Probleme cu bateria pentru Xiaomi Mi 10T, 10T Pro sau 10T Lite

0 Shares
0
0
0

Probleme cu bateria pentru Xiaomi Mi 10T, 10T Pro sau 10T Lite
Persoanele care intentioneaza sa-si aleaga un smartphone Xiaomi Mi 10T, 10T Pro sau 10T Lite, cu siguranta trebuie sa le echipeze cu o folie de protectie pentru display, si cu o husa Xiaomi, pentru a se asigura ca telefoanele sunt foarte bine protejate, iar astfel dispozitivele pot functiona fara probleme.

Exista insa si exceptii, iar unii utilizatori s-au plans ca aceste dispozitive se descarca foarte repede. In continuare puteti descoperi cateva dintre cele mai utile sfaturi pentru a prelungi durata de viata a bateriei pe Xiaomi Mi 10T, 10T Pro sau 10T Lite.

 1. Verificati daca exista aplicatii care utilizeaza foarte multe resurse

Acesta este primul lucru pe care ar trebuie sa il faceti cand vedeti ca bateria se descarca foarte repede, pentru ca problema poate proveni de la unele aplicatii instalate.

Identificati daca aveti astfel de aplicatii instalate pe telefon, si daca da atunci dezinstalati-le pentru a preveni consumul suplimentar de baterii. Iata cum se procedeaza ca sa puteti face acest lucru:

 • Deschideti Setarile telefonului.
 • Atingeti Baterie si performanta.
 • In acest moment, trebuie sa atingeti pe Statistici de utilizare a bateriei.

Urmand acesti pasi, veti descoperi o lista detaliata a aplicatiilor si utilizarea resurselor bateriei de catre acestea.

In cazul in care constatati unele lucruri care vi se par suspecte in ceea ce priveste utilizarea bateriei, puteti alege sa dezinstalati aplicatiile suspectate ca va descarca rapid telefonul.

 1. Eliminati aplicatiile neutilizate

Daca exista aplicatii pe care nu le folositi mult sau chiar deloc, in mod evident este foarte important sa le dezinstalati de pe dispozitiv. Unele dintre aceste aplicatii ruleaza in fundal, in mod special cele care folosesc datele mobile, si trebuie sa stiti ca vor cauza consumul bateriei. Pentru a dezinstala aplicatiile pe care nu le mai utilizati, tot ce trebuie sa faceti este sa urmati pasii de mai jos:

 • Accesati Setari.
 • Atingeti Aplicatii.
 • Atingeti Gestionati aplicatiile.
 • Atingeti pictograma Dezinstalare din stanga sus.
 • Selectati aplicatiile pe care doriti sa le eliminati si atingeti butonul Dezinstalare din partea de jos a ecranului.
 • Atingeti OK pentru a confirma dezinstalarea.
 1. Utilizati modul de economisire a bateriei

Modul de economisire a energiei este o functie deosebit de utila dat fiind faptul ca va permite sa prelungiti durata de viata a bateriei dispozitivului dvs. oprind sau restrictionand anumite activitati de fundal, dar si anumite efecte vizuale si alte caracteristici care utilizeaza mai multa energie.

In cazul in care intentionati sa activati modul de economisire a energiei, iata cum trebuie sa procedati in continuare:

 • Accesati Setari.
 • Atingeti Baterie si performanta.
 • Atingeti Economizor baterie si comutati-l in pozitia Activat.
 • Apasati pe economisirea bateriei Ultra si comutati pe modul de economisire a bateriei.
 1. Utilizati modul intunecat

Puteti activa modul intunecat pentru a reduce consumul bateriei, deoarece afisajul mai intunecat consuma mai putina energie. Iata cum puteti activa modul intunecat.

 • Accesati Setari.
 • Atingeti Afisare.
 • Apasati pe modul intunecat si comutati-l pe ON.
 1. Opriti datele mobile, wifi, locatia si bluetooth-ul

Acestea sunt functii de care puteti sa aveti nevoie in mai multe situatii. Dupa cum bine se stie insa, sunt functii care consuma multe resurse ale bateriei, iar din acest motiv ar fi indicat ca de fiecare data cand nu mai aveti nevoie sa utilizati aceste functii, sa le dezactivati pana in momentul in care aveti din nou nevoie sa le utilizati.

In aceste conditii, veti reusi sa salvati o parte din resursele bateriei, iar astfel dispozitivul dvs. va ramane mai mult timp incarcat. In plus, daca veti respecta si pasii despre care am discutat in randurile de mai sus, atunci sunt foarte mari sansele sa salvati bateria telefonului, si sa nu mai fie necesar sa il duceti la service.

In caz contrar, cel mai probabil va fi necesar sa il duceti la service pentru ca specialistii sa se ocupe de inlocuirea bateriei Xiaomi.

0 Shares
You May Also Like