Ce este o motopompa?

0 Shares
0
0
0

Ce este o motopompa?O motopompa de inchiriat reprezinta un agregat compus dintr-un motor si o pompa, iar aceste doua componente sunt montate pe un sasiu comun. Acestea mici utilake sunt folosite cu precadere in gradina, pentru activitati ce sunt conexe cu deficitul sau surplusul de apa.

Astfel, cu ajutorul unei motopompe se poate indeparta cantitatea de apa nedorita pentru a preveni inundatiile, dar mentionam faptul ca o motopompa poate fi utilizata si pentru a iriga anumite zone cu scopul a spori productia. Se pot folosi motopompe si pentru a umple diverse bazine etc. Motopompa poate fi extrem de utila, datorita faptului ca permite minimizarea eforturilor si maximizarea beneficiilor.

Chiar daca tehnologia in domeniul meteorologic a evoluat suficient de mult astfel incat sa permita anticiparea unor fenomene pe o perioada indelungata, perioadele de seceta la fel ca si precipitatiile excesive pot fi imprevizibile. De aceea, pentru a va proteja cat mai bine cultura de conditiile meteo defavorabile, ideal ar fi sa aveti la dispozitie o motopompa pentru irigare.

In cazul de fata prima intrebare care ne poate veni in minte poate sa faca referire este la sursa de apa. De unde vine aceasta? Apa de irigatii poate proveni din rezervoare, rauri, canale etc. Conditiile ce se impun intr-o astfel de situatie sunt reprezentate de necesitatea unor diferente de nivel intre sursa apei si locul de irigat si existenta unei surse de energie electrica.

In functie de ce criterii alegem o motopompa?

In momentul in care apa este pompata dintr-un rau, rezervor etc si exista o sursa de energie electrica, este indicat sa se foloseasca electropompa. De asemenea, in cazul in care intervine problema lipsei energiei electrice, este necesara utilizarea unui generator electric. O alta solutie poate fi reprezentata de utilizarea unei motopompe cu motor termic. O pompa submersibila este mai mult decat indicata in momentul in care apa utilizata provine din panza freatica.

Cum trebuie format putul?

In cazul in care apa este extrasa din panza freatica, este nevoie ca operatiunea de forare sa fie realizata de catre experti. Un debit bun este determinat de un put cu un diametru de aproximativ 35 cm. Adancimea de foraj difera de la un caz la altul, in functie de diverse variabile. Un sistem de irigare optim implica alegerea unui sistem bine ales, in functie de teren.

Operatiunea de irigare

In ceea ce priveste optiunea de irigare se pot folosi diverse modele, cum ar fi de exempu urmatoarele: scurgerea gravitationala, aspersiunea, scurgerea la suprafata, irigatia prin picurare etc. Sistemele de irigare este important sa fie alese in functie de tipul agriculturii, in functie de necesarul de apa, in functie de sursa de energie etc. Un sistem de irigatii este extrem de complex, astfel incat presupune o angrenare corecta a mai multor forte si factori implicati.

Cei mai importanti producatori

In ceea ce priveste motopompele cu presiune se remarca branduri importante de pe piata precum Makita, Koshin, AGT si Honda. Gama producatorilor cuprinde diferite motopompe de diverse marimi, pentru ape curate, murdare sau semimurdare. Ele se diferentiaza in functie de debit, tipul motorului, inaltimea de pompare, diametrul de aspiratie s.a.

Cum sa utilizati o motompompa

Inainte de a pune in functiune a motopompei, citeste toate instructiunile oferite de producator. Asigura-te ca ai inteles in totalitate cum se pune in functiune si cum se foloseste corect motopompa.

Fii atent la pregatirea, exploatarea si intretinerea corespunzatoare a echipamentului. Acestea sunt detalii importante care contribuie la o performanta optima si la o durata de viata indelungata a unei motopompe. Nu utilizati niciodata motopompa fara apa in corpul pompei. Acestea sunt realizate pentru a pompa doar apa, sa nu utilizati sub nici o forma aceste motopompe pentru a pompa alte lichide.

Fii sigur ca inainte sa folosesti utilajul ai efectuat corect pregatirea echipamentului: ati cuplat furtunele, ati verificat combustibilul, uleiul si filtrele.

Respecta toate normele de siguranta si asigura-te ca furtunul este asezat drept. Sa nu uiti sa amorsezi motopompa inainte de a o folosi, si asigura-te ca aceasta este stabila si ca nu se poate misca din loc si ca nu raneste pe nimeni in timpul utilizarii.

De mentionat este faptul ca in cazul in care nu sunt respectate conditiile minime, motopompa se poate strica iar cei care o folosesc pot suferi vatamari corporale grave.

0 Shares
You May Also Like