Avantajele masinilor cu transmisie manuala

0 Shares
0
0
0

Masinile cu transmisie manuala au ramas in topul preferintelor clientilor, chiar daca industria opteaza tot mai mult pentru transmisia automata. Desi poate parea greu de crezut, aceasta transmisie ofera numeroase beneficii soferilor, atat din punct de vedere financiar cat si tehnic.

Tocmai de aceea, specialistii in servicii de rent a car au alcatuit o lista cu principalele avantaje ale acestei transmisii. Haideti sa le descoperim impreuna! 

Consumul de carburant mult mai mic

Unul dintre cele mai importante criterii, mai ales in randul soferilor face referire la consumul de carburant. O data cu transmisia aleasa, acesta poate scadea sau poate creste.

Astfel ca, daca veti opta pentru o transmisie automata, ar trebui sa luati in calcul si consumul pe care il va avea respectiva masina. Cu toate acestea, daca va doriti sa optati pentru un autoturism care sa se adapteze unui buget mai mic, cu siguranta transmisia manuala poate fi o solutie potrivita pentru dumneavoastra.

Preturi mai mici

Dupa cum am mentionat si in cadrul primului punct, o data cu un consum mai redus, si pretul platit pentru achizitionarea combustibilului va scadea semnificativ.

Asadar, daca optati pentru o masina care sa se adapteze unui buget mai restrans, fie ca doriti sa o inchiriati pe o anumita perioada de timp sau doriti sa o achizitionati propriu-zis, va sugeram sa aveti in vedere transmisia manuala.

Mai mult decat atat, veti scapa de problemele tehnice cu care se poate confrunta transmisia automata. De asemenea, si costurile intretinerii vor fi mult mai reduse, printre care se numara uleiul pentru cutia de viteze, dar si piesele componente.

Experienta la volan

Desi poate parea greu de crezut, exista si soferi care opteaza pentru o transmisie manuala, tocmai datorita experientei la volan pe care aceasta o poate oferi. De cele mai multe ori, mai ales pentru persoanele care doresc sa fie mai active in timpul condusului, cutia manuala de viteze reprezinta o adevarata solutie.

In plus, soferii care au o anumita experienta in ceea ce priveste sofatul cu ajutorul transmisiei manuale, nu pot renunta atat de usor la aceasta caracteristica, din cauza reflexelor formate pe parcursul timpului.

Inchiriere sau cumparare mai facila

In ceea ce priveste serviciile de tip rent a car, o masina care detine cutie de viteze cu transmisie automata va fi mult mai costisitoare decat una cu transmisie manuala. De asemenea, gama celor manuale este mult mai variata, deci preturile de inchiriere sunt si ele destul de diferite.

In schimb, pentru autoturismele automate, firmele ce ofera servicii de inchiriere nu au o gama foarte mare, iar preturile pot fi destul de mari, in special daca  veti inchiria pentru trei sau patru zile.

Acelasi lucru este valabil si atunci cand optati pentru achizitionarea unui autoturism, costurile fiind unele destul de piperate in ceea ce priveste cutia automata.

0 Shares
You May Also Like