Tot ce trebuie sa stiti despre incarcarea wireless

0 Shares
0
0
0

Tot ce trebuie sa stiti despre incarcarea wirelessIncarcarea wireless exista de ceva timp, insa doar dupa ce Apple a lansat dispozitivele iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone X care suporta incarcare wireless, utilizatorii au inceput sa isi cumpere astfel de accesorii de incarcare pentru smartphone-urile lor.

Din ce in ce mai multi producatori s-au imbarcat cu standardul omniprezent de incarcare wireless Qi, iar tehnologia este acum in interiorul fiecarui telefon emblematic. Samsung a acceptat incarcarea wireless de cand a lansat Galaxy S6, in timp ce Huawei a introdus-o cu excelentul Mate 20 Pro.

Apple a adoptat incarcarea wireless dupa cum va spuneam, cu iPhone X, iPhone 8 si iPhone 8 Plus. De atunci apare in iPhone XS si XS Max, precum si in noile iPhone 11 si iPhone 11 Pro, iar utilizatorii care detin astfel de smartphone-uri, pot accesa https://www.tozmobile.ro, pentru a-si alege incarcatoare wireless pentru dispozitivele lor.

Un numar tot mai mare de telefoane accepta, de asemenea, incarcare fara fir, asa ca vom aborda acest subiect in urmatoarele randuri, in care veti descoperi cu lux de amanunte ce este incarcarea wireless, ce avantaje va ofera aceasta, si de ce este indicat sa alegeti de pe https://www.tozmobile.ro, astfel de incarcatoare fara fir.

Ce este incarcarea wireless?

Incarcarea wireless reprezinta transferul de energie de la o priza la dispozitivul dvs., fara a fi nevoie de un cablu de conectare. Aceasta implica un dispozitiv de transmisie a energiei electrice si un receptor, uneori sub forma unei carcase atasata la un dispozitiv mobil sau incorporat in telefonul insusi. Cand am spus ca este fara cablu, nu este tocmai, deoarece pad-ul va avea un cablu care merge de la priza in el.

Cum functioneaza incarcarea wireless?

Incarcarea wireless se bazeaza pe incarcarea inductiva, prin care energia este creata prin trecerea unui curent electric prin doua bobine pentru a crea un camp electromagnetic.

Atunci cand placa magnetica primitoare de pe dispozitivul mobil vine in contact cu transmitatorul – sau cel putin in raza specificata – campul magnetic genereaza un curent electric in interiorul dispozitivului. Acest curent este apoi transformat in curent continuu (CC), care la randul sau incarca bateria incorporata.

Care este standardul pentru incarcare wireless?

Principalul standard wireless este Qi. Qi este un standard care a fost dezvoltat de Wireless Power Consortium (WPC) pentru incarcare inductiva pe distante de pana la 40 mm. Incarcarea wireless Qi a fost adoptata de multi dintre principalii producatori de smartphone-uri: Samsung, Apple, Sony, LG, HTC, Huawei, Nokia (HMD), Motorola si Blackberry. De asemenea, este incorporat in numeroase vehicule acum.

Un alt standard de incarcare wireless a fost Powermat. Acesta a fost folosit de unii retaileriĀ  precum StarbucksĀ  pentru a permite clientilor sa isi incarce telefoanele. Dar a pierdut razboiul formatului, daca doriti, asa ca Powermat a spus in 2018 ca va dezvolta o tehnologie comerciala de incarcare wireless compatibila cu Qi. Qi are trei specificatii de putere separate, incepand cu puteri reduse, despre care vorbim aici in principal pentru incarcarea dispozitivelor mobile.

In momentul de fata exista mai multi wati care pot fi aplicati in acest sens. 5W este minim, in timp ce unele telefoane accepta 7.5W, 10W si chiar pana la 15W. Auzim ca viitoarea serie Mate 30 se poate lauda si cu incarcare wireless de 25W.

Exista un specimen de putere medie care poate livra pana la 120W si este utilizat pentru monitoare si laptopuri. Si exista o specificatie ridicata care poate livra pana la 1kW dispozitivelor de alimentare, cum ar fi ustensilele de bucatarie.

Cine vinde incarcatoare wireless?

Multi producatori de periferice au acum propriile lor incarcatoare wireless, inclusiv Anker, Belkin, Logitech si Mophie. Unele dintre acestea arata ca niste covorase sau tampoane, altele precum standurile pentru birou. Incarcarea wireless apare acum intr-o varietate de locuri.

Pot primi incarcare wireless in masina mea?

Multi producatori de masini au incarcare wireless in anumite modele, dar chiar si atunci, de multe ori, nu este la fel de standard si tinde sa fie pe modele mai inalte. Printre producatorii care il folosesc se numara Audi (si restul grupului WV), BMW, Ford, Honda, Mercedes-Benz, Peugeot, Toyota si Volvo.

Care sunt avantajele incarcarii wireless?

Incarcarea wireless vine cu o serie importanta de beneficii, iar in urmatoarele randuri veti descoperi pe scurt doar 4 dintre cele mai importante avantaje ale acestei incarcari:

  • Modalitate mai sigura de a transfera energie in telefon.
  • Simplu de incarcat, pentru ca tot ce trebuie sa faceti este sa va asezati telefonul pe placa de incarcare.
  • Pune mai putina incordare in portul de incarcare al telefonului.
  • Seturile de incarcare wireless Qi sunt instalate in diferite locuri din lume, daca ramaneti fara suc si nu aveti un cablu, puteti incarca telefonul.

Dupa cum se poate vedea, incarcarea wireless reprezinta viitorul, asa ca va puteti indrepta inca de acum atentia spre https://www.tozmobile.ro, pentru a va cumpara un astfel de accesoriu.

0 Shares
You May Also Like