Repatriere din Italia in Romania

0 Shares
0
0
0

Repatriere din Italia in RomaniaUn numar foarte mare de romani au ales sa plece la munca in Italia, deoarece au considerat ca aceasta tara le ofera mai multe satisfactii decat Romania.

Foarte multi dintre cei care au ales sa plece in Italia, s-au realizat din toate punctele de vedere in aceasta tara, mai ales daca discutam despre romanii care deja au o experienta de 10 – 15 ani sau chiar mai multi ani de munca in Italia. Unii dintre acestia au ajuns sa ocupe diferite functii importante in cadrul diferitelor companii de top din Italia.

Exista romani care au plecat in Italia la munca, iar mai apoi s-au intors in tara si au inceput sa construiasca multe lucruri frumoase. Acestia sunt romanii de succes, romanii care s-au intors fericiti din Italia si care au inceput o noua viata fericita alaturi de cei dragi.

Ei bine, foarte multi dintre romanii care au plecat la munca in Italia insa, si-au gasit sfarsitul in Peninsula, in diferite feluri. Unii au ales sa se sinucida pentru ca dorul de casa era foarte mare, si erau singuri, fara a avea rude, prieteni sau cunostinte alaturi.

Alti romani din Italia au pierit datorita unor boli necrutatoare care incetul cu incetul i-a dus spre lumea de apoi. Multi romani au plecat la munca in Italia, iar acolo castigand multi bani au ajuns sa conduca masini scumpe, care le-au adus sfarsitul; acestia fiind implicati in accidente de circulatie mortale.

Nu in ultimul rand, ii amintim pe romanii care au murit in Italia in urma unor accidente de munca, si care au lasat in urma familii indurerate.

Ei bine, indiferent de circumstantele in care au murit romanii in aceasta tara straina, familiile indurerate au facut mereu tot ceea ce le-a stat in putinta si au contactat firmele de repatriere decedati Italia, pentru a-si aduce in tara rudele, si pentru a le inmormanta crestineste.

Exista in clipa de fata o multime de asemenea firme care repatriaza decedati din Italia, si care vin in ajutorul familiilor greu incercate. De precizat este faptul ca aceste firme asigura repatrierea persoanelor decedate in afara Romaniei, cat si transportul cetatenilor straini decedati pe teritoriul Romaniei. Indiferent de conditiile si de situatiile intalnite, deplasarile persoanelor decedate se vor face in cele mai potrivite conditii de igiena si pastrare.

Iata cu ce va pot fi de folos firmele care presteaza asemenea servicii de repatriere decedati din Italia, si nu numai.

  • transport cu autovehicule funerare dotate la standarde europene;
  • casaport mortuar international;
  • certificat de deces International;
  • autorizatii de transport internationale.
  • documentul de identitate romanesc al persoanei decedate, in original;
  • certificatul medical de deces;
  • autorizatia de inhumare eliberata de judecatorie;
  • actul de imbalsamare eliberat de medicul legist;
  • autorizatia de transport eliberata de autoritatile sanitare competente.
  • itinerariul sicriului.

Repatrierea persoanelor decedate se poate face numai in sicriu de zinc (atentie nu table zincata ci zinc). Important de mentionat este faptul ca acest sicriu de zinc este necesar sa contina si valvola in interiorul sau.

Acest sicriu de zinc se introduce in sicriul fabricat din lemn de esenta tare, si are 24 gauri cu dimensiunile si grosimile prevazute de Uniunea Europeana insotit de placuta de identificare a persoanei decedate. Sigilarea sicriului de zinc cade in atributia specialistilor si nu se percepe nici o taxa pentru acest serviciu.

Important de precizat este faptul ca firmele de specialitate, care presteaza servicii de repatriere decedati, de regula le ofera familiilor indurerate posibilitatea de a opta pentru varianta de transport rutier, sau de transport aerian. De exemplu, pentru transportul funerar international, se poate pleca din orase care dispun de aeroport precum: Milano, Napoli, Bari, Catania, Roma, etc., catre orase precum Craiova, Timisoara, Bucuresti. Cluj Napoca, Sibiu sau Bacau.

In ceea ce priveste transportul rutier, acesta se face cu masini funerare, autorizate si omologate in baza legislaiei legale aflate in vigoare, iar persoana decedata va fi transportata pana la capela la care va avea loc slujba de inmormantare.

Asadar, acestea sunt unele dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le mentionam in ceea ce priveste transportul funerar international dinspre Itala spre Romania. Am ales sa dam drept exemplu Italia, pentru ca in aceasta tara s-au stabilit cei mai multi romani care au parasit tara.

0 Shares
You May Also Like