Iti place sa calatoresti ? Iata cateva sfaturi de luat in calcul

0 Shares
0
0
0

Aflati mai multe despre destinatie in profunzime si activitatile care urmeaza sa fie desfasurate

In general, decidem asupra unei destinatii sau a alteia pentru ca stim deja ca gazduieste ceva care ne intereseaza sau pentru ca cineva a vorbit numai de bine despre asta.

Cu toate acestea, se poate intampla, de asemenea, sa optam pentru o anumita tara, deoarece se dovedeste a fi cea mai economica, fie in ceea ce priveste zborurile, costul vietii acolo sau alte aspecte.

In orice caz, indiferent daca stim sau nu in avans unele detalii despre destinatie, ne poate oferi intotdeauna mult mai multe lucruri decat ne imaginam. Prin urmare, odata ce am finalizat punctele anterioare, dar inainte de a cumpara zboruri sau de a rezerva cazare, ajung pe deplin in cercetarea tarii si a tot ceea ce imi poate oferi. Asa ca incepem sa trasam traseul.

Deoarece unora le place observarea faunei salbatice, pentru a planifica o excursie incepem adesea sa cautam informatii despre parcurile nationale sau naturale si despre speciile care pot fi vazute, de exemplu. Pe de alta parte, pentru ca ne bucuram de peisaje diferite si impresionante, ne intrebam si despre locurile naturale emblematice ale viitoarei destinatii.

Daca in cazul tau esti, de exemplu, pasionat de muzee sau sporturi in aer liber, ar trebui sa-ti concentrezi cautarea pe ceea ce vrei sa vezi sau sa faci; intrebati unde sunt cele mai importante muzee din tara sau cele mai bune locuri pentru a face sporturi de aventura, de exemplu.

Apoi sa ne uitam la alte activitati pe care le-am putea face in tara, cum ar fi scufundari, snorkeling, munca de voluntariat, drumetii sau orice alte activitati la care ma pot gandi sau simti.

In cele din urma, incercam sa aflam ce excursii se pot face, daca nu le putem face pe cont propriu si vedem ce preturi au. Daca este necesar, profitam de ocazie pentru a trimite unele e-mailuri care solicita o oferta sau mai multe informatii.

De asemenea, este interesant, odata ce cunoastem datele calatoriei noastre, sa verificam daca vizita noastra coincide cu un eveniment special, cum ar fi un festival traditional sau un spectacol natural. Este posibil sa nu dorim sa planificam o calatorie in jurul acelui eveniment, dar, daca din intamplare coincide, este posibil sa dorim sa o includem in traseul nostru.

Astfel, marcam puncte pe harta in functie de preferintele noastre si, odata finalizata, incepem sa slefuim traseul. Aplicatia de calatorie Framey este un instrument foarte util.

Mijloace de transport si distante

Cand am localizat toate punctele de interes, ne apuca, sa lucrem cu tema deplasarilor in situ. In opinia noastra, acest pas este extrem de important pentru a putea planifica o calatorie in mod eficient din mai multe motive:

Factorul timp: daca punctele pe care dorim sa le vizitam sunt foarte departe unul de celalalt sau sunt dificil de accesat, acest lucru va avea un impact direct asupra timpului de care vom avea nevoie pentru calatoria noastra.

0 Shares
You May Also Like