Vrei o afacere sigura si performanta ?

0 Shares
0
0
0

Vrei o afacere sigura si performanta

Acceseaza chiar acum Afaceri-proprietati.com , un site specializat in vanzari afaceri , si achizitioneaza-ti o ferma avicola . Specialistii in domeniu sunt de parere ca fermele avicole , in special cele BIO , reprezinta una dintre cele mai sigure investitii ale momentului avand in vedere cererea tot mai mare de produse ecologice .

De exemplu o ferma cu 6.000 de gaini , care produc anual 1,8 milioane de oua ecologice , inseamna o cifra de afaceri de 1,5 milioane de lei . Iata care sunt lucrurile de care ai nevoie pentru a incepe o astfel de afacere :

[adsenseyu1]

• Un teren de cel putin 1.000 mp , situat , de preferinta , la tara . Daca ai capital iti recomand sa achizitionezi mai mult teren . Cu cat investesti mai mult cu atat profitul va creste .

• Efectivul de gaini ouatoare ( o gaina costa in jur de 20 de lei ) .

• Furaje ( care trebuie sa fie 100% ecologice ) .

• Echipamente pentru ambalarea , depozitarea si transportul oualor .

Dupa ce gainile isi incheie ciclul de ouat poti sa le valorifici pentru carne . In plus , gunoiul de pasare , un ingrasamant ecologic extrem de cautat , iti poate aduce un profit frumusel in conditiile in care o tona se vinde cu aproximativ 600 de euro . Exista peste 170 de rase de gaini , insa cele mai productive atat pentru productia de carne cat si pentru cea de oua sunt :

• Brahma
• Conchin Alb
• Sussex
• Rhode Island

Stilul de viata si alimentatia ecologica incep sa prinda din ce in ce mai mult contur intr-o lume dominata de produse cu etichete de alimente traditionale care in realitate sunt pline de chimicale .

Desi pare de necrezut , 97% din marfa cu eticheta de ‘’produs traditional’’ prezenta pe rafturile magazinelor din tara noastra verificata de inspectorii ANPC nu este traditionala . Un produs traditional inseamna un produs in compozitia caruia ne se gasesc aditivi . Cu toate acestea , pe rafturile magazinelor se regasesc si produse natural 100% .

Piata produselor BIO ( 100% naturale ) este intr-o continua crestere mai ales in partea de Vest a Europei . De pilda , in Germania cererea pentru acest tip de produse a ajuns sa depaseasca cu mult oferta ceea ce inseamna ca aceasta tara a ajuns sa importe o cantitate importanta de produse BIO .

[adsenseyu1]

Si in tara noastra sectorul BIO a cunoscut o evolutie ascendenta in ultimii ani . Romanii cumpara in medie produse bio in valoare de 10 milioane de euro in fiecare an , iar cifrele sunt intr-o continua crestere . Din pacate acesti 10 milioane de euro inseamna numai 1% din piata de retail din Romania , mult sub media Uniunii Europene , care este de 5-6% .

Chiar daca pretul produselor BIO este putin mai mare , din ce in ce mai multi romani constientizeaza importanta consumului de alimente fara conservanti , E-uri si pesticide . In plus nutritionistii din lumea intreaga ne sfatuiesc sa punem accent pe calitate in detrimentul cantitatii .

Puii si ouale BIO sunt produse foarte benefice pentru organismul nostru . Un pui non-bio contine o cantitate insemnata de pesticide , E-uri , hormoni si antibiotice care nu fac altceva decat sa creasca rezistenta microbilor din organismul nostru .

Carnea de pui BIO este bogata in vitamine ( fier , zinc , magneziu , selenium ) si proteine. O cantitate de 100 de grame carne de pui BIO contine in medie 20 de grame de proteine , ceea ce inseamna 1/5 din cantitatea de proteine necesara unei persoane cu o greutate de 70 de kg . Proteinele sunt direct raspunzatoare de buna functionare a metabolismului .

0 Shares
You May Also Like