Ce trebuie facut cand expira valabilitatea perioadei de sedere in Israel?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie facut cand expira valabilitatea perioadei de sedere in Israel?Definirea unui rezident permanent in conformitate cu legile Statului Israel si Oficiul pentru Populatie si Imigrare este cea a unui cetatean al carui centru de viata este in Israel – termenul “centru de viata” inseamna majoritatea ocupatiei, familie. Combinatia dintre aceste si alte teste determinate in jurisprudenta indica daca centrul de viata al cuiva este in Israel.

Permanentul statut al rezidentului da dreptul unei persoane la resedinta permanenta in Israel pentru tot restul vietii, cu conditia sa detina o viza valabila.

Un rezident permanent detine un card de identitate israelian (Teudat Zehut), la fel ca un cetatean israelian. Permanentii rezidenti in Israel au dreptul la asigurarile de sanatate, la libertatea de ocupare si la vot pentru autoritatile locale. Exceptia de la aceste drepturi este votarea pentru Knesset si detinerea unui pasaport israelian. Acestea nu se acorda titularilor unei vize cu rezidenta permanenta, ci numai cetatenilor israelieni.

Exista, de asemenea, obligatii, cum ar fi inscrierea in IDF care se aplica unui rezident permanent in Israel. Datoriile lor includ obligatia de a plati impozite si de a contribui la serviciile nationale de asigurari si de sanatate.

Ca reamintire: un rezident permanent este o persoana al carei centru de viata este in Israel. Prin urmare, atunci cand o persoana pleaca din Israel si isi transfera centrul de viata in strainatate, statutul de rezident permanent poate sa expire, insa mai multe detalii despre acest aspect puteti afla de la cel mai bun avocat Israel, Samy Law.

CAND SI CUM SE PRODUCE EXPIRAREA TERMENULUI DE REZIDENTA PERMANENTA IN ISRAEL?

Expirarea statutului de rezident permanent in Israel are loc intr-o serie de scenarii. Printre acestea se numara: modificarea documentelor vizei permanente de catre o persoana care nu este autorizata sa faca acest lucru. Expirarea sederii permanente in Israel are loc atunci cand:

 • Rezidentul se afla in strainatate pe o perioada de cel putin sapte ani.
 • Se obtine permisul de sedere permanenta intr-o alta tara.
 • La depunerea cererii de naturalizare in alta tara.
 • In orice caz care, pe baza meritelor sale, a adus Autoritatii Populatiei decizia de a nu se reinnoi permisul, inclusiv orice relocare a centrului vietii din Statul Israel.

REZULTATELE EXPIRARII REZIDENTEI PERMANENTE IN ISRAEL

O persoana a carei licenta permanenta a expirat este considerata a fi o persoana care nu este autorizata in Israel. Prin urmare, in temeiul Legii privind intrarea in Israel, ministrul de Interne (ministrul insarcinat cu Autoritatea pentru Populatie si Imigrare) poate emite un ordin de expulzare impotriva unei persoane gasite in Israel fara permis permanent.

CE POT FACE DACA PERMISUL DE SEDERE A EXPIRAT?

Dupa expirarea licentei, se considera ca persoana sa reintors la inceputul procesului de imigrare / resedinta. Daca un fost rezident doreste sa-si reinnoiasca statutul de rezident permanent, acesta trebuie sa depuna o cerere de inregistrare la Autoritatea pentru Populatie, iar pentru ca misiunea sa sa fie mai usoara, poate beneficia de ajutorul oferit de catre cel mai bun avocat Israel, Samy Law.

PENTRU A APLICA REZIDENT TREBUIE:

 • Sa fii prezent personal la sucursala Registrului Populatiei.
 • Scrieti o solicitare care sa detalieze corect circumstantele problemei.
 • Trebuie platita o taxa pentru cererea detaliata.

CEREREA ESTE PROCESATA DUPA CUM URMEAZA:

 • Verificarea si examinarea informatiilor personale ale solicitantului.
 • Solicitantul trebuie sa dovedeasca faptul ca centrul vietii sale este intr-adevar in Israel dupa intoarcerea din strainatate. Documentele necesare sunt detaliate in Formularul de cerere pentru producerea de documente: Centrul de viata din Israel.
 • Revizuirea suplimentara va fi efectuata in conformitate cu procedurile Autoritatii pentru Populatie si Migratie.
 • Retineti ca orice trecere exceptionala in strainatate pe o perioada lunga de timp sau (alternativ) transferarea unui centru de viata din Israel in strainatate poate duce la expirarea permisului de rezidenta permanenta.
 • astfel de procedura dupa expirarea unei licente permanente poate fi dificila si plina de proceduri birocratice complicate.

Asadar, dupa cum se poate vedea, cetatenii straini care se confrunta cu probleme in Israel precum expirarea valabilitatii perioadei de sedere, fie opteaza pentru prelungirea sederii in Israel, fie urmeaza sa fie expulzati.

Pentru a fi siguri ca beneficiaza in continuare de posibilitatea de a ramane in aceasta tara, cetatenii straini ar fi indicat sa opteze pentru serviciile oferite de catre cel mai bun avocat Israel, Samy Law, care ii poate ajuta sa isi prelungeasca sederea in Israel.

0 Shares
You May Also Like