Cand se planteaza hortensia in gradina?

0 Shares
0
0
0

Cand se planteaza hortensiile in gradina sau in ghiveci. Iata un ghid care explica toate detaliile legate de plantarea hortensiilor si sfaturi despre cum sa ingrijiti plantele. Cand sa plantezi hortensii, cum sa ingropi radacinile si cum sa cresti hortensii in interior sau in gradina.

Unde sa plantezi hortensii

Hortensiilor le place o expunere la semiumbra, dar daca gradina sau balconul are doar zone de umbra, nu va temeti, multe soiuri de hortensii pot creste bine si se pot dezvolta chiar si la umbra deplina. Dimpotriva, hortensiile nu tolereaza soarele deplin. Daca planta primeste prea mult soare, inflorirea poate dura mult mai putin decat se asteapta.

De fapt, hortensia se poate dezvolta bine si in plin soare, dar numai daca solul nu este prea uscat, asa ca, in acest caz, ar trebui sa va ocupati de udarea zilnica. Atunci cand cresteti hortensii in plin soare, va trebui sa acordati mai multa atentie fertilizarii, udarii.

Plantarea hortensiilor

Inainte de plantare, asigurati-va ca radacinile hortensiei sunt suficient de umede. Ca masura de precautie, inmuiati radacinile hortensiei intr-o galeata cu apa calduta inainte de plantare.

Plantarea unei hortensii in gradina

Pregatiti o groapa mare si asigurati-va ca solul de gradina este suficient de afanat pentru ca hortensia sa aiba toate nevoile satisfacute. Ingropati radacinile hortensiei la adancimea potrivita, asigurandu-va ca partea de sus se afla chiar sub nivelul solului. Umpleti groapa cu pamant pe care va trebui sa-l compactati usor. Terminati plantarea prin udarea imediata a plantei.

Plantarea hortensiilor in ghiveci

Hortensiile cresc bine si in ghivece, dar numai daca recipientul este suficient de mare si, mai ales, daca are gauri in partea de jos pentru a permite un drenaj bun. Puneti pe fundul vasului cioburi de teracota sau un strat de lut expandat.

Atunci cand hortensia este cultivata in ghiveci, va fi necesar sa se ude mai des, pentru a mentine solul umed si bine drenat. Hortensiile trebuie udate cu regularitate in perioadele de seceta; aceste plante nu tolereaza solul uscat si arid.

Cultivarea hortensiilor in interior

Pot fi cultivate hortensiile in interior? Desi nu toata lumea o stie raspunsul este un da categoric! Este posibil sa cultivati hortensii in interior, singurul dezavantaj este ca aceste plante sunt foarte murdare si au nevoie de mai multa grija atunci cand sunt cultivate in interior. Acestor plante (inclusiv hortensia) nu le place soarele, dar au nevoie de lumina.

Pentru a cultiva hortensii in interior, trebuie sa aveti o zona luminoasa. Nu puteti cultiva hortensii langa o fereastra insorita si, mai ales, nu puteti cultiva hortensii daca incaperea este prea uscata.

Trebuie sa aerisiti camera zilnic, chiar mai bine daca exista un schimb constant de aer cu exteriorul. Atunci cand cultivati hortensii in interior, puteti alege soiuri de arbusti mai rezistente (care sunt mai rezistente si pot suporta conditiile impuse de un mediu domestic).

Cultivarea hortensiilor in interior ridica doua probleme: nu toate soiurile si mai ales nu toate exemplarele sunt capabile sa se adapteze intr-un mediu domestic.

Trebuie sa monitorizati cultura si, atunci cand planta da semne de suferinta, trebuie sa fiti pregatit sa o mutati afara. A doua problema este gestionarea domestica a acestei plante care, atunci cand este in plina crestere, se murdareste foarte mult si necesita o curatare zilnica.

0 Shares
You May Also Like