Ce provoaca inverzirea inelelor de pe degete?

0 Shares
0
0
0

Ce provoaca inverzirea inelelor de pe degete?Ati avut vreodata un inel care sa va ajute degetul sa devina verde, sau v-ati intrebat de ce unii oameni spun ca degetele lor devin verzi dupa ce poarta inele? Motivul pentru care se intampla acest lucru este din cauza continutului de metal al inelului.

Cum un inel poate sa inverzeasca degetele?

Cand un inel ajuta sa devina degetul verde, este fie din cauza unei reactii chimice intre acizii din pielea dvs. si metalul inelului, fie din cauza unei reactii intre o alta substanta de pe mana dvs. precum o lotiune si metalul inelului.

Exista mai multe metale care se oxideaza sau reactioneaza cu pielea dvs. pentru a produce o decolorare. Se poate obtine o decolorare verde notabila pe degetul dvs. de exemplu atunci cand purtati un inel din aur, care are in compozitia sa cupru. Unele inele sunt contin o mare cantitate de cupru, in timp ce altele au o placare cu un alt metal precum aurul peste cupru.

In mod alternativ, cuprul poate face parte din aliajul metalic (de exemplu, argintul sterlin). Culoarea verde nu este daunatoare in sine, desi unele persoane experimenteaza o eruptie cu mancarime sau o alta reactie de sensibilitate la metal si pot dori sa evite expunerea la acesta.

Un alt vinovat obisnuit pentru decolorare este argintul, care se gaseste in bijuteriile din argint sterlin si placarea bijuteriilor ieftine. De asemenea, este utilizat ca metal aliat in majoritatea bijuteriilor din aur pe care le puteti vinde caselor de amanet aur, sau pe care le puteti cumpara de la casele de amanet aur. Acizii determina oxidarea argintului, ceea ce produce lac. Pacatul poate lasa un inel intunecat pe deget.

Daca sunteti sensibil la metale, este posibil sa observati decolorarea pielii prin purtarea unui inel care contine nichel , desi cel mai probabil acest lucru va fi asociat cu inflamatia.

Cum sa evitati obtinerea unui deget verde

Chiar si bijuteriile din argint si aur pot produce decolorarea pielii, asa ca sfaturile pentru evitarea unui deget verde nu sunt la fel de simple decat evitarea doar a bijuteriilor ieftine. Cu toate acestea, anumite metale sunt mai putin susceptibile sa devina verzi decat altele. Ar trebui sa aveti noroc cu bijuterii din otel inoxidabil, bijuterii din platina si bijuterii placate cu rodiu, care includ aproape tot aurul alb .

De asemenea, veti reduce considerabil sansa ca orice inel sa se inverzeasca degetul dvs. sau sa va inverzeasca degetul daca aveti grija sa pastrati sapunul, lotiunile si alte substante chimice departe de inelul dvs. Indepartati-va inelele inainte de a face baie sau inotati, in special in apa sarata.

Unii oameni aplica un invelis de polimer pe inelele lor pentru a actiona ca o bariera intre pielea lor si metalul inelului. Lacul de unghii este o optiune. Fiti constienti ca va trebui sa reaplicati acoperirea din cand in cand, deoarece acesta se va uza.

In cazul in care insa doriti sa preveniti o asemenea problema, cel mai indicat ar fi sa va deplasati la o casa de amanet aur care cumpara si vinde bijuterii din aur, pentru a va cumpara bijuterii din aur de 22 karate sau inele din aur de 18 karate. Intr-adevar, aceste bijuterii din aur au preturi mai mari decat bijuteriile din alte materiale precum cuprul de exemplu, insa aceste bijuterii nu va vor provoca astfel de surprize neplacute.

La casele de amanet aur veti gasi inele din aur pentru toate buzunarele, deci puteti gasi atat un inel la un pret atractiv, cat si un inel din aur la un pret ceva mai piperat, insa cumparand de aici un inel, nu vi se va inverzi nici inelul si nici degetul.

0 Shares
You May Also Like