Cand trebuie sa duceti un PC in service?

0 Shares
0
0
0

PC-urile si computerele sunt acum un element omniprezent in casele aproape tuturor romanilor. Sunt un instrument mult prea util pentru a se putea lipsi de ele si sunt multi cei care lucreaza zilnic cu ele, devenind astfel un instrument de productivitate profesionala.

In aceste cazuri, prin urmare, este vital ca computerul sa ramana operational si sa functioneze fara probleme in fiecare zi, cat mai mult timp posibil.

Cu toate acestea, se intampla uneori ca, dupa ani de serviciu onorabil, computerele sa inceapa sa dea probleme mai mult sau mai putin grave. In aceste cazuri, in functie de situatia cu care ne confruntam, este bine sa intelegem cand este mai logic sa ducem un PC in service laptop Militari  sau sa il inlocuim complet.

Cand are sens sa reparati un PC

Mai devreme sau mai tarziu, cu totii trebuie sa ne confruntam cu un PC uzat care are nevoie de putina ingrijire. Pentru a intelege daca are sens sau nu sa optati pentru reparatii, trebuie sa puteti evalua in mod profesionist ceea ce trebuie facut.

Pentru a face acest lucru este nevoie de anumite abilitati destul de avansate, dar exista cu siguranta cazuri in care aceasta operatiune este mai simpla. Sa luam ca exemplu garantia. Aproape toti comerciantii cu amanuntul si producatorii de calculatoare isi vand produsele cu o garantie inclusa, adica o clauza care va permite, in cazul unei probleme, sa obtineti o reparatie complet gratuita, uneori chiar o inlocuire completa a dispozitivului.

Atunci cand aveti inca o garantie valabila, repararea este cu siguranta mai convenabila decat inlocuirea, dar nu este intotdeauna posibil sa profitati de aceasta optiune, deoarece, uneori, garantia expira cu mult inainte de momentul in care aveti o problema atat de grava incat sa o puteti folosi.

Deci, care sunt celelalte circumstante in care reparatia este mai utila decat inlocuirea? Ei bine, asa cum am spus, o cunoastere minima a calculatorului este indispensabila pentru a face aceste evaluari.

Cand nu merita sa reparati un PC

Am vazut unele cazuri foarte simple in care repararea este cu siguranta cea mai buna optiune, dar cu siguranta nu este intotdeauna cazul. Uneori, de fapt, reparatiile sunt un scop in sine, precum si un adevarat inconvenient. Sa luam de exemplu un computer foarte vechi, cu peste cinci ani de munca pe umeri, daca nu chiar mai mult.

Acest computer, daca este intretinut in mod optim, va putea sa mearga mult timp in activitatea sa cea mai simpla, dar va avea nevoie de reparatii constante care, adunate, nu vor valora niciodata pretul unui computer nou.

Cand trebuie reparat un Pc?

Atunci cand un PC nu mai functioneaza sau incepe sa prezinte probleme, trebuie sa intelegem daca putem interveni singuri sau daca ar trebui sa contactam un tehnician sau, mai bine zis, un centru de service pentru PC. Trebuie sa incercam sa intelegem, cu alte cuvinte, ce fel de interventie este necesara in cauza. In unele cazuri, este posibil sa profitati de garantie si, prin urmare, sa va reparati PC-ul pentru foarte putini bani sau chiar gratuit.

Exista, insa, cazuri in care problema manifestata de calculator este atat de grava incat reparatia nu merita, facandu-se sa se opteze in schimb pentru inlocuire. Iata o serie de cazuri ilustrative in care ar putea fi util sa reparati calculatorul, ducandu-l la un tehnician de calculatoare, care, in orice caz, va avea ultimul cuvant.

  • In cazul in care exista o problema cu ecranul. Daca ecranul PC-ului nu functioneaza corect sau s-a spart sau s-a fisurat, puteti contacta un tehnician PC pentru a inlocui ecranul.
  • Daca ati suferit o pierdere de memorie de pe PC-ul, o puteti recupera.
  • In toate cazurile in care a avut loc o defectiune a unei singure componente usor de inlocuit. In general, daca doar o singura componenta a PC-ului este stricata sau functioneaza defectuos, aceasta poate fi inlocuita fara a fi nevoie sa aruncati PC-ul.

Cand repararea unui Pc nu este rentabila?

Cu toate acestea, exista si cazuri in care repararea unui PC nu merita, deoarece suma de bani care trebuie platita sau munca care trebuie efectuata nu este convenabila. Sa vedem in ce cazuri este bine sa rationam asupra comoditatii de a repara PC-ul, procedand in schimb la inlocuire.

  • Atunci cand PC-ul este foarte vechi. In cazul in care calculatorul personal este foarte vechi, de exemplu, mai mult de cinci sau sase ani, repararea acestuia in cazul unei defectiuni majore poate sa nu fie foarte rentabila. De fapt, PC-ul a suferit deja un anumit grad de uzura, asa ca ar putea fi mai ieftin sa il inlocuiti.
  • Atunci cand manopera este excesiv de complicata si costisitoare, avand in vedere daunele majore suferite, repararea PC-ului in astfel de cazuri ar putea fi mult mai costisitoare decat cumpararea unuia nou.
  • Atunci cand PC-ul, pentru ca este vechi sau pentru ca este un model foarte ieftin, valoreaza mai putin decat costul reparatiei.

 

 

0 Shares
You May Also Like