Ce avantaje iti ofera castile fara fir?

0 Shares
0
0
0

Ce avantaje iti ofera castile fara fir?In momentul in care decizi sa cumperi casti fara fir ar trebui sa acorzi o foarte mare atentie si avantajelor pe care acestea le ofera.

Un exemplu important sunt castile Apple pentru AirPod. Pornirea si oprirea automata cu senzori sau activarea asistentului vocal nu este un obstacol si smartphone-ul poate ramane in geanta. In plus, chiar mai multe cipuri pot fi implementate, astfel incat aproximativ volumul poate fi controlat independent sau starea bateriei este vizualizata imediat pe afisajul smartphone-ului.

Din pacate, exact bateria este primul dezavantaj al castilor conectate fara fir. Intrucat astfel de modele sunt de obicei de capacitate mica, necesita o alimentare continua printr-o baterie integrata.

Chiar daca bateriile pot fi reincarcate rapid cu incarcatoare, cum ar fi Apple AirPods, bucuria continua de a asculta muzica nu este inca posibila, deoarece durata maxima de rulare este limitata fizic.

Dar, odata ce ignorati nevoia de baterii reincarcabile, exista un alt dezavantaj major in ceea ce priveste produsele competitive cu fir. Spre deosebire de acestea, cu casti wireless, convertorul D / A este ferm integrat in unitate. Aceasta inseamna ca muzica este transmisa prin Bluetooth catre convertorul integrat si apoi transforma informatiile digitale in semnale sonore.

Problema aici este ca castile bune din gama Bluetooth depasesc foarte repede sectoarele de pret pe care altfel consumatorul mediu le-ar considera normale.

In plus, nu trebuie neglijat faptul ca transmisia semnalului prin Bluetooth in sine aduce deja o distorsiune a sunetului – mai ales daca este acceptat doar codecul standard A2DP.

La fel ca in multe alte categorii de produse, opiniile variaza foarte mult. Cu privire la punctele de mai sus, cu toate acestea, ascultatori mai pretentiosi sunt mai susceptibili sa prefere o casca cu fir cu un convertor D / A extern. Pentru aplicatiile mobile, si pentru persoanele care se deplaseaza foarte mult, pentru cel mai mare confort, trebuie utilizate casti Bluetooth de inalta calitate care accepta atat APT-X cat si AAC DirectStream.

Daca convertorul player-ului este suficient atunci sunetul va avea o calitate suficient de buna. In plus nu trebuie sa va bateti capul cu fire si cu alte astfel de accesorii, in timp ce acasa poti folosi in continuare castile clasice.

Daca sunteti in cautarea unei casti care nu depinde doar de tipul de conexiune, ar trebui sa va familiarizati si cu diferitele tipuri de casti pentru a obtine cea mai buna experienta de sunet. Tipul de conexiune poate fi apoi determinat ulterior, cu casti over-ear, care sunt utilizate in primul rand acasa, unde este recomandata versiunea cu fir.

Noul iPhone 7 isi obliga proprietarul sa foloseasca casti wireless. Castile wireless sunt viitorul, spune Apple. Noile AirPod, care apar pe piata  la sfarsitul lunii, primesc muzica prin radio Bluetooth cu raza scurta de actiune. Deja sunt disponibile si Dash wireless de la Bragi si Gear IconX de la Samsung , care au fost furnizate de Digitec pentru un teste. Toate cele trei sunt casti in-ear se conecteaza exclusiv fara cablu si sunt adevarate casti wireless.

Avantajele tehnologiei wireless sunt evidente: nu exista cabluri care se innoada sau se agata in fermoar. Nu exista mufe care se rup mai devreme sau mai tarziu. Pe de alta parte, vanzatorilor nu le place sa vorbeasca despre dezavantaje si sa mentioneze faptul ca aceste casti fara fir sunt dezavantajoase desi nu este asa.

 

0 Shares
You May Also Like