Solutii de depozitare din plastic pentru segmentul retail

0 Shares
0
0
0

Distributia cu amanuntul se refera la “ultimii 50 de metri de parcurs” pana la raft. Containerele fabricate de catre un producator cutii depozitare plastic destinate segmentului de retail reduc numarul produselor avariate si faciliteaza manipularea.

In plus, pot fi sigilate pentru a garanta siguranta continutului si a preveni sustragerile si sunt reutilizabile, ceea ce reduce considerabil cantitatea de deseuri.

Retailul are nevoi complexe, care variaza in functie de tipul de produs: de la articole de bacanie, articole sportive, confectii textile si pana la manipularea automata si sistemele de pregatire a comenzilor pentru retailul online firmele de specialitate proiecteaza si ofera solutii de ambalare standard sau personalizate pentru fiecare situatie.

Gama de containere din plastic a unui producator cutii depozitare plastic este special creata pentru vanzarea cu amanuntul a articolelor de bacanie, iar aceste solutii de depozitare au avut un real succes inca din anul 1995 in industria de retail din Marea Britanie si Scandinavia, unde anumite companii de pooling precum SRS si NLP le-au adoptat pentru intregul lant de aprovizionare din retailul alimentar.

In 2001 s-a dovedit ca, in comparatie cu ambalajele de unica folosinta, acest sistem de depozitare a produselor reduce semnificativ amprenta de carbon generata de ambalajele din retail in Scandinavia.

Containerele mici pliabile confectionate din material plastic de cea mai buna calitate s-au numarat printre primele solutii de ambalare utilizate pentru expunerea la raft a fructelor si legumelor.

Pentru produsele nonalimentare precum articole sportive, textile si inclusiv CD-uri, carti, jocuri si jucarii, se folosesc diferite tipuri de navete din plastic, de diferite dimensiuni, care ofera volum maxim si siguranta sporita gratie capacelor atasate si sigiliilor de siguranta.

Containerele mari pliabile din plastic Maxipac si Magnum 800×600 sunt perfecte pentru logistica si expunerea vrac a legumelor (cartofi si ceapa) sau a produselor nonalimentare aflate la promotie, acestea putand fi livrate din depozit direct la raft.

Schoeller Allibert ofera o gama variata de europaleti din plastic si containere returnabile destinate utilizarii in retail. Acestea imbunatatesc exprienta de cumparare, crescand disponibilitatea la raft si facilitand alegerea produselor.

In acelasi timp, produsele pe care acest brand le comercializeaza sunt proiectate pentru a promova imaginea companiei clientului si pentru a permite consumatorului sa transporte mai usor bunurile acasa.

MAXIPAC® 800 X 600 X 1080MM poate reprezenta o solutie ideale de depozitare datorita dimensiunilor sale impresionante. Dimensiunile interioare sunt 756 x 556 x 843, in timp ce dimensiunile sale exterioare sunt 800 x 600 x 1080. Greutatea neta a acestei solutii de depozitare este de 25.5 kg, in timp ce volumul util in litri este de 357L.

Prelog – 600 x 400 x 115mm poate reprezenta o alta soltie de depozitare, iar aceste cutii din plastic le putem intalni in supermarketuri de exemplu. Datorita dimensiunilor lor, se pot ambala 100 de astfel de cutii din plastic pe pachet, iar materialul din care ele au fost confectionate rezista la temperaturi extreme de -20 grade Celsius si de maxim 40 de grade Celsius.

Am ales sa prezentam doar aceste doua solutii de depozitare din plastic, insa producatorii renumiti propun o multime de alte solutii de depozitare din plastic.

Stiti care este cel mai mare avanataj al solutiilor de depozitare din plastic? Plasticul nu necesita diferite tratamente cu fel si fel de substante chimice precum lemnul, ceea ce inseamna ca produsele depozitate in cutiile de depozitare din plastic nu vor fi afectate de substantele chimice.

In plus, aschiile din cutiile de plastic pot deteriora produsele, pe cand in cazul solutiilor de depozitare din plastic acest lucru nu este posibil.

Pe langa toate avantajele pe care plasticul le are in fata lemnului atunci cand vine vorba despre depozitarea produselor, mentionam faptul ca toate solutiile de depozitare din plastic, pot fi personalizate, cutiile pot fi create la diferite dimensiuni in functie de cerintele clientului, si pot veni cu logo-ul firmei imprimat. Aceasta poate fi o strategie de marketing care poate da roade.

Asadar, tinand cont de toate detaliile mentionate in acest articol, se poate spune ca solutia cea mai buna pentru depozitarea produselor din segmentul retail, este reprezentata fara doar si poate de cutiile si navetele din plastic, iar Schoeller Allibert este producatorul care poate veni in intampinarea celor care au nevoie, cu diferite solutii de depozitare din plastic.

0 Shares
You May Also Like