Tipuri de acoperis

0 Shares
0
0
0

Tipuri de acoperisSistemul de acoperisuri este un set mult mai complex de materiale si de inginerie decat majoritatea oamenilor cred. Diferite componente lucreaza impreuna pentru a va mentine locuinta in siguranta fata de conditiile meteo nefavorabile dar si fata de diferite alte elemente daunatoare.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale acoperisului este materialul folosit pentru a acoperi casa sau terasa. In urmatoarele randuri ale acestui articol vom discuta despre acest aspect, pentru a stii ce trebuie sa alegeti.

Cu atat de multe acoperiri de acoperis disponibile, este greu sa stii de unde sa incepi. Exista mai multi factori diferiti in alegerea unei acoperitoare de acoperis, inclusiv a unei atractii estetice, a tipului de locuinta pe care o detineti, a tipului de vreme pe care il intalniti in zona dvs., a temperaturilor medii anuale, si a mai multor factori.

Pentru a gasi cea mai buna acoperire posibila a acoperisului pentru casa dvs., este cel mai bine sa va intalniti cu un antreprenor sau consultant de acoperis certificat si reputat. Un specialist va poate arata toate optiunile pentru acoperisul dvs. si stiti ce functioneaza si nu functioneaza in regiunea dvs. sau pentru structura dvs. unica de acasa. Iata cateva optiuni:

Placi de acoperis din argila

Acoperisurile din tigla sunt una dintre cele mai vechi forme de acoperis. Initial aduse in America in secolul al 17- lea de catre colonistii europeni, a ramas o baza esentiala arhitecturala si estetica in multe parti ale Statelor Unite, insa tigla este folosita in toate colturile lumii, deci evident si in Romania. Astazi, este obisnuit sa se vada “acoperisurile din argila” din diverse agregate.

Acoperis metalic

Acoperisurile metalice au constituit o baza de arhitectura de mii de ani. Durabilitatea si estetica acestui tip de acoperis l-au facut o alegere naturala pentru soiurile nesfarsite de cladiri de la secolul 3 i.Hr. Cea mai mare acoperire din metal acopera o garantie de 30 pana la 50 de ani, cele mai multe tipuri dureaza mult mai mult. Puteti sa folositi acoperis metalic pentru casa, pentru terasa, pentru garaj, etc.

Copertine

In momentul in care discutam despre copertine, precizam faptul ca acestea reprezinta una dintre cele mai atractive solutii pentru a va acoperi terasa, insa daca din casa iesiti direct pe terasa, puteti opta cu incredere pentru o copertina.

In afara de protejarea spatiului de locuit de conditiile meteorologice, cum ar fi razele solare si ploaia sau chiar si grindina, copertina reprezinta fara doar si poate cel mai elegant sistem de umbrire. Puteti opta chiar si pentru o copertina personalizata pentru terasa casei.

Acoperis din ardezie

Un acoperis de ardezie nu este doar un acoperis pentru cei care il iubesc – este istoria americana, frumusetea arhitecturala, o opera de arta si o solutie pentru acoperisurile din Romania in clipa de fata. Ea povesteste despre pamantul din care proveneau si oamenii care munceau si faceau mana in piatra. Acoperisul din ardezie este unul dintre cele mai durabile materiale de acoperis disponibile astazi. Un acoperis de ardezie instalat corect poate dura cu usurinta timp de 100 de ani, necesitand putina intretinere.

Acoperis din cauciuc

Invelisul din cauciuc este o alegere ecologica si ieftina pentru locuinta dvs. sau pentru terasa din curte. Este acoperire de lunga durata a acoperisului si este relativ usor de instalat si mentinut. Acoperisurile din cauciuc sunt disponibile intr-o varietate de optiuni de culoare si stil si pot fi proiectate sa arate ca ardezie, asfalt sau cedru. De asemenea, puteti alege o rola de cauciuc, care este practic lipsita de scurgeri.

Sindrile de acoperis

Acoperisurile de sindrila se refera, in general, la sindrile de asfalt, insa cuprind orice sistem de acoperire a acoperisurilor format din placi sau sindrile care se intersecteaza sau se suprapun intr-un mod care scutura apa de pe un acoperis inclinat. Cele mai multe tipuri de sindrila sunt compuse din materiale disponibile local.

Asadar, acestea sunt cateva exemple de materiale pe care le puteti folosi pentru a va acoperi casa sau terasa. Cu siguranta puteti intalni astfel de acoperisuri si in alte colturi ale lumii, si le puteti folosi si dvs. In functie de posibilitatile financiare si totodata in functie de propriile preferinte, puteti sa va indreptati atentia spre diferite materiale pentru a va acoperi locuinta sau terasa casei.

0 Shares
You May Also Like