Beneficiile pietrelor pretioase si semipretioase

0 Shares
0
0
0

In Egiptul antic si in alte culturi din antichitate, se credea despre pietrele pretioase ca au o gama larga de beneficii pentru sanatate. In timpurile moderne, pietrele pretioase si semipretioase sunt utilizate mai ales in scopuri ornamentale, astfel ca puteti vedea multe persoane ca poarta bratari pietre semipretioase.

Cu toate acestea, unii oameni inca cred ca puteti primi bonusuri pentru sanatate de la anumite pietre pretioase, semipretioase si minerale. Unii folosesc pietre pretioase si pietrele semipretioase ca parte a practicilor lor spirituale pentru a restabili campurile energetice, a castiga pacea si a promova dragostea si siguranta.

In unele credinte si culturi, pietrele pretioase se plaseaza pe anumite zone ale corpului, care sunt numite „chakre”, pentru a promova vindecarea. In alte culturi, obtinerea de beneficii pentru sanatate din pietre pretioase poate fi la fel de simpla ca purtarea unei bijuterii realizate cu o piatra specifica.

In randurile urmatoare vom prezenta cateva dintre cele mai cunoscute pietre, care sunt utilizate si in clipa de fata in fabricarea bijuteriilor, iar oamenii aleg bijuterii prevazute cu asemenea pietre, pentru a cunoaste si pentru a simti pe propria piele, beneficiile acestora.

Cuart trandafir

Aceasta este piatra pretioasa care se bucura de o mare popularitate, si despre care se spune ca ajuta la vindecarea durerilor de inima. Strans asociat cu iubirea, cuartul trandafir pare sa aiba o energie linistitoare, blanda, care poate calma un purtator agitat.

Pentru a beneficia la maxim de un cuart trandafir, purtati pietre pretioase pe un pandantiv in jurul gatului, insa si bratarile prevazute cu asemenea pietre, reprezinta o alegere interesanta.

Acest lucru ofera posibilitatea ca piatra sa ramana aproape de inima purtatorului si sa ajute la inchiderea ranilor emotionale, sa promoveze iubirea de sine si nu in ultimul rand, sa mentina inima deschisa la relatii pozitive.

Un cadou precum o bratara cu o asemenea piatra, poate fi considerat a fi un mesaj minunat pentru cineva care trece printr-un divort, printr-o despartire, instrainarea familiei sau orice lupta cu singuratatea si lipsa linistii interioare.

Granat

Se spune ca nuantele superbe, adanci de rosu din granat, energizeaza purtatorii, ceea ce i-ar putea ajuta sa faca fata problemelor de sanatate.

Puteti purta aceasta piatra pentru a oferi intregului sistem un impuls, pentru a va revitaliza corpul si pentru a promova bunastarea emotionala, sporindu-va increderea.

Se spune, de asemenea, ca piatra aduce protectie impotriva karmei. Purtati-va granatul oriunde, dar in apropierea inimii se spune ca este ideal sa fie purtat, de exemplu ca si componenta a unui colier.

Ametist

O minunata piatra pretioasa este si ametistul, despre care se spune ca aduce forta, curaj si pace pentru purtator. Aceste beneficii pot ajuta la promovarea vindecarii. Este o piatra linistitoare, are are proprietati pasnice, cu o energie linistita, care ar trebui sa ajute si la eliberarea creativitatii.

Dat fiind faptul ca piatra are astfel de calitati linistite, este considerata a fi un cadou minunat pentru oricine sufera de anxietate, tulburari de dispozitie si dependente.

Se poate purta oriunde pentru a promova sanatatea spirituala si fizica. O bratara prevazuta cu o asemenea piatra, sau un inel, reprezinta alegeri bune.

Chihlimbar

Chihlimbarul galben, maro sau rosu colorat se crede ca este o piatra pretioasa puternica, cu utilizari de la tratarea durerilor de cap si a stresului pana la promovarea auto-exprimarii.

De asemenea, se spune ca promoveaza curatarea si purificarea, ceea ce poate ajuta la reducerea bolilor din corp si la calmarea durerii, astfel incat purtatorul sa se vindece.

Perla

O perla frumoasa, se gaseste in mod natural, in interiorul unei stridii si poate avea mai multe nuante, forme si dimensiuni. Se spune ca perlele sunt capabile sa echilibreze intregul corp, si creeaza sentimente pozitive si fericite in interiorul purtatorului.

In sistemele medicinale asiatice traditionale, perlele se foloseau pentru tratarea sistemelor digestive dureroase, probleme de fertilitate si probleme cardiace.

Astazi, pudra de perle este folosita in machiaj pentru a obtine un ten stralucitor. Unii oameni cred ca poate fi folosita si pentru a trata multe afectiuni ale pielii, cum ar fi rozaceea.

Citrin

Se spune ca citrinul promoveaza bunastarea emotionala si creste energia pozitiva. Unii cred ca poate ajuta la dificultati de auz, afectiuni digestive, probleme cu somnul si la gestionarea durerii si inflamatiei.

Purtati citrin in forma sa naturala, daca este posibil, pentru a imbunatati beneficiile sale. In caz contrar, puteti gasi bratari pietre semipretioase barbati cu citrin, sau diferite alte bijuterii prevazute cu citrin.

Acvamarin

Culoarea oceanului caracterizeaza aceasta piatra, iar acvamarinul stralucitor este una dintre cele mai frumoase pietre pretioase pe care le puteti cumpara. Exista multe credinte traditionale legate de aceasta piatra semipretioasa. S-a spus ca acvamarina ajuta la problemele digestive, ale ochilor si ale dintilor.

In trecut, marinarii foloseau deseori acvamarine pentru a le aduce noroc pe mare. Unii inca folosesc astazi piatra in scopuri de protectie. Se spune ca piatra este o forta pozitiva care poate aduce fericirea purtatorului sau si poate ajuta la infruntarea procesului de durere.

Unii oameni sunt de parere ca acvamarinul promoveaza energia de vindecare, reduce frica de apa si poate chiar sa aduca inapoi o persoana iubita, care s-a indepartat. Unii samani folosesc acvamarinul ca piatra meditativa.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like