La ce sunt folosite containerele maritime?

0 Shares
0
0
0

La ce sunt folosite containerele maritime?Containerele maritime, dupa cum bine stim cu totii, sunt folosite pentru a transporta diferite tipuri de marfa. Chiar daca containerizarea ofera numeroase avantaje distributiei marfurilor, aceasta nu vine fara provocari. Principalele avantaje ale containerizarii sunt:

Standardizare.

Produsul de transport standard care poate fi manipulat oriunde in lume (standard ISO) prin moduri specializate (nave, camioane, barje si vagoane) si echipamente. Fiecare container are un numar de identificare unic si un cod de tip de marime.

Flexibilitate.

Containerul poate fi folosit pentru a transporta o mare varietate de marfuri precum carbune sau cereale de exemplu, marfuri fabricate, masini, produse frigorifice (perisabile). Exista containere adaptate pentru marfa uscata, containere pentru transportul marfurilor lichide (ulei si produse chimice) si incarcare frigorifica.

Containerele aruncate pot fi reciclate si reutilizate in alte scopuri, cum ar fi pentru construirea locuintelor, si trebuie sa recunoastem ca din ce in ce mai multe persoane cauta cea mai atractiva oferta containere pentru achizitionarea containerelor care vor fi folosite la construirea caselor.

Costuri eficiente.

Costurile de transport sunt mai mici datorita avantajelor standardizarii. Mutarea aceleiasi cantitati de marfa in pachet intr-un container este de aproximativ 20 de ori mai putin costisitoare decat cu mijloacele conventionale. Containerele permit economii de scara la moduri si terminale care nu au fost posibile prin manipularea standard in pachet.

Viteza.

Operatiunile de transpordare sunt minime si rapide, iar timpul de transformare a porturilor a fost redus de la 3 saptamani la aproximativ 24 de ore. Containerele sunt mai rapide decat navele de marfa obisnuite, dar acest avantaj este subminat de aburirea lenta.

Depozitare.

Containerul este depozitul propriu, protejand incarcatura pe care o contine. Aceasta implica ambalaje mai simple si mai putin costisitoare pentru marfurile containerizate, in special bunurile de consum. Capacitatea de stivuire a navelor, trenurilor (dublestacking) si la sol (santierele containerelor) este un avantaj net al containerelor.

Securitate si siguranta.

Continutul containerului nu este cunoscut transportatorilor, deoarece acesta poate fi deschis doar la origine (vanzator / expeditor), la vama si la destinatie (cumparator). Aceasta implica pierderi si pierderi (furt).

Asadar, dupa cum se poate vedea, transportul prin intermediul containerelor ofera o serie importanta de beneficii. De precizat este faptul ca dupa ce aceste containere sunt scose din uz, ele pot fi pregatite pentru a fi folosite in alte scopuri. De exemplu, containerele pot fi folosite pentru construirea locuintelor.

Cei care cauta o oferta containere atractiva, cu siguranta in urma construirii locuintei, se vor bucura de o multime de avantaje. Iata cateva dintre cele mai importante avantaje ale caselor din containere.

Durabilitate

Deoarece sunt construite pentru a rezista la conditii grele si la vremea extrema, ele sunt mai mult decat durabile decat casele care sunt confectionate din alte materiale. Acest lucru va ofera, de asemenea, un sentiment de siguranta si securitate. De asemenea, sunt mai dure decat multe alte materiale ecologice.

Flexibilitate

Casele din containere permit un grad mai mare de flexibilitate atunci cand va construiti casa perfecta. Deoarece casa din containere este din otel rezistent, un container poate fi stivuit pe celalalt pentru a crea o structura pe doua etaje. In plus fata de stivuirea lor verticala, puteti sa le asezati unul langa altul si sa construiti si pe orizontala. Peretii interiori sunt usor de indepartat, ceea ce face usoara conectarea mai multor containere intre ele. Aceasta comoditate este excelenta pentru constructorii de case minuscule, deoarece le permite sa foloseasca containere pentru a construi exact casa de care au nevoie.

Convenienta

Containerele de transport pot fi usor remodelate, taiate sau adaugate articole pentru a le face locuibile. O casa traditionala dureaza de obicei cateva luni pentru a fi construita, in timp ce aceste case pot fi gata in mai putin de o luna.

Eco friendly

Constructorii mici de case reciclau containerele pentru a face casele, contribuind la randul lor la curatarea mediului si la mentinerea costurilor reduse. Pentru a merge cu un pas mai departe, puteti utiliza materiale reciclabile si sa va construiti casa intr-un mod care va ajuta sa contribuiti la mediu. De exemplu, panourile solare de pe acoperis pot fi instalate pentru a utiliza energie solara in zonele in care aveti mult Soare.

Preturi mici de achizitionare

Intrucat exista cateva milioane de containere abandonate care se afla in intreaga lume si o oferta mare pentru a obtine constructia, cumpararea unuia este mult mai ieftina decat materialele de constructie traditionale, precum caramida, otelul si lemnul. Containerele de transport sunt extrem de durabile si au pardoseala montata deja; ceea ce inseamna faptul ca o casa de containere va va ajuta sa economisiti bani pe lucruri precum podea, pereti si acoperisuri. Tot ce trebuie sa adaugati este izolarea si corpurile de fixare.

Asadar, containerele sunt ideale in primul rand pentru transportul diferitelor marfuri, insa vestea buna este ca ele dupa ce sunt scoase din uz, pot fi folosite in alte scopuri, chiar si pentru construirea caselor.

0 Shares
You May Also Like