Doua mari beneficii ale mierii de manuka

0 Shares
0
0
0

Doua mari beneficii ale mierii de manukaMierea de manuka este un tip de miere nativ din Noua Zeelanda si este produsa de albinele care polenizeaza flora Leptospermum scoparium, cunoscuta in mod obisnuit sub numele de bushul manuka.

Proprietatile antibacteriene ale mierei de Manuka o diferentiaza de mierea traditionala. Metilglioxal este ingredientul sau activ si probabil responsabil pentru aceste efecte antibacteriene.

In plus, atunci cand discutam despre miere de manuka raw 16+ 500g kfactor, precizam ca aceasta are beneficii antivirale, antiinflamatorii si antioxidante. De fapt, aceasta a fost folosita in mod traditional pentru vindecarea ranilor, calmarea gatului, prevenirea dezintegrarii dintilor si imbunatatirea problemelor digestive.

In continuare vom prezenta doua dintre cele mai importante beneficii pe care le are mierea de manuka raw 16+ 500g kfactor, pentru a intelege cu adevarat de ce aveti nevoie de aceasta miere speciala.

Vindecarea ranilor

Din timpuri stravechi, mierea a fost folosita pentru a trata ranile si arsurile. In 2007, miere manuka a fost aprobata de US FDA ca optiune pentru tratamentul ranilor. Mierea ofera proprietati antibacteriene si antioxidante, toate mentinand in acelasi timp un mediu umed si o bariera protectoare, care previne infectiile microbiene in rana.

Studiile multiple au aratat ca mierea de manuka poate spori vindecarea ranilor, poate amplifica regenerarea tesuturilor si chiar poate scadea durerea la pacientii care sufera de arsuri.

De exemplu, un studiu de doua saptamani a investigat efectele aplicarii unui dressing de mana manuka pe 40 de persoane cu rani ne-vindecatoare. Rezultatele au aratat ca 88% din rani au scazut in dimensiune. Mai mult, a contribuit la crearea unui mediu de rana activa, care favorizeaza vindecarea ranilor. Mai mult, mierele manuka pot ajuta la vindecarea ulcerului diabetic.

Un studiu din Arabia Saudita a constatat ca pansamentele cu miere de manuka atunci cand sunt aplicate pe rani, in momentul in care au fost utilizate in combinatie cu tratamentul conventional al ranilor, au vindecat ulcerele diabetice mai eficient decat tratamentul conventional in monoterapie.

Un alt studiu a observat eficacitatea mierei de manuka in vindecarea ranilor pleoapelor dupa operatie. Cercetatorii au descoperit ca toate plagile pleoapei s-au vindecat bine, indiferent daca inciziile au fost tratate cu miere manuka sau vaselina. Cu toate acestea, pacientii au raportat ca cicatrizarea tratata cu miere manuka a fost mai putin rigida si semnificativ mai putin dureroasa, comparativ cu cicatrizarea tratata cu vaselina.

In sfarsit, mierea manuka este eficienta in tratarea infectiilor ranilor cauzate de bacterii rezistente la antibiotice, cum ar fi Staphylococcus aureus (SAMR).

Tratarea durerii in gat

Daca suferiti de o durere in gat, mierea manuka poate ajuta la o ameliorare a durerii. Proprietatile sale antivirale si antibacteriene pot reduce inflamatia si ataca bacteriile care cauzeaza durere. Nu numai ca mierea de manuka ataca bacteriile daunatoare, ci acopera si captuseala interioara a gatului pentru un efect linistitor.

Un studiu recent efectuat la pacientii supusi tratamentului chimioterapeutic pentru cancerul capului si gatului a observat efectele consumului de miere manuka asupra Streptococcus mutans, un tip de bacterii responsabile de dureri in gat. Interesant, cercetatorii au descoperit o scadere semnificativa a Streptococcus mutans dupa ce au consumat miere de manuka.

Mai mult decat atat, miere manuka scade bacteriile daunatoare orale care cauzeaza mucozita, un efect secundar comun al radiatiilor si al chimioterapiei. Mucozita are ca rezultat inflamarea si ulceratiile dureroase ale membranelor mucoase care alcatuiesc esofagul si tractul digestiv.

Ei bine,a cestea sunt doar doua exemple, insa mierea de manuka poate fi consumata si in alte scopuri, si in mod evident vine cu o multime de beneficii pentru sanatate.

0 Shares
You May Also Like