La ce este bun polenul de albine?

0 Shares
0
0
0

La ce este bun polenul de albine?Polenul crud este o pulbere fina formata in staminele florilor, si care are un rol vital pentru fecundare. Este o pulbere amestecata cu saliva de catre albine, si transportata in cosuletele cu polen de pe piciorusele lor posterioare.

De mentionat in ceea ce priveste polenul, ca exista doua categorii: polenuri anemofile care sunt purtate de vant, si polenuri entomofile, purtate de catre insecte. In ceea ce priveste albinele, de retinut este faptul ca acestea nu recolteaza polenurile purtate de catre vant, dat fiind faptul ca acestea au in compozitie unele substante toxice, datorita carora si oamenii au reactii alergice la polen.

Polenul cules de albine insa, este foarte nutritiv, iar pentru acestea, polenul crud reprezinta sursa de hrana. In ceea ce priveste calitatea polenului recoltat, este foarte important de mentionat faptul ca aceasta depinde de energia si de puterea de aparare a familiei de albine.

In momentul in care discutam despre polen de albine crud, este foarte important de mentionat faptul ca acesta este moale, iar mirosul sau este floral pregnant. Este considerat a fi unul dintre cele mai pure, si totodata unul dintre cele mai complete alimente existente.

Este cu siguranta un miracol al naturii, si a fost utilizat inca de pe vremea Egiptului Antic. Chiar si chinezii foloseau polenul ca medicament natural si ca factor pentru intretinerea organismului.

De-asemenea, este foarte important de mentionat faptul ca polenul si-a demonstrat in cadrul mai multor studii de laborator si studii clinice, toate proprietatile terapeutice. Polenul de albine crud, este imediat congelat dupa recoltare, si este pastrat ca atare.

Acesta este un aliment viu, si in comparatie cu polenul uscat are in compozitie lactofermenti, care sunt deosebit de utili in ceea ce priveste regenerarea florei intestinale. Contine de-asemenea si enzime care au un rol important in ceea ce priveste buna functionare a organismului.

Despre polenul de albine crud este foarte important de mentionat faptul ca ofera energie si combate anemia. Gama nutrientilor care fac parte din compozitia polenului crud, il fac un foarte bun energizant, care in plus sporeste rezistenta la efort si care va poate ajuta sa faceti fata cu brio starii de oboseala.

In plus, polenul crud este deosebit de eficient si dat fiind faptul ca ajuta la combaterea slabiciunilor si a anemiei, si este un foarte puternic vitaminizant si remineralizant. Este un foarte bun intaritor pentru oamenii batrani dar si pentru copii.

Se poate administra polen crud si pentru persoanele care au nevoie de intarirea sistemului imunitar, dar si pentru a preveni raceala si gripa. Acesta are proprietati antibiotice si antiseptice, care au un rol foarte important in ceea ce priveste protejarea corpului impotriva bolilor virale.

In plus, polenul crud este eficient pentru detoxificarea organismului si pentru echilibrarea metabolismului celular, si este de folos pentru a combate tusea, gripa si bronsita.

Un alt mare beneficiu pe care il are polenul crud este acela ca echilibreaza foarte mult digestia, dat fiind faptul ca este un probiotic vegetal. In plus, are in componenta unele tipuri de drojdii care sunt foarte utile la nivelul intestinelor, dat fiind faptul ca ne poate proteja de micoze.

Sa nu uitam nici de faptul ca polenul crud este foarte eficient in ceea ce priveste tratarea alergiilor. Se spune ca acesta poate sa reduca cu pana la 20 – 40 % alergiile. Nu in ultimul rand, amintim faptul ca polenul crud de albine este util pentru ca imbunatateste performantele fizice, iar mai mult decat atat, creste foarte mult capacitatea de efort, asa ca este foarte util pentru cei care in fiecare zi lucreaza pe santier, sau fac diferite tipuri de munca fizica grea.

0 Shares
You May Also Like