Plase si folii folosite in agricultura

0 Shares
0
0
0

Plase si folii folosite in agriculturaAgricultorii, in functie de culturile pe care isi doresc sa le cultive, pot avea nevoie de diferite tipruri de plase si folii, iar in urmatoarele randuri vom discuta putin despre acestea, si vom vedea care sunt principalele plase si folii de care acestia au mare nevoie.

Plasa de umbrire

Plasa de umbrire este prima categorie de plasa spre care agricultorii isi indreapta atentia. De fapt, acestia in momentul in care isi indreapta atentia spre Regal Fermierul, cauta o oferta plasa umbrire cat mai atractiva.

O asemenea plasa de umbrire precizam faptul ca este produsa folosind materiale de cea mai buna calitate, si este necesar sa amintim ca aceasta este una dintre cele mai des solicitate tipuri de plase in diferire industrii mai ales in agricultura.

Iata alte cateva lucruri interesante despre acest tip de plasa:

1.Este folosita in mod deosebit in sere si solarii pentru ca are capacitatea de a scadea intensitatea razelor solare care patrund in aceste sere sau solarii.

2.Serele si solariile in mod evident au de suferit vara din cauza excesului de lumina pe timpul verii. De-asemenea, acestea au de suferit si din cauza temperaturilor foarte mari, aceste temperaturi pot contribui la alterarea fructelor si a legumelor (cum ar fi de exemplu rosii, ardei, gogosari, etc) si evident se poate ajunge chiar si la pierderea economica a proprietarului. Pentru e evita toate aceste situatii cu adevarat neplacute, agricultorii aleg sa foloseasca o plasa de umbrire, iar aceasta va scadea intr-o mare masura cantitatea razelor solare, ceea ce automat inseamna ca va scadea si temperatura din interior.

3.Plasa de umbrire pe care agricultorii o pot alege de la Regal Fermierul este foarte rezistenta si durabila, iar mai mult decat atat, acesata este foarte utila si datorita faptului ca asigura protectie impotriva vantului. Trebue si sa mai amintim faptul ca aceasta folie este tratata impotriva radiatiilor UV, care sunt foarte daunatoare.

  1. Dat fiind faptul ca acest tip de plasa este foarte usor de instalat si din cauza faptului ca are avantaje semnificative, plasa de umbrire cu siguramta este o alegere ideala in momentul in care cutati o solutie simpla si sigura pentru a va proteja culturile.

5.In cazul in care inca nu stiati, o asemenea plasa de umbrire se mai poate utiliza in camp deschis, pentru umbrirea culturilor de legume, insa aceasta folie se mai poate folosi si pentru a umbri gazoane sau alte locatii care au nevoie mare de protectie impotriva razelor solare.

Plasa special creata impotriva insectelor

Multe insecte sunt responsabile de crearea unor daune directe si indirecte plantelor. Cauzale directe depind foarte mult, de la a extrage lichidul din plante la a lasa diverse urme inestetice pe plante si fructe. Pagubele indirecte insa pe care aceste insecte le pot provoca culturilor, cu siguranta sunt mult mai serioase.

Toate aceste pagube sunt determinate de insectele care sunt cunoscute a fi purtatoare de virusi, ceea ce inseamna ca acest lucru determina reducerea productiei, sau deformari ale fructelor si nu in ultimul rand ofilirea plantelor pana in momentul in care toate aceastea mor.

In ceea ce priveste impiedicarea instalarii insectelor in spatiile protejate, in clipa de fata se foloseste instalarea unei bariere fizice, care dupa cum cel mai probabil v-ati dat seama este o plasa tesuta cu ochiuri de dimensiuni diferite in functie de insecta pentru care se doreste protectia.

Plasa de protectie special creata impotriva insectelor este folosita in toate colturile lumii, si protejeaza culturile de intrarea insectelor purtatoare de virusi, motiv pentru care utilizarea acestei plase reduce foarte mult tratamentele chimice cu insecticide pentru combaterea daunatorilor.

Plasa special creata antiinsecte, este o plasa care este fabricata din microfilamente de polietilena, si care are diametrul de 0,2mm sau chiar si mai mare. Aceasta structura nu permite intrarea in sere si in solarii a celor mai periculoase insecte ce afecteaza culturile de legume si flori: tripsul si musculita alba.

Nu in ultimul rand trebuie sa amintim faptul ca toate pagubele economice pe care le pot provoca aceste insecte, pot fi foarte mari, iar mai mutl decat atat, ele chiar pot sa viruseze o gama larga de legume, fructe sau flori. Tocmai de aceea, este deosebit de important de utilizat o plasa anti insecte.

0 Shares
You May Also Like