Traditii de nunta si juramintele mirilor

0 Shares
0
0
0

In ziua de astazi, nuntile au devenit din ce in ce mai complicate, cu traditii care de care mai interesante si mai pline de semnificatie. Unele dintre ele insa nu sunt neaparat endemice tarii noastre, sau au fost adaptate traditiilor ortodoxe pentru a se integra in slujba din biserica.

Una dintre aceste traditii care au fost adaptate pentru a se potrivi cu cerintele mirilor din ziua de astazi sunt juramintele de nunta. Mai degraba prezente in religia catolica, acestea au fost mai nou adoptate si in traditia ortodoxa.

Insa in ce constau mai exact juramintele nuptiale si ce semnificatie au ele de fapt?

In principiu, juramintele schimbate de miri trebuie sa reprezinte sentimentele acestora pentru celalalt, incluzand si promisiunea de fidelitate si expresia dedicarii acestora reciproce.

Momentul in care acestea sunt spuse este de cele mai multe ori unul solemn, cu toate ca poate fi, bineinteles, transformat si intr-unul mai relaxat, iar cele spuse trebuie sa ii atinga pe invitatii la nunta si sa ii ajute sa se transpuna in sufletul celor care le rostesc.

Pe scurt, juramintele mirilor trebuie sa fie o scurta declaratie a dragostei pe care si-o poarta, sa contina promisiunea de a sta alaturi unul de celalalt la bine si la rau, si promisiunea de fidelitate. In principiu, totul pare destul de simplu, insa ceea ce conteaza cu adevarat este semnificatia din spatele cuvintelor rostite.

Juramintele nuptiale sunt atat de pline de semnificatie tocmai deoarece reprezinta primul pas in viata de cuplu casatorit si sunt o recunoastere a ceea ce va urma : vremuri mai bune sau mai putin bune, fericire dar si momente triste, totul spus in cateva propozitii.

Ele reprezinta o declaratie a empatiei recunostintei si empatiei reciproce, a fidelitatii pe parcursul intregii vieti. Iar cand intervine si factorul religios sau spiritual, dupa preferinta mirilor, se depaseste deja latura fizica a juramintelor si se trece in registrul spiritual, crescand importanta celor spuse in fata preotului.

Astfel, acestea vor reprezenta o promisiune facuta atat in fata sotului sau sotiei, dar si in fata Lui Dumnezeu, pentru o viata spirituala curata si plina de liniste sufleteasca.

In versiunea simplificata a juramintelor, acestea pot insa contine o simpla promisiune ca viitorul va fi unul petrecut impreuna, ca va fi mereu o comunicare a sentimentelor in cuplu si, de ce nu, o declaratie de dragoste facuta in fata invitatilor.

Si pentru ca o viata petrecuta impreuna trebuie sa fie una inceputa corect, trebuie sa ne gandim si la locul unde ne vom organiza nunta si petrecerea in sine.

Restaurantul perfect pentru nunta noastra trebuie sa fie ales cu mult timp inainte si trebuie sa ne indeplineasca toate cerintele. Un restaurant pentru nunti trebuie, evident, sa fie dotat cu tot ceea ce trebuie si sa fie pe placul nostru si al invitatilor nostri.

Prin urmare, apelati la Maldini Timisoara, restaurantul perfect pentru nunta dumneavoastra : cu sali de nunti incapatoare si spatiu exterior superb, noi suntem alegerea ideala.

0 Shares
You May Also Like