Pietre pretioase si povestile lor

0 Shares
0
0
0

Atunci cand iti cumperi margele iti recomandam sa tii cont si de povestea pietrelor pe care le cumperi.

Tanzanit

Tanzanita este o piatra pretioasa de tip unic, spre deosebire de oricare alta si poate fi gasita numai intr-un singur loc de pe pamant: la poalele Muntelui Kilimanjaro. Aceasta bijuterie poseda un albastru exotic catifelat, cu un accent bogat de violet, o culoare diferita de oricare alta.

Una dintre cele mai populare pietre pretioase albastre de azi, Tanzanitul vine intr-o varietate de forme, dimensiuni si sortimente izbitoare de tonuri albastre. Rareori pur albastru, Tanzanitul aproape intotdeauna isi afiseaza tonurile de semnatura de purpuriu.

In dimensiuni mai mici, tanzanitul contine de obicei tonuri mai usoare, iar culoarea lavanda este mai frecventa. In timp ce in dimensiuni mai mari, Tanzanitul prezinta de obicei un albastru mai profund, mai bogat si mai frumos.

Topaz

In nuante de galben, maro, miere, verde, albastru, rosu, roz si, uneori, nici o culoare, Topazul este o piatra pretioasa. Topazul se gaseste adesea in auriu, galben sau portocaliu rosu, dar un roz deschis sau un rosu sherry Topaz este exceptional.

Cea mai apreciata culoare de Topaz este denumita Topaz imperial si are o portocalie magnifica cu subtilitati roz. Albastru, o data cea mai rara culoare, este astazi cea mai comuna datorita abilitatii pietrei de a-si spori culoarea; Topazul cu o culoare albastra naturala este foarte rar.

Vechii egipteni si romani au asociat aceasta bijuterie de aur cu zeul soare care ii da puterea de a proteja si vindeca. Legenda spune ca topazul risipeste stresul.

Turmalina

Disponibil intr-un spectru de culori si combinatii de culori este o “piatra mixta”. Cu un curcubeu de culori, Tourmaline poate imbunatati cu usurinta orice colectie de bijuterii.

Cranberry rosu, magenta fierbinte, bule de culoare roz, piersic si portocaliu, galben canar, menta, iarba si verde padure, albastru ocean, violet: Turmalina este toate acestea si multe altele.

Turmalina este cunoscuta si pentru afisarea mai multor culori intr-o singura piatra pretioasa. Aceste pietre bi-color sau tri-color sunt formate in multe combinatii si sunt foarte apreciate. O varietate multicolora este cunoscuta sub denumirea de Turmalina cu pepene verde si prezinta benzi de culoare verde, roz si alb.

Cu turmalina disponibila in atat de multe culori, veti gasi cu siguranta o piatra colorata.

Turcoaz

Turcoazul este printre cele mai vechi pietre pretioase cunoscute, iar popularitatea sa a acoperit globul de secole. Ea a infrumusetat gaturile faraonilor egipteni si a impodobit rochia ceremoniala a primilor americani nativi.

Aceasta piatra pretioasa frumoasa  a fost atribuita puterilor vindecatoare, promovand statutul si bogatia purtatorului, protejand de rau si dand noroc.

Turcoazul este o bijuterie opaca, albastru-inchis sau albastru-verde, cu cea mai fina culoare fiind un albastru intens. Turcoazul poate contine vene inguste de alte materiale, fie izolate, fie ca retea. Acestea sunt de obicei negre, maro sau galben-maro. Cunoscuta ca matrice, aceste vene de culoare sunt uneori sub forma unui model complicat, numit paianjen.

Pietrele semipretioase sunt foarte frumoase si elegante iar un sirag de margele confectionat din aceste pietre este perfect pentru o tinuta delicata si eleganta.

0 Shares
You May Also Like