Ce material alegeti pentru scaunul de gaming?

0 Shares
0
0
0

Ce material alegeti pentru scaunul de gaming?Tehnologia a avut o evolutie fantastica in toate domeniile de activitate, iar daca acum doua decenii aveam jocurile pe televizor, acum putem juca zi de zi cele mai noi jocuri video pe pc, laptop, play station sau consola.

Acestea sunt cu adevarat uimitoare, au o grafica impecabila si sunt atat de realiste, motiv pentru care oamenii au dezvoltat o adevarata pasiune pentru gaming. Din acest motiv, persoanele carora le face placere sa isi petreaca timpul liber in fata calculatorului, jucandu-se, au nevoie de un scaun de calitate superioara, pe care il pot alege de la Top Scaune de gaming.

Dat fiind faptul ca vor petrece foarte multe ore stand pe scaunul de gaming, este cat se poate de firesc ca gamerii sa tina cont mai intai de toate de confortul oferit de scaune, iar aici intervine ergonomia.

Ergonomia este principiul de proiectare al crearii de produse avand in vedere fiziologia si psihologia umana. In cazul scaunelor de joc, aceasta inseamna proiectarea scaunelor pentru a spori confortul si a mentine starea de bine fizica.

Majoritatea scaunelor de joc sunt dotate cu functii ergonomice in diferite grade: cotiere reglabile, tampoane de sprijin lombare si tetiere sunt doar cateva dintre caracteristicile pe care le veti gasi, care va ajuta sa mentineti o postura perfecta si confortul ideal pentru intinderi lungi de sedere. Multe scaune pentru jocuri au cotiere reglabile multidirectionale. Acest lucru este adesea mentionat in specificatiile producatorului in formatul cotierelor „2D” sau „4D”, iar „D” reprezinta „Directional”.

Nu pare sa existe un consens universal in randul producatorilor de scaune cu privire la ce directii corespund 1D, 2D si asa mai departe, deci este mai bine sa consultati fisele tehnice pentru fiecare scaun pentru a afla exact ce abilitati de reglare va vor fi la dispozitie.

Unele scaune includ si perne pentru ameliorarea presiunii, de obicei sub forma de suport lombar si perne pentru cap / gat. Sprijinul lombar este crucial in prevenirea durerilor de spate pe termen scurt si cronice; pernele lombare stau pe spatele mic si pastreaza curbura naturala a coloanei vertebrale, promovand o buna postura si circulatie si minimizand tensiunea la nivelul coloanei vertebrale. Intre timp, tetierele si pernele pentru cap sustin capul si gatul, usurand tensiunea.

Confortul nu este singurul factor care trebuie luat in considerare atunci cand se ia o decizie de cumparare a unui scaun de joc. Materialele potrivite pot face uneori diferenta in crearea unui scaun de calitate. Urmatoarele materiale sunt unele dintre cele mai comune pe care le veti gasi in scaunele de joc populare.

Piele

Pielea reala, denumita si piele naturala, este un material realizat din piele bruta de animal, de obicei piele de vaca, prin procesul de tabacire. Este mult mai rezistenta decat pielea sintetica, este un material mai respirabil in comparatie cu pielea din PU si PVC, ceea ce inseamna ca este mai bun la absorbtia si eliberarea umezelii, reducand astfel transpiratia si mentinand scaunul mai rece.

Piele din PVC

Pielea din PVC este o imitatie de piele care consta intr-un material de baza acoperit dintr-un amestec de clorura de polivinil (PVC) si aditivi care o fac mai moale si mai flexibila. Pielea din PVC este un material rezistent la apa, foc si pete, ceea ce il face popular pentru o multitudine de aplicatii comerciale.

Aceste proprietati fac si un material bun pentru scaunul de joc: rezistenta la pete si apa inseamna o curatare mai putin potentiala, mai ales daca sunteti genul de jucator caruia ii place sa se bucure de o gustare si / sau bautura gustoasa in timp ce jucati.

Tesatura

Unul dintre cele mai comune materiale gasite pe scaunele de birou standard, tesatura este, de asemenea, utilizata in multe scaune de joc. Scaunele din tesatura sunt mai respirabile decat pielea si imitatorii acesteia, ceea ce inseamna si mai putina transpiratie si caldura retinuta. Ca dezavantaj, tesatura este mai putin rezistenta la apa si alte lichide in comparatie cu pielea si fratii sai sintetici.

Plasa

Plasa este cel mai respirabil material evidentiat aici, oferind racire peste ceea ce tesatura poate oferi. Este mai dificil de curatat decat pielea, necesitand de obicei un produs de curatare specializat pentru indepartarea petelor fara riscul de a deteriora ochiurile delicate; si de obicei este un material mai putin durabil pe termen lung, dar se mentine ca un material de scaun exceptional de racoros si confortabil.

0 Shares
You May Also Like