera cele mai surprinzatoare curiozitati despre Mos Craciun

Daca iubesti sezonul Craciunului si implicit pe Mos Craciun , poate ca este bine sa iti atragi si copiii tai in acest sentiment si ai putea sa incepi prin a-i pune sa scrie o scrisoare catre Mosul, prin care detaliaza ce anume si-ar dori sa primeasca in dar ,in acest an.

Originea lui Mos Craciun

Una dintre cele mai interesante intrebari despre acest lucru este originea sa. Mai exact, acest personaj a fost inspirat de figura regala a Sfantului Nicolae, un episcop crestin de origine turca care a avut o mare legenda in jurul sau inca din secolul al IV-lea. Si toate pentru ca s-a raspandit ideea ca era foarte generos cu cei mai saraci oameni, si chiar si-a distribuit toate bunurile oamenilor sarmani.

Cauti un brad pentru sarbatori ? Vezi aici brazi artificiali de toate tipurile!

Un alt fapt despre aceasta figura atat de cunoscuta care a jucat un rol esential in crearea lui Mos Craciun a fost ca, intr-o zi, Sfantul Nicolae mentionat mai sus a oferit o punga de aur la trei femei fara resurse  materiale atunci cand acestea au ajuns la varsta majoratului. Ceea ce a facut a fost sa intre in casa lor prin semineu si sa lase acel dar in interiorul uneia dintre sosetele care erau la uscat .

Renul lui Mos Craciun

Renii lui Mos Craciun sunt intotdeauna  un subiect de discutie atunci cand vorbim despre Craciun. Unele studii efectuate recent au ajuns sa consemneze ca aceste noua animale, care trag sania magica a  Mosului, sunt femele. Femelele sunt singurele care isi mentin coarnele de cerb in decembrie, in timp ce masculii le pierd in noiembrie.

In plus fata de toate acestea, trebuie sa stiti ca numele acestor reni sunt urmatoarele: Rudolph, Dasher, Dancer, Vixen, Prancer, Cupidon, Cometa, Blitzen si Donner.

Sosirea  in America

Cand vorbim despre Mos Craciun ne gandim cu totii la o traditie practic americana. Cu toate acestea, ne inselam. Da, pentru ca aceasta  a fost in anul 1621 cand emigrantii olandezi care au calatorit la New York pentru a incepe o noua viata, au luat cu ei acel personaj de.. Craciun.

Imaginea lui Mos Craciun

Aparent, imaginea originala a acestui  om nu este cea pe care o identificam in mod clar astazi. Se considera ca a fost in anul 1930 cand i s-a acordat costumul.. cel pe care il are acum si pe care toti il stim. Mai exact, aceasta a fost opera ilustratorului Haddon Sundblom care a creat costumul pentru o reclama pentru binecunoscutul brand de bauturi racoritoare Coca Cola. Si de atunci are acest costum, conform majoritatii teoriilor. Adica acel  costum rosu, cizme negre, obraji roz si barba alba, groasa.

Alte curiozitati

Desi cele pe care le-am spus sunt cele mai cunoscute  si sunt cele mai interesante particularitati, care graviteaza in jurul figurii lui Mos Craciun, nu putem trece cu vederea altele care sunt, de asemenea, izbitoare:

Acest personaj este la zi cu noutatile astfel ca Mosul, poate avea si o adresa de mail , la care primeste scrisorile electronice ale copiilor din lumea intreaga 12 .

 

0 Shares
You May Also Like