Ce este un controler de incarcare solar? Ai nevoie de unul?

0 Shares
0
0
0

Ce este un controler de incarcare solar? Ai nevoie de unul?Daca intentionati sa instalati un proiect solar off-grid cu o baterie atasata, veti dori sa cautati un controler de incarcare solar pentru sistemul dvs. Comenzile de incarcare functioneaza ca o poarta de acces la bateria dvs. si va asigura ca nu supraincarcati si nu deteriorati sistemul de stocare a energiei.

Ce este un controler de incarcare solar?

Un regulator solar de incarcare este un regulator pentru bateria dvs. solare de la Salus Controls 2019, care impiedica supraincarcarea. Bateriile sunt evaluate pentru capacitatea de tensiune, iar depasirea acestei tensiuni poate duce la deteriorarea permanenta a bateriei si pierderea functionalitatii in timp. Controlerele de incarcare a energiei electrice actioneaza ca o poarta a sistemului de stocare a bateriilor, asigurandu-va ca nu se produc daune datorita supraincarcarii acestuia.

Comenzile de incarcare sunt necesare numai in cateva cazuri specifice. Cel mai frecvent, veti dori sa consultati controlorii de incarcare daca incercati sa instalati un sistem solar off-grid, de la sistemele de acoperis la setari mai mici pe barci sau RV-uri.

Daca sunteti proprietar care doreste sa instaleze un panou solar cu o baterie conectata la reteaua electrica, nu este nevoie de un controler de incarcare pentru ca odata ce acumulatorul este plin, energia excesiva va fi directionata spre retea in mod automat, ajutandu-va evitati supraincarcarea bateriei.

Tipuri de regulatoare de incarcare solara

Daca doriti sa utilizati energia solara pentru a ajunge complet in afara retelei, exista doua tipuri de regulatoare de incarcare care trebuie luate in considerare: Controtoare de modulare a lungimii pulsului (PWM) si controlere de urmarire a puterii maxime (MPPT).

Pulse Width Modulation (PWM) regulatoare de incarcare solara

Controalele de incarcare solara PWM sunt tipul standard de controler de incarcare disponibil pentru cumparatori. Ele sunt mai simple decat controlerele MPPT si, in general, mai putin costisitoare. Controlerele PWM functioneaza reducand lent cantitatea de energie care intra in bateria dvs. pe masura ce abordeaza capacitatea.

Atunci cand bateria este plina, controlorii PWM mentin o stare de “scurgere”, ceea ce inseamna ca ei furnizeaza o cantitate mica de energie in mod constant pentru a mentine acumulatorul depasit.

Cu un controler PWM, sistemul panoului solar si bateria de acasa trebuie sa aiba tensiuni corespunzatoare. In sistemele de panouri solare mai mari, concepute pentru a va activa intreaga locuinta, tensiunea si tensiunea bateriei nu sunt de obicei aceleasi. In consecinta, controlerele PWM sunt mai potrivite pentru sistemele solare mici DIY cu cateva panouri de joasa tensiune si o baterie mica.

Controlerele de incarcare solara cu putere maxima de urmarire a puterii (MPPT)

Controlerele de incarcare solare MPPT sunt o optiune mai scumpa si mai complexa de controler de incarcare. Acestea ofera aceeasi protectie de tip switch similara cu cea a controlerului PWM si va reduce puterea care curge in bateria de acasa, pe masura ce se apropie capacitatea.

Spre deosebire de controlerele PWM, controlorii de incarcare MPPT pot asocia perechi neconforme cu panourile si bateriile. Controlerele MPPT isi ajusteaza intrarea pentru a aduce puterea maxima posibila din matricea dvs. soa si pot, de asemenea, sa varieze puterea lor de iesire pentru a se potrivi cu bateria atasata.

Acest lucru inseamna ca controlerele de incarcare MPPT sunt mai eficiente decat controlorii PWM si utilizeaza mai eficient puterea completa a panourilor solare pentru a incarca un sistem de baterii de acasa.

Daca sunteti interesat sa instalati un mic sistem de energie solara off-grid cu baterie de rezerva, este posibil sa aveti nevoie sa cautati un controler de incarcare pentru a va asigura ca bateria este incarcata in siguranta.

Pentru bateriile relativ mici asociate cu panouri solare de 5-10 Watt cu o putere scazuta, un controler de incarcare PWM ar trebui sa faca treaba. Pentru proiectele solare mai complexe, cu panouri de iesire mai mari, va recomandam sa luati in considerare un controler de incarcare MPPT.

0 Shares
You May Also Like