Ce este incalzirea prin pardoseala si care sunt avantajele oferite?

0 Shares
0
0
0

Casa este cel mai bun loc in care putem face fata cu succes temperaturilor reci din timpul zilei. O casa confortabila, calda, ne invita sa ne bucuram de fiecare zi petrecuta in interior si sa ne relaxam chiar daca temometrele sunt mult pe minus. Casa ta este cea care te protejeaza de frigul de afara si pentru a te simti ca acasa ai nevoie de o temperatura optima.

O astfel de temperatura se va obtine utilizand automatizari pentru pardoseala pentru a seta incalzirea sa functioneze astfel incat sa creeze un mediu interior placut.

Exista multe moduri de a incalzi o casa. Unele dintre cele mai frecvente sunt incalzirea la baza , incalzirea fortata a aerului, semineele confortabile si incalzirea in pardoseala. Incalzirea prin pardoseala radianta poate parea noua si inovatoare, dar de fapt este folosita de foarte mult timp mai ales in casele noi si moderne. De fapt, incalzire prin pardoseala era folosita si de romani in antichitate, care incalzeau camerele cu ajutorul unor seminee cu lemne care ardeausub podelele de marmura. Pe masura ce caldura focului se transmitea, podelele din marmura racoroase natural preluau aceasta caldura, incalzind eficient camere intregi.

Incalzirea prin pardoseala radianta revine, intrucat tot mai multi proprietari cauta modalitati de a trai mai confortabil si de a reduce costurile de incalzire pentru locuinte.

Incalzirea in pardoseala este denumita in mod astfel pentru  modul de instalare si functionare. In loc sa instalati sisteme de incalzire in peretii casei, se poate pune un sistem de incalzire sub podea. Acesta este si motivul pentru care incalzirea se realizeaza mai eficient pentru ca cel mai rece aer este de obicei in partea de jos a camerei.

Exista doua tipuri moderne de incalzire in pardoseala disponibile astazi: incalzire electrica in pardoseala si incalzire hidronica in pardoseala. Incalzirea electrica in pardoseala conduce la caldura printr-o serie de panouri si fire care se intind pe sub podea in timp ce incalzirea in pardoseala hidronica foloseste o serie de conducte pentru ca apa calda sa curga pe sub podea.

In timp ce obiectivul numarul unu al oricarui sistem de incalzire este sa mentina casa calda, sistemele de incalzire prin pardoseala sunt unice din mai multe puncte de vedere, care vin in ajutorul familiei cu mai mult decat temperatura optima in casa.

Indiferent daca optezi pentru a instala incalzirea radianta ca parte a unei noi constructii de locuinte sau cand inlocuiesti incalzirea in pardoseala existenta, odata instalata, nu va mai trebui sa te mai gandesti nciodata la incalzirea casei. Sistemele de incalzire in pardoseala necesita o intretinere foarte mica, spre deosebire de sistemele clasice, care trebuie curatate si intretinute ocazional. Daca este folosita alturi de termostati si solutii de automatizare, incalzirea prin pardoseala nu mai are nevoie de nimic altceva.

Desi initial poate implica o investitie ceva mai mare, un astfel de sistem de incalzire se va dovedi foarte util pe termen mediu si lung si isi va amortiza in cel mai scurt timp toate costurile de instalare.

0 Shares
You May Also Like