Cand folosim un hidrofor pentru udat gradina?

0 Shares
0
0
0

hidrofor standard inox 101 cu vas de 24 litri pentru gradinaGrija pe care o manifestam fata de gospodariile noastre se reflecta atat in ceea ce priveste locuintele si confortul adus acestora, dar si in ceea ce priveste gradinile noastre si felul in care arata acestea. Tocmai de aceea un hidrofor pentru udat gradina devine un dispozitiv foarte important, deoarece datorita lui putem realiza o multitudine de lucruri ce au legatura directa cu ingrijirea spatiilor verzi.

Hidroforul este un dispozitiv folosit in nenumarate domenii, de la alimentari cu apa la sisteme de irigare, si este cunoscut de catre majoritatea utilizatorilor datorita multitudinii de avantaje oferite. Un hidrofor pentru udat gradina se transforma el insusi in sursa de apa, chiar daca el nu face altceva decat sa se ocupe de extragerea apei de la anumite adancimi. El reprezinta sursa de alimentare de la care sistemele de irigare vor putea lua apa necesara lucrarilor specifice de udare a plantelor.

Este foarte important de stiut si felul in care un hidrofor pentru udat gradina este conceput sa functioneze, deoarece intotdeauna vor exista voci care vor sustine faptul ca este mult mai usoara amplasarea unei pompe de gradina sau a unei pompe submersibile (in functie de adancimea la care se gaseste apa) in detrimentul sistemului cu hidrofor.

[adsenseyu1]

Totusi, hidroforul este special destinat unor astfel de lucrari deoarece are capacitatea de a mentine apa la o anumita presiune si mai mult decat atat el are si proprietatea de a se opri in momentul in care semnaleaza inchiderea robinetului. Acest lucru nu se intampla si in cazul unei pompe, deoarece pentru oprirea acesteia este necesara deplasarea la punctul de alimentare pentru inchiderea robinetului.

Poate ca acest lucru nu constituie un inconvenient daca vorbim despre suprafete mici, insa in cazul in care este necesara irigarea unei suprafete mai mari, in cazul folosirii pompei de gradina, furtunul de irigare trebuie lasat sa curga pana la oprirea robinetului de catre operator.

Cel mai bun sistem de irigare cu ajutorul unui hidrofor pentru udat gradina este cel al aspersoanelor. Acestea sunt dispozitive care prin functionarea lor imita curgerea prin picurare a apei, precum in cazul ploii, lucru prin care se evita acumularile inutile de apa, sau pagubele datorate folosirii unui volum exagerat de mare de apa, intr-un timp foarte scurt.

[adsenseyu1]

Aceste lucruri pot avea consecinte nefaste atat asupra terenului cat si asupra plantelor care in loc sa se poata bucura de o irigare eficiente se vor lupta cu absorbirea unor cantitati mari de apa.

Www.shop-einstal.ro va ofera solutiile la aceste probleme, punand la dispozitie fiecarui client in parte orice model de hidrofor pentru udat gradina si nu doar atat. In acest magazin pot fi gasite o multitudine de produse care au legatura directa cu mediul hidrotehnic, axandu-se foarte mult pe ceea ce inseamna sisteme performante de alimentare cu apa.

Pompele submersibile, hidrofoarele sau  accesoriile aferente acestora pot fi gasite in acest magazin la preturi accesibile, astfel incat fiecare dintre noi sa isi poata gasi o solutie eficienta la problemele pe care le intampina, atat in ceea ce priveste casa si gradina, cat si intreaga gospodarie ca ansamblu.

0 Shares
You May Also Like