Ce ai de facut atunci cand tastaura laptopului nu te asculta?

0 Shares
0
0
0

Ce ai de facut atunci cand tastaura laptopului nu te asculta?Cu siguranta aproape fiecare dintre noi avem acasa un laptop sau un PC, pe care le folosim in mai multe scopuri, insa se pare ca in ultimul timp, majoritatea utilizatorilor opteaza pentru laptopuri pentru ca ele sunt mai usor de transportat, si ocupa si foarte putin spatiu in casa.

In momentul in care trebuie sa iti cumperi un laptop, cu siguranta este important sa stii pentru ce anume ai nevoie de laptop, si ce tipuri de astfel de echipamente se gasesc pe piata. Poti sa optezi pentru un laptop nou, pentru un echipament refurbished, sau chiar si pentru un laptop second hand.

In functie de preferinte, de nevoi, si nu in ultimul rand, in functie de banii pe care ii ai in buzunar, iti vei alege laptopul ideal pentru tine. In cazul in care te va tenta sa iti cumperi un laptop second hand, trebuie sa alegi unul care sa arate perfect, si daca este posibil sa fie si in perioada de garantie.

Sunt o multime de lapopuri second hand care functioneaza bine o perioada de timp, dupa care incep sa apara problemele, iar o astfel de problema care este posibil sa apara, este aceea ca tastatura echipamentului nu mai raspunde la comenzi.

Inainte de a incepe sa cauti tastaturi laptop, trebuie sa stii faptul ca inlocuirea unei tastaturi poate sa dureze destul timp, astfel ca ar trebui sa incerci cateva actiuni care te pot ajuta fara a mai inlocui tastatura.

Un prim pas important pe care il ai de facut, este acela de a te asigura ca nu exista corpuri straine in tastatura. Un bun exemplu este acela in care mananci destul de des cand esti la laptop, iar resturile de mancare patrund in interiorul tastaturii.

Actiunea in acest caz este una foarte simpla, pentru ca nu ai altceva de facut decat sa intorci laptopul cu tastatura in jos, si sa il scuturi. In cazul in care nu ai curatat de mai mult timp echipamentul, s-ar putea sa ai surprize in momentul in care vei vedea cate corpuri straine se gasesc pe sub tastele laptopului.

Deasemenea poti sa incerci sa cureti tastatura chiar si cu un aspirator special, sau sa suflii cu un jet de aer rece care are o presiune destul de puternica. Sunt sanse foarte mari ca in cazul in care aceasta este problema, dupa ce ai efectuat aceasta actiune, sa poti utiliza din nou laptopul fara probleme, si sa te poti apuca linistit de lucru.

In cazul in care efectuezi acesti pasi iar tastatura laptopului refuza in continuare sa raspunda la comenzi, atunci ai putea sa restartezi echipamentul. Sunt sanse ca un simplu restart sa poata sa rezolve mai multe dificultati aparute la un laptop.

Ei bine, in cazul in care nici asa nu se va rezolva problema, atunci cel mai probabil vei avea nevoie de o tastatura noua. Cel mai bine ar fi in aceasta situatie, ca inainte sa te avanti sa cumperi o tastatura pentru laptop noua, sa te duci cu echipamentul la service, unde sa fie vazut de catre specialisti.

Cu siguranta in momentul in care acestia vor deschide echipamentul, isi vor da seama foarte rapid de unde provine problema, iar daca este nevoie de o tastatura noua, acestia o vor comanda in cazul in care nu o au pe stoc, si ti-o vor si monta.

Sunt insa sanse si ca tastatura sa fie una functionala iar problema aparuta sa fie altundeva, tocmai de aceea este bine sa te duci cu echipamentul la service.

0 Shares
You May Also Like