Cum alegeti un contabil bun?

0 Shares
0
0
0

Cum alegeti un contabil bun?Alegerea unui contabil este o parte esentiala a deciziei dvs. de afaceri, deoarece este ca si cum ati alege un partener de afaceri nou care sa va ofere sfaturi si indrumari pe masura ce cresteti. Deci, intrebarea este care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le cautati? Va puteti indrepta atentia spre contabilitate RealCont.ro, sau puteti cauta in continuare pana cand gasiti un contabil potrivit.

Ei bine, alegerea unui contabil bun chiar daca pare o misiune usoara la prima vedere, veti vedea ca nu este totul atat de simplu precum pare, pentru ca ste important sa luati in considerare toti factorii inainte de a lua o astfel de decizie de afaceri mare. Veti avea nevoie sa va ganditi la locatia, serviciile pe care le ofera, ce tip de software de contabilitate folosesc contabilii.

Punctul de pret este, de asemenea, un aspect important, deoarece nu doriti sa platiti prea mult pentru un contabil, la sfarsitul zilei in care va uitati la el pentru a va ajuta sa calculati castigurile si pentru a reduce cat mai multe taxe si cheltuieli de afaceri, obtineti cel mai bun profit posibil.

Persoana potrivita va avea capacitatea, experienta si va fi cea care va va economisi timp si bani an dupa an. Iata asadar ce trebuie sa luati in considerare pentru a descoperi persoana potrivita, sau mai bine spus contabilul potrivit pentru afacerea dvs.

MEMBRU CECCAR ACTIV

Mai intai de toate este extrem de important sa va interesati si sa verificati daca respectivul contabil este membru CECCAR activ (acest lucru se verifica usor pe site la CECCAR in cazul in care aveti numarul de inregistrare al respectivului contabil). Ati putea de-asemenea cere ca in contract sa fie specificat faptul ca serviciile contabile sunt prestate doar de catre personal autorizat conform legii.

Contractul este important sa specifice cat mai detaliat toate serviciile incluse, inclusiv tariful, pentru a nu exista mai apoi discutii despre ceva ce contabilul trebuia sa presteze si nu a prestat.

DECIZII FULGER BAZATE PE TONE DE EXPERIENTA

Contabilul cu siguranta ar trebui sa aiba capacitatea de sinteza si de reactie-fulger.

INTEGRITATE

Ar trebui ca atunci cand cautati contabilul, sa cautati integritate. Prin integritate ne referim la lipsa intentiilor ascunse. Capacitatea de a va castiga increderea este foarte importanta, in conditiile in care acest lucru atat de greu de castigat si atat de usor de pierdut.

CARE ESTE EXPERTIZA LOR?

Atunci cand angajati un contabil, trebuie sa alegeti pe cineva cu experienta in pregatirea declaratiilor fiscale si a documentatiei financiare a companiilor care au dimensiuni si venituri similare cu ale dvs. Daca puteti gasi si unul care a lucrat cu intreprinderi din acelasi sector ca si dvs., atunci acesta este un bonus masiv, deoarece acestea vor avea o buna intelegere a nevoilor dvs. unice. Cand va uitati la expertiza, de ce sa nu luati in considerare, de asemenea, expertiza lor in utilizarea software-ului cloud-contabilitate.

CUM VETI IMPARTI SARCINILE? 

Cand cautati un contabil, este usor sa le alegeti pe baza pretului pe care il platiti, dar este de asemenea important sa tineti cont de modul in care functioneaza si de aspectele legate de contabilitatea pe care le veti oferi.

Contabilii se pot ocupa cu usurinta de toate aspectele contabilitatii, dar este aceasta cea mai buna abordare? Este foarte important sa tineti cont si de acest aspect in momentul in care va aflati in cautarea unui contabil.

SUNT PROACTIVI?

Inainte de a alege contabilul potrivit, intrebati ce ar putea sugera pentru a va salva banii de afaceri. Unii contabili vor face putin mai mult decat sa va gestioneze conturile, astfel incat este mai bine sa gasiti o persoana foarte proactiva care este interesata sa faca mai multe pentru a va ajuta afacerea sa reuseasca.

CE SOFTWARE FOLOSESC?

Este adevarat, contabilii au adesea preferinta lor cand vine vorba de software-ul contabil. Acest lucru ridica apoi problema schimbului de date, totusi, cu tehnologia care exista astazi, aceasta poate fi rezolvata cu probleme minime. Acest lucru este importantm iar ideal ar fi daca ati gasi un contabil care utilizeaza acelasi software ca si dumneavoastra.

CUM VA AJUTA COMPANIA DVS. SA CREASCA?

De la inceput, contabilul dvs. se va implica in operarea companiei dvs., deci nu este o decizie de a fi luata cu usurinta. Prin urmare, este vital sa gasiti pe cineva in care aveti incredere, sa aiba experienta si sa fie acolo pentru dvs. atunci cand aveti nevoie de ele.

Contabilii buni ajuta, de asemenea, compania dvs. sa creasca, gestionand activitatea complexa de contabilitate si ofera consultanta practica de afaceri. Acest lucru va va garanta economisirea banilor pe termen scurt si lung – cei mai buni vor deveni partenerul dvs. “extra” – deci alegeti cu intelepciune!

0 Shares
You May Also Like