Solutii de eliminare a firelor de par

0 Shares
0
0
0

Solutii de eliminare a firelor de parDesi rasul sau epilarea poate elimina parul nedorit, multi oameni cauta acum solutii mai lungi. Doua metode utilizate in mod obisnuit pentru elimina firele de par sunt indepartarea parului cu laser si electroliza, si pot fi realizate in mai multe saloane de infrumusetare Bucuresti.

Ambele proceduri vizeaza foliculii de par sub suprafata pielii pentru a reduce sau a preveni cresterea acestora, iar in urmatoarele randuri ale acestui articol vom discuta mai mult despre ambele proceduri, care dupa cum spuneam pot fi realizate in diferite saloane de infrumusetare Bucuresti.

Ce este indepartarea parului cu laser?

Epilarea prin laser foloseste un laser pentru a distruge foliculii de par suficient pentru a reduce cresterea parului. Aceasta va diminua permanent cresterea parului, dar nu elimina permanent parul nedorit, iar in cele din urma, parul va creste inapoi.

Ce implica procedura?

Inainte de procedura, tehnicianul care efectueaza operatia cu laser va taia parul care este tratat aproape de piele. Tehnicianul va regla apoi setarile laserului in functie de culoarea si grosimea parului indepartat, precum si de zona tratata. Preparatele vor lua in considerare, de asemenea, culoarea pielii persoanei.

Tehnicianul va aplica apoi un gel rece pe piele pentru a o proteja. Unii oameni pot primi un anestezic local pentru a minimiza disconfortul. Oricine are parul indepartat cu un laser va trebui sa poarte protectie la ochi in timpul tratamentului.

Dupa procedura, poate fi necesar sa se aplice pachete de gheata pentru a atenua disconfortul. Pentru durere severa, medicul poate recomanda exercitii de reducere a durerii sau o crema de steroizi.

Majoritatea persoanelor vor avea nevoie de pana la 8 tratamente de urmarire pentru a obtine cele mai bune rezultate, care pot fi programate intre 4 si 6 saptamani. Odata ce cresterea parului a fost suficient de limitata, o persoana poate cere o sesiune de intretinere o data sau de doua ori pe an.

Avantajele indepartarii parului cu laser

Unele dintre beneficiile de epilare cu laser includ:

  • Precizie: Laserele tintesc rapid parul gros si intunecat;
  • Viteza: impulsurile laser dureaza doar milisecunde si pot trata mai multe fire de par simultan, ceea ce inseamna ca zonele mici pot fi tratate in doar cateva minute;
  • Culoare si culoare mai usoare: Cresterea parului este mai putin densa decat inainte, iar parul nou este adesea cu cateva nuante mai usoare decat parul original;
  • Eficacitatea: Multi oameni vad rezultate pe termen lung dupa 3 pana la 8 sesiuni.

Ce este electroliza?

Electroliza implica trecerea unui curent electric printr-un folicul de par, care dauneaza foliculului si previne cresterea noua a parului. Electroliza este singura metoda de indepartare permanenta a parului disponibila. Pentru a asigura eficacitatea si siguranta, un dermatolog sau electrolist autorizat trebuie sa efectueze procedura.

Ce implica procedura?

Inainte de procedura, o persoana va avea in mod obisnuit o consultare cu un electrolist pentru a discuta despre starea de sanatate si istoricul medical.

Procedura in sine presupune ca tehnicianul sa introduca un ac ultra-subtire in foliculul de par specificat. Un curent electric trece prin sonda, ucigand radacina parului.

Dupa ingrijire

Foarte putina ingrijire este necesara. Desi pielea se poate simti iritata si apare usor rosie, aceste simptome tind sa rezolve in cateva ore. Pentru indepartarea permanenta a parului, o persoana va avea nevoie de mai multe tratamente. Acest lucru se datoreaza faptului ca pielea are foliculi multipli pentru fiecare par, astfel incat foliculii latenti pot incepe sa creasca parul intre sesiuni. Urmatoarele sesiuni trateaza acesti foliculi recent activi.

Majoritatea oamenilor vor avea nevoie de sesiuni de urmarire in fiecare saptamana timp de cateva saptamani pentru a elimina parul din zona tinta.

Avantajele electrolizei

Electroliza are urmatoarele avantaje:

  • Permanent: Electroliza este singura metoda de indepartare permanenta a parului;
  • Versatilitate: Potrivit American Electrology Association, electroliza este eficienta pentru persoanele cu orice tip de piele, culoarea pielii, tipul parului si culoarea parului. Electroliza este potrivita pentru orice zona a corpului – inclusiv sprancenele pot fi eliminate;
  • Nu exista timp de recuperare: Oamenii isi pot relua activitatile zilnice imediat dupa procedura;
  • Nu necesita intretinere: nu este necesara planificarea unei sesiuni anuale de electroliza, odata ce parul a fost inlaturat, nu mai sunt necesare tratamente;
  • Nu exista substante chimice dure: Spre deosebire de indepartarea parului cu laser sau de inalbire a parului, electroliza nu necesita utilizarea de substante chimice pe piele.

Care este cel mai bun tratament pentru indepartarea parului?

Atat tratamentul cu laser cat si tratamentul prin electroliza ofera o solutie pe termen lung la cresterea parului nedorita. Toate lucrurile luate in considerare, in ciuda faptului ca este o metoda mai lenta de indepartare a parului, electroliza este mai versatila si indeparteaza permanent parul. De asemenea, de obicei produce mai putine reactii adverse.

Cei care iau in considerare tratamentele pe termen lung de indepartare a parului ar trebui sa vorbeasca cu un specialist de ingrijire a pielii despre cele mai bune optiuni pentru nevoile lor.

0 Shares
You May Also Like