Ce este un smartphone?

0 Shares
0
0
0

Ce este un smartphone?Din punct de vedere tehnic, se poate spune ca un smartphone, indiferent ca discutam despre un telefon Blaupunkt sau despre un dispozitiv Samsung sau Apple; este un computer de buzunar, care are atasate capacitatile unui telefon mobil traditional (cum ar fi efectuarea de apeluri telefonice, trimiterea de mesaje SMS etc.).

Se poate face o localizare a smartphone-ului undeva la jumatatea distantei dintre un telefon mobil conventional si un laptop, dat fiind faptul ca se alatura capacitatilor de la ambele capete.

De ce spunem ca un telefon inteligent este un microcomputer?

Un telefon mobil inteligent sau un smartphone este o platforma de calcul mobila. In prezent, acestea au o capacitate mai mare de a stoca date si de a efectua activitati simultan. Ele pot efectua literalmente cu comoditate multe sarcini pe care un computer traditional efectueaza.

Acesta este motivul pentru care intr-un fel, telefoanele mobile inteligente sunt inlocuitoarele computerelor desktop; putand fi utilizate la sarcini mai complexe, si pentru ca este mai confortabil de utilizat un smartphone decat un PC.

Acestea au conectivitate completa la internet si telefon, permitandu-va sa partajati informatii confortabil. Putem pretinde cu siguranta ca un smartphone sau un telefon mobil inteligent este un calculator de buzunar.

Care sunt avantajele si dezavantajele telefoanelor inteligente?

Smartphone-urile zilelor noastre vin la pachet cu o serie de beneficii majore pentru utilizatori, iar in randurile care urmeaza puteti afla pe scurt care sunt cateva dintre avantajele acestor dispozitive. Exista si dezavantaje, si veti afla si care sunt acestea.

Avantajele smartphone-urilor

Exista multe avantaje pe care le putem evidentia, si pe care cu siguranta le puteti intalni pe un smartphone, deoarece acestea au fost un factor fundamental in noul stil de viata al oamenilor. Conectivitatea sa la Internet permite cu solvabilitate deplina:

 • Utilizati e-mailul.
 • Bucurati-va de Social Media.
 • Comunicati instantaneu cu mesaje text, apeluri sau apeluri video, oricine relativ gratuit si direct datorita aplicatiilor de mesagerie instant.
 • Vizionati programe TV, filme, videoclipuri si ascultati muzica.
 • Efectuati tranzactii, ar fi achizitii online, transferuri bancare sau rezervari la un restaurant.
 • Jucati nenumarate jocuri individual sau in grup cu alti utilizatori conectati de oriunde din lume.
 • Efecutati cautari pentru orice tip de informatii.
 • Utilizati o varietate foarte completa de aplicatii care efectueaza diferite tipuri de activitati.
 • Puteti sa va orientati pentru a ajunge la destinatie datorita aplicatiilor GPS.

Faceti fotografii, editati-le, construiti filme, partajati-le, incarcati-le in cloud etc.

Dezavantajele smartphone-urilor

Printre dezavantajele unui smartphone putem numi:

 • Cel mai semnificativ este nomofobia. Este o dependenta absoluta de dispozitiv. Se caracterizeaza prin faptul ca persoana nu poate pleca nici unde fara telefon, nu merge nici macar la masa fara dispozitiv, si se enerveaza foarte tare cand ramane fara baterie.
 • Un alt dezavantaj este ca aceste dispozitive au o durata de viata relativ scurta datorita evolutiei tehnologice rapide care este experimentata in vremurile noastre. Un smartphone cu trei ani de viata este considerat practic vechi.

Ei bine, acum ca ati aflat (chiar daca in mare parte stiati deja), atat ce este un smartphone, cat si ce avantaje si dezavantaje are acesta, cu siguranta doriti sa stiti si care sunt cei mai renumiti producatori la ora actuala.

Asadar, cel mai de succes producator de pe piata, este fara doar si poate Samsung, un brand care iese in evidenta atat datorita calitatii telefoanelor pe care le produce, cat si datorita faptului ca are mereu telefoane pentru toate buzunarele.

Apoi, Huawei a reusit sa devanseze Apple, si sa se claseze pe al doilea loc pe piata, in timp ce Apple a ajuns sa fie al treilea brand. Exista apoi alte nume importante precum Sony, LG, Nokia si mai noi Xiaomi, care se bucura de un mare succes pe piata.

0 Shares
You May Also Like