Motive pentru a merge la Universitate- de ce este atat de important sa ai o facultate ?

0 Shares
0
0
0

Un loc de munca mai bine platit

Printre cele mai evidente motive – absolventii de facultate, in medie, castiga mai mult decat cei care au terminat doar liceul.

Asteptarile angajatorilor dvs.

Pe masura ce piata muncii devine saturata de absolventi, tot mai multe pozitii deschise cer diplome de facultate. Este practic nevoie de o diploma pentru a fi un bucatar in aceste zile.

Atinge-le asteptarile parintilor tai

Stii ca mama ta vrea sa mergi la facultate. Va fi foarte mandra de tine. (Sau tatal tau. Sau bunicii, matusile, pisicile. Vei face pe cineva mandru)

Fii mai calificat in domeniul tau…

Multe locuri de munca necesita un fel de formare specializata pe care doar un program de colegiu va poate oferi, de la programe profesionale la doctorate. Daca vrei sa fii cel mai bun medic ambulatoriu din spital, sau cea mai buna asistenta medicala, o facultate este necesara.

… sau ramificati la alte campuri

Doar pentru ca ai decis sa te specializezi in “medicina ambulatorie” in facultate, nu te inlantuie la o profesie pentru tot restul vietii. Avand o diploma poate deschide oportunitati pentru sute de domenii conexe (si nu-asa-legate).

Un viitor mai sigur- urmeaza o facultate

Statisticile arata ca persoanele cu niveluri mai ridicate de educatie tind sa aiba o mai buna siguranta a locului de munca, astfel incat sa ramana inaintea curbei somajului.

Un stil de viata mai bun

Chiar daca in camara ta nu gasesti altceva decat supe de taitei chinezesti in timpul studiilor, stii ca este doar o chestiune de timp si ar trebui sa te odihnesti usor stiind ca odata ce ai absolvit si banii sosesc, toate acestea se vor imbunatati.

Imbunatatiti-va increderea

Luati cursuri de oratorie, chiar daca nu este necesara. Sau mai bine intra in performanta teatrala. In zece saptamani scurte poti sta in fata a treizeci de tovarasi plictisitori si poti efectua un monolog de cinci minute fara proteste violente si o vei putea face sa te temi de prietenii tai.

Imbunatatiti-va abilitatile sociale

Nimic in afara de socializare nu impinge oameni din medii diferite in situatii sociale mai incomode si inevitabile, cum ar fi facultatea. In loc sa va flatati si sa va retrageti, incercati sa va angajati in conversatia prietenoasa cu colegii de clasa.

Imbunatatiti-va disciplina

O mare disciplina este necesara pentru a studia in mod corespunzator, evitand amanarea si pregatirea notelor adecvate si a ajutoarelor de studiu in fiecare saptamana. De asemenea, este nevoie de o mare disciplina distilarea a luni de cunostinte pe parcursul unui week-end, care se incheie intr-o scurgere de energie disociativa condusa de alcool pe teste standardizate.

Imbunatatiti-va conexiunile

Colegiul are foarte mult de a face cu crearea de conexiuni, folosind aceste noi abilitati sociale imbunatatite pentru a extinde reteaua de conexiuni. Din grupurile si practicile de studiu, nu stii niciodata unde te va duce un nou fir de prietenie in ceva timp.

Invata de la maestrii din domeniul tau

Sigur, multe lucruri invatate in facultate pot fi invatate in biblioteca. Ceea ce se pierde, insa, este cineva care pune aceste texte in context. Profesorii sunt angajati pentru ca se afla in varful ariei lor de expertiza. Desigur, nu totul va fi mina de aur, dar cand veti gasi unul, pastrati-l. Veti afla mai multe decat veti gasi in orice carte.

Cresteti-va intelegerea despre lume

Va trebui, probabil, sa iei cursuri de istorie sau sa faci parte dintr-o clasa de stiinte umaniste pentru a intelege mai bine luma care te inconjoara. In facultate, vei afla si aprofunda acest subiect, lucru ce te va face sa pasesti increzator cu o alta mentalitate si alte cunostinte.

Arata-ti angajamentul si perseverenta

O determinare de otel este de departe cea mai admirabila trasatura in societatea noastra, si cum arata un angajament mai mare fata de o cauza decat sa ramana intr-o cautare de cunostinte pentru o mai buna parte a unui deceniu?

Incepe o traditie

Ezitant, pentru ca nimeni altcineva din familia ta nu a mers la facultate? Nu fi nervos, fii primul! In cel mai bun caz, iti vor admira curajul si puterea si iti vor oferi o multime de cadouri de absolvire. Oricum, cine castiga? Tu!

Gaseste-ti drumul in viata

Ezitant, atunci, pentru ca nu stii ce fel de cariera iti doresti si, prin urmare, nu ai putea alege una dintre specializari? Iata un secret: nu esti singur. Adevarul este ca multi absolventi de facultate nu stiu exact ce vor sa faca cand termina facultatea. Acestea fiind spuse, cu atat de multe optiuni de studiu, facultatea este un loc bun pentru a explora si a incepe sa va faceti o idee despre ceea ce doriti sa faceti.

Vezi aici totul despre lucrari Licenta Disertatie.ro si alege serviciile potrivite pentru tine astfel incat sa iti asiguri cele mai bune rezultate.

0 Shares
You May Also Like