De ce se defecteaza turbosuflanta masinii?

0 Shares
0
0
0

De ce se defecteaza turbosuflanta masinii?De cele mai multe ori, turbosuflanta motorului masinii dvs. se defecteaza in urma unui lant de evenimente sau de interventii necorespunzatoare. In cazul in cae se respecta intervalele de service, si in cazul in care se respecta calitatea uleiului folosit (cel recomandat de catre producator in manualul de service al masinii), turbosuflanta are cu siguranta o eficienta si totodata o flexibilitate maxima.

Exista fel si fel de soferi insa, iar cei care nu respecta aceste cerinte cu siguranta mai devreme sau mai tarziu se confrunta cu defectarea turbosuflantei, iar singurele solutii pe care le mai au apoi la dispozitie constau in inlocuirea turbosuflantei sau in inlocuirea aceseia cu o turbosuflanta sh.

Vestile oricum nu sunt bune pentru soferi, pentru ca atat o turbosuflanta second hand cat si reparatia celei vechi, vor provoca o paguba importanta in bugetul soferului. In plus, nu trebuie sa uitam nici de pretul pe care il va solicita mecanicul pentru a remedia problema.

Simptomele unei turbosuflante defecte

In momentul in care turbosuflanta nu mai functioneaza la capacitate maxima, aceasta are anumite sinptome. Lipsa de putere si performanta scazuta a masinii reprezinta simptome care pot indica faptul ca turbosuflanta masinii este defecta.

Diagnosticarea problemei se poate face verificand starea filtrelor si a furtuelor, verificand apoi faca sistemul de injectie functioneaza in parametrii normali, si verificand sistemul de evacuare al masinii, iar aici se include si catalizatorul si filtrul de particule.

Un alt semn care poate trada o turbosuflanta care este defecta, este un zgomot neobisnuit al motorului. Se recomanda verificarea furtunelor si a racordurilor flexibile pentru a descoperi daca au loc scurgeri sau daca unele dintre acestea sunt defecte. Se recomanda si verificarea conexiunilor si a radiatorului intercooler pentru a vedea daca exista scurgeri si crapaturi.

Fumul excesiv care iese pe evacuarea masinii poate si un alt semn ca turbosuflanta masinii s-a defectat.

In aceste conditii se recomanda verificarea filtrelor de aer; verificarea specificatiilor uleiului de motor pentru ca acesta sa fie cel recomandat de catre producatorul masinii; se recomanda de-asemenea sa se verifice furtunul de scurgere ulei, daca acesta este curat si nu este limitat.

Nu in ultimul rand, se verifica daca exista o presiune mare la nivelul carterului motorului. Se verifica de-asemenea daca sistemul de aerisire al masinii functioneaza la capacitate maxima.

Consumul excesiv de ulei este un alt semn posibil al faptului ca turbosuflanta masinii este defecta. Trebuie verificat furtunul de scurgere de ulei pentru ca acesta sa fie curat si sa nu fie limitat.

Trebuie vazut daca exista depozite de ulei sau de carbon pe distribuitorul de evacuare, sau chiar si pe turbina. De-asemenea, trebuie facute verificari pentru a vedea daca exista o presiune mare la nivelul carterului motorului, si daca sistemul de aerisire al masinii functioneaza asa cum ar trebui.

Ei bine, acestea sunt cateva simtpme care pot trada defectarea turbosuflantei unei masini, iar in cazul in care va confruntati cu oricare dintre acestea, este recomandat sa nu mai porniti motorul masinii pana la remedierea problemei, astfel pagubele vor putea fi mult mai mari.

Cauzele defectarii turbosuflantei

Turbosuflantele masinilor se pot defecta din diferite motive, precum patrunderea unui corp strain in turbosuflanta (materiale de garnitura, rugina sau alte obiecte venite din filtrul de aer), pot defecta aceasta componenta.

Lipsa de lubrifiere si totodata contaminarea uleiului, reprezinta alte posibile cauze ale defectarii sutbosuflantei masinii.

Din pacate vestile nu sunt bune pentru cei care se confrunta cu o astfel de problema, pentru ca fie o reparatie turbosuflanta, fie o turbosuflanta sh, le va produce o paguba in buzunar. Pentru cei care totusi se afla in aceasta situatie si nu au de ales, recomandarea noastra este sa poteze pentru turbosuflante AutoNick.

0 Shares
You May Also Like