Audi A6 – ce sa faci cand masina se strica?

0 Shares
0
0
0

Audi A6 – ce sa faci cand masina se strica?Audi A6 este o masina confortabila realizata de producatorul german renumit, care pune accent pe confort si pe calitatea calatoriei. Acest model reprezinta evolutia celebrului Audi 100, o masina populara printre oamenii de afaceri de la sfarsitul anilor 1980 si inceputul anilor 1990. Oferind in mod standard o transmisie pe patru roti, acesta este un vehicul puternic care este bun atat pentru parcurgerea unor distante lungi, cat si ca masina de oras.

Desi calitatea este cuvantul de referinta cand vine vorba de Audi A6, este sa bine sa cunoasteti cateva dintre problemele frecvente care pot aparea si la asii din domeniul automoblisticii.

Una dintre problemele frecvene ale modelelor A6 de la Audi este reprezentata de cutia de viteze. Exista situaatii in care, atunci cand conduceti in oras, cutia de viteze automata sau multitronic sa fie oarecum ezitanta, sa nu functioneze in cele mai bune conditii. Daca se intampla acest lucru, atunci sunt sanse ca masina sa aiba o problema software care cauzeaza defectiunea la schimbarea rapida a treptelor de viteza. Acest lucru ar putea insemna ca trebuie sa reprogramati cutia de viteze la un specialist in Audi sau in cazul masinilor cu kilometraj ridicat, cutia de viteze ar putea avea nevoie de o inlocuire completa. Oricare dintre solutii s-ar potrivi, service-ul nostru va sta la dispozitie pentru a rezolva problema rapid si eficient.

Audi A6 este cunoscut ca avand o sete destul de mare cand vine vorba de combustibil. Asigurati-va ca autovehiculul este intretinut in mod corespunzator cu verificari regulate folosind joja de ulei si asigurandu-va ca nivelul uleiului este cu mult peste semnul de mijloc pentru a fi siguri ca motorul este bine lubrifiat. Una dintre problemele frecvente pe care le are aceasta masina este pierderea de ulei.

Este posibil ca atunci cand va conduceti masina Audi A6 sa auziti o vibratie excesiva care provine de la motor atunci cand cresteti acceleratia. Daca este cazul, atunci indicat este sa mergeti imediat la service pentru diagnosticarea problemei, pentru ca sansele ca aceasta defectiune sa devina una majora sunt foarte ridicate. Cu cat asteptati mai mult, cu atat riscul sa dati mai multi bani pentru reparatie creste.

Aproximativ 25% din totalul modelelor Audi A6 care ruleaza pe strazi prezinta probleme cu sistemul de aer conditionat. Acest lucru se poate manifesta in cateva moduri diferite: fie ca o explozie de aer rece care provine de la prizele de aer, fie ca un miros umed.

Si partea electrica a acestor masini poate avea diverse probleme, de la reguloatoarele de manevrare a geamurilor pana la iluminarea interna sau la sistemul stereo al masinii.

Auto Atu poate diagnostica rapid si poate repara eficient oricare dintre aceste defectiuni ale masinii care pot aparea la un moment dat. Ceea ce va recomandam este sa nu asteptati pana defectiunea devine una majora si sa apelati imediat la profesionistii nostri pentru a scapa de reparatii cu cheltuieli mai mici decat daca ati astepta prea mult timp dupa observarea defectiunilor.

0 Shares
You May Also Like