Standardele ISO: Importanta si beneficii

0 Shares
0
0
0

Implementarea standardelor ISO ajuta companiile sa aplice in mod eficient noile tehnologii si sa gestioneze in mod corespunzator resursele de care dispun.

Standardele ISO ne ajuta sa aplicam noile tehnologii in viata de zi cu zi a companiei si sa gestionam in mod corespunzator resursele acesteia.

Din acest motiv, companiile considera ca este deosebit de util sa implementeze standardele ISO care se potrivesc cel mai bine cazului lor. In acest post vom indica modul in care standardele ISO ajuta companiile dintr-o prezentare generala. Se poate obtine o Certificare iso 9001 lucrand cu companii specializate.

Importanta aplicarii standardelor ISO:

“Standardele ISO ofera companiilor o serie de proceduri care garanteaza buna functionare a tuturor departamentelor organizatiei.”

De multe ori constatam ca companiile nu stiu care sunt beneficiile, avantajele si, in cele din urma, motivul nasterii, existentei si utilizarii standardelor ISO. Cu toate acestea, in acest post vom clarifica unele dintre aceste aspecte pentru a face mai usor de inteles. Pentru inceput, vom vedea intr-un mod general utilitatea standardelor ISO pentru companii si apoi vom vedea cateva aspecte pe care standardele ISO le ofera companiei, astfel incat acestea sa fie gestionate intr-un mod mai bun si sa obtina o performanta mai mare a muncii lor.

In primul rand, asa cum ne spune insasi organizatia ISO in publicatia sa “10 lucruri bune…”. “Standardele ISO contribuie in mod pozitiv la lumea in care traim, faciliteaza comertul, disemineaza cunostinte, propaga progresele inovatoare in tehnologie si impartasesc bune practici de management si evaluare a conformitatii.”

In acest fragment special si pe tot parcursul interviului, John F. Malloy explica modul in care standardele ISO il ajuta in viata de zi cu zi a companiei si indica unele dintre avantaje. Unul dintre aceste avantaje care rareori se datoreaza importantei pe care o are este faptul ca aplicarea standardelor ISO ne permite sa vorbim intr-un limbaj comun de calitate, adica faciliteaza exporturile si importurile, deoarece companiile care au implementat oricare dintre standardele ISO le permit sa asigure calitatea la acelasi nivel al cererii celeilalte companii si le ofera o serie de de procedura care garanteaza buna executie a functiilor in toate domeniile societatii.

“Standardele ISO sunt adaptate tuturor companiilor, indiferent de marimea sau activitatea lor.”

Publicarea organizatiei ISO pe care am mentionat-o mai devreme, “10 lucruri bune…” Ne ofera raspunsul la aceasta intrebare: “Standardele internationale ISO ofera multe beneficii companiilor din intreaga lume, atat in tarile industrializate, cat si in cele in curs de dezvoltare. Dar aceste beneficii nu sunt doar pentru marile corporatii si companiile mari. Standardele ISO pot ajuta, de asemenea, intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri). De exemplu, standardele ISO ofera specificatii de ultima generatie pentru produse si servicii. Ele pot creste eficienta proceselor. Acestea pot ajuta IMM-urile sa se califice pentru a participa la lanturile de aprovizionare globale. Pe scurt, standardele ISO pot ajuta IMM-urile sa concureze cu intreprinderile mai mari pentru oportunitati pe piata mondiala. Standardele ISO sunt cheia pentru deschiderea oportunitatilor pentru viitor.”

Rezumatul beneficiilor oferite de standardele ISO:

Putem distinge o serie de beneficii de baza si generale pe care ni le ofera utilizarea standardelor ISO de catre IMM-uri si pe care le vom comenta acum:

  • Standardele ISO nu se disting prin marime sau dedicatie fata de companii, deci ajuta atat organizatiile mari, cat si companiile mici.Nu este necesar sa se distinga in dimensiuni daca doriti sa cresteti si sa va imbunatatiti, deoarece nu ar fi logic si eficient.
  • Datorita faptului ca se realizeaza o egalizare a caracteristicilor de baza si se aplica proceduri si inregistrari care nu difera intre tari sau legi, se poate vorbi o limba comuna care imbunatateste si deschide pietele de export pentru produsele si serviciile sale.
  • Procedurile de aplicare si inregistrarile furnizate destandardele ISO va permit sa aplicati cele mai actuale tehnici de afaceri si va permit sa imbunatatiti continuu managementul afacerii dvs., sporind eficienta in operatiunile organizatiei dvs.
  • Controlul si gestionarea adecvata a relatiilor comerciale cu clientii, va sporesc credibilitatea, le realizeaza loialitatea, cresc oportunitatile de vanzari si va ofera un avantaj competitiv fata de alte afaceri de pe piata.

Beneficiile standardelor ISO

Fiecare standard ISO are un singur scop principal; imbunatatirea rezultatelor companiei, demonstrand ca inovatia si leadership-ul sa se diferentieze de concurenta sa”

Tocmai, cu standardul ISO puteti asigura calitatea managementului afacerii, iar aceasta certificare produce un efect de asigurare a calitatii la nivel international al companiei respective. Acest lucru genereaza incredere in investitori, clienti si furnizori, exista o securitate in produsul si serviciul oferit de companie.

  • Organizare interna: Informatiile circula cu usurinta dintr-o zona in alta. Problemele care impiedica traficul de informatii devin identificate, abordate si chiar eliminate.
  • Performanta mai bunain activitati: ajuta managerii sa creasca performanta organizatiei, atat pe plan intern, cat si in relatia cu concurentii. Activitatile cheie ale organizatiei sunt controlate, iar rezultatele apar pe termen scurt, mediu si lung.
0 Shares
You May Also Like