Telefoanele cu cele mai performante camere foto

0 Shares
0
0
0

Telefoanele cu cele mai performante camere foto
Urmarind evolutia telefoanelor de tip smartphone in ceea ce priveste performanta uneia dintre cele mai importante piese telefoane, camera foto, se poate observa o inlocuire treptata a aparatelor de fotografiat clasice cu aceste dispozitive multifunctionale.

Chiar daca telefoanele de ultima generatie nu se ridica la standardul fotografic declarat de aparatele foto profesioniste, precum cele DSLR de pilda, acestea reusesc totusi sa se apropie treptat de rezolutia si performanta proprii dispozitivelor de profil.

Cu toate acestea, telefoanele de tip smartphone contin lentile si senzorii mai mici, iar acest lucru este observabil in momentul printarii, fapt ce poate fi neglijat la vizualizarea electronica. In schimb, ceea ce este de apreciat la smartphone este, alaturi de performanta surprinzatoare de fotografiere pentru un gadget de dimensiuni reduse, usurinta portabilitatii si economia de spatiu pe care o confera.

[adsenseyu1]

Camerele foto sunt si usor de extras din telefon, in cazul in care sunt expuse unei defectiuni, iar inlocuirea se poate realiza pentru orice model, prin intermediul site-urilor de specialitate, precum http://www.accesoriigsm.ro/piese-telefoane-225 .

Unul dintre cele mai bine plasate smartphone, datorita capacitatii de fotografiere superioara, este Samsung Galaxy S5. Dispozitivul prevede o camera de 16-megapixel si o lentila de autofocusare. Totodata, acest telefon se bucura de facilitatea HDR (High Dynamic Range), ce presupune realizarea mai multor imagini care se ot suprapune intr-o singura poza.

Focalizarea selectiva este doar una dintre multiplele aplicatii oferite de telefonul Samsung, iar printre alte piese telefoane se mai numara si un display de 1440p si o camera frontala de 2-megapixel. Samsung Galaxy S5 este apreciat pentru acuratetea sa in ceea ce priveste fotografiile policrome si detaliate. Autofocalizarea este relativ rapida, dar in cazul spatiilor cu lumina difuza, fotografiile nu vor avea o calitatea exceptionala.

Sony Xperia Z2 este un telefon mai vechi, dar camera sa este inca bine plasata in topul celor mai bune camere foto inclusa de un smartphone, fiind prevazut cu lentile de 20.7 megapixel. Contine optiunea defocalizarii fundalului, care estompeaza imaginea de fundal aflata in spatele unui punct focal proeminent.

De asemenea, optiunile pentru realizarea de efecte creative permite aplicarea acestora pe fotografie, inainte ca aceasta sa fie facuta. Precum, modelul precedent, si Sony Xperia da dovada de acuratete in culoare si detaliu, dar prezinta si cateva avantaje precum focalizarea indelungata inainte de fotografiere sau calitatea slaba a pozele sub lumina difuza.

[adsenseyu1]

Samsung Galaxy K Zoom este practic o „camera mobila”, un telefon mobil cu camera foto, dar nu in sensul clasic. Acest dispozitiv este un smartphone ce cuprinde o camera cu obiectiv atasat pe spate, aceasta configuratie facandu-l unic pe piata telefoanelor mobile.

Modelul Samsung Galaxy K Zoom prevede o camera de 20.7 megapixel si o rezolutie de 10x zoom, alaturi de stabilizare optica a imaginii si o optiune, Pro suggest, care detecteaza automat cele mai bune setari pentru aparat, in functie de  lumina, culoare sau alte detalii specifice.

Spre deosebire de modelele anterior indicate, acest telefon noteaza performante in lumina difuza. Cu toate acestea, prezinta si un minus la nivel de design, intrucat forma camerei ar putea face ca telefonul sa para un pic prea robust.

0 Shares
You May Also Like