Sfaturi despre cum sa economisiesti benzina

0 Shares
0
0
0

Comportamentele de maximizare a economisirii de combustibil sau mai cunoscute popular ca sfaturi de economisire a resurselor au fost in fruntea preocuparilor majoritatii conducatorilor auto datorita crizei petroliere. Practic, este definit ca un set de metode pe care soferii le pot utiliza, pentru a optimiza economisirea de combustibil a automobilului lor.

Exista mai multe moduri in care energia este cheltuita inutil prin conducere. Acestea includ utilizarea ineficienta a motorului, rezistenta aerodinamica, frictiunea, franarea excesiva si multe altele. Cu toate acestea, exista doua categorii generale despre cum sa economisesti benzina, care pot fi fie de baza, fie avansate. Primul poate fi realizat de majoritatea soferilor cu ajutor profesional putin sau deloc, iar cel din urma ar trebui sa fie facut de un profesionist cu experienta.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faca fiecare sofer este sa umfle pneurile la maxim. In acest fel, este necesara o cantitate mai mica de energie pentru deplasarea automobilului. In conformitate cu aceasta, ar trebui sa existe o incarcatura minima pe cat posibil pentru a indeparta povara motorului. In plus, mentinerea vitezei optime ar trebui sa ajute in mod semnificativ, care este de obicei masurata in intervalul de la 35 la 55 mph. In afara de aceasta, soferul ar trebui sa acorde atentie si franarii si acceleratiei.

Franarea si acceleratia nu ar trebui sa fie bruste, ci minimizate cat mai mult posibil. Aceste tehnici de baza sunt recomandate pentru utilizatorul mediu si acestea sunt, de asemenea, mult mai simplu de executat, spre deosebire de tehnicile avansate, care sunt discutate mai jos.

Avansat. Utilizarea uleiului de motor Shell Helix Ultra 0W potrivit pentru vehiculul tau, te poate ajuta sa obti si un consum mai bun de combustibil. Pulsul si alunecarea sunt unul dintre cele mai utilizate sfaturi de economisire a combustibilului. Aceasta metoda consta in conducerea la o anumita limita de viteza numita pulsare, care este apoi urmata de o perioada de alunecare.

Acesti doi pasi se repeta pentru a maximiza economia de combustibil. Cu toate acestea, se recomanda ca etapa de alunecare sa se faca atunci cand motorul nu este activat. Un alt sfat sofisticat de economisire a combustibilului se numeste pescaj, care este cunoscut si sub denumirea de flux de alunecare. Aceasta tehnica implica doua sau mai multe vehicule care sunt aliniate intr-un grup apropiat, pentru a reduce efectul general al tragerii. Acest lucru se intampla deoarece fluxul de alunecare al vehiculului principal este utilizat de cei care il urmeaza.

In general, este imperativ ca fiecare sofer sa invete modalitati diferite de economisire a benzinei fara a fi nevoie sa cheltuiasca pe o alta parte. Cu toate acestea, ar trebui sa se ia in considerare suficienta precautie ori de cate ori aceste tehnici sunt utilizate pentru a preveni accidentele sau deteriorarea costisitoare a motorului.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

0 Shares
You May Also Like