Ce tip de jaluzele vi se potrivesc cel mai bine?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care intentionati sa va redecorati locuinta, cu siguranta alegerea unor jaluzele pentru ferestre poate face diferenta pentru aspectul dvs. general. Merita sa analizam varietatea enorma de design si materiale oferite si sa le combinam pentru a crea un efect care sa completeze cu adevarat decorul camerei.

Indiferent daca cautati jaluzele moderne de ferestre, sau ca doriti jaluzele clasice, exista o gama larga de materiale pe care le puteti incorpora in designul casei.

In ultimii ani, metalul a devenit un material din ce in ce mai popular pentru jaluzele. Pe langa faptul ca ofera un efect elegant si actualizat, metalele rezista si pot fi spalate usor. Se pot folosi diferite tipuri de metal, aluminiu dovedindu-se cel mai cautat, iar jaluzelele vin intr-o mare varietate de culori. Jaluzelele sunt disponibile cu sipci care masoara intre jumatate de centimetru si trei inci.

Lemnul este o alta alegere la moda pentru acoperirea ferestrelor si poate fi utilizat atat pentru jaluzele tesute cat si pentru venetice. Lemnul poate oferi camerei tale o atmosfera calda, casnica si naturala. In plus, este foarte versatil si poate fi colorat sau vopsit pentru a obtine o serie de efecte. Sipcile din lemn au de obicei intre 1 si 2 centimetri latime.

Producand o senzatie similara cu jaluzelele din lemn, trestia poate fi folosita la jaluzele tesute. Soiurile de trestie folosite includ bambus si rattan, iar jaluzelele pot fi confectionate din bucati intregi sau divizate de trestie. Aceste jaluzele nu au sipci care pot fi deschise sau inchise. O anumita lumina poate intra in camera prin mici goluri in jaluzele.

Vinilul sau PVC-ul este o alternativa mai ieftina la lemn sau metal si este utilizat la fabricarea de jaluzele robuste si elegante. Acestea sunt disponibile intr-o varietate de culori si modele si se potrivesc de obicei stilurilor de decor mai moderne.

Daca preferi un aspect de tesatura cu jaluzelele tale, poate pentru a completa alte tesaturi in designul camerei tale, poti avea jaluzele din materiale armate cu vinil, metal sau lemn. Acest lucru poate asigura un efect foarte unic si confortabil pentru dressing-ul ferestrelor.

Jaluzelele pentru geamuri pot fi folosite singure, pentru un aspect contemporan care va face ca camera dvs. sa para mai mare. De asemenea, pot fi utilizate impreuna cu perdele sau draperii. Materialul suplimentar poate inmuia aspectul jaluzelelor si poate crea o senzatie de adancime la dressing-ul ferestrei.

Acum ca am vazut ce materiale pot fi folosite la confectionarea jaluzelelor, vom discuta in continuare putin despre tipul acestora, pentru ca in momentul in care aveti de gand sa va redecorati locuinta, sa stiti spre ce tip de jaluzele trebuie sa va indreptati atentia.

Jaluzelele sunt perfecte pentru a asigura confidentialitate, permitand totusi vizualizarea exteriorului pentru a filtra. Pansamentul perfect pentru ferestre este unul in care poate fi controlata lumina. Jaluzelele ofera cel mai mult control, sunt ieftine, usor de intretinut si vin intr-o multitudine de culori. Obloanele si draperiile nu ofera aceeasi flexibilitate.

Jaluzele verticale

Jaluzelele verticale au fost foarte populare in anii optzeci, cel mai frecvent utilizate pe usi si ferestre glisante. Nu sunt la fel de elegante si retro, precum jaluzelele orizontale, dar au linii puternice si pot da un sentiment de inaltime unei camere cu un tavan scazut.

Jaluzelele verticale protejeaza mobilierul impotriva razelor puternice si asigura camerei tale o circulatie excelenta a aerului. Jaluzelele verticale sunt de obicei disponibile in tesaturi, metal si vinil, iar dvs. acum puteti opta pentru o oferta jaluzele verticale foarte atractiva, de la Alluroler, daca sunteti de parere ca aceste jaluzele vi se potrivesc cel mai bine.

Placile reglabile actioneaza ca un comutator de lumina slaba, astfel incat acestea ofera un control excelent. Puteti schimba atmosfera oricarei camere intr-o secunda. Singura problema cu aceste jaluzele este ca sunt dificil de curatat. Asigurati-va ca va curatati de pe sipci cu o carpa moale inainte de a le sterge cu un produs de curatare sau doar cu apa simpla.

Lumina are tendinta sa se scurga prin orificiile cordonului din spatele sipcilor, ceea ce nu este neaparat un lucru negativ, dar daca sunteti cineva care are nevoie de o camera complet intunecata pentru a putea dormi, chiar si o orba cu asemenea jaluzea de culoare neagra nu va oferi oprire totala.

Asigurati-va ca jaluzelele dvs. sunt instalate corect. Testati-le cu geamurile deschise intr-o zi cu vant. Ar trebui sa aveti o libertate perfecta pentru a va deschide ferestrele, fara ca jaluzeaua sa cada dintr-o rafala puternica.

Jaluzele romane

Aceasta este o optiune care nu va ofera prea mult spatiu pentru manevra luminii. Jaluzeaua este fie ridicata, permitand spectrului complet de lumina sa straluceasca prin fereastra sau este complet plata, pastrand lumina. Cu toate acestea, aceste jaluzele pot fi extrem de eficiente din punct de vedere al costurilor, indiferent daca le comandati sau le faceti singur.

Sunt relativ usor de confectionat si puteti obtine aventura cu tesatura. Ornamentele, legaturile si crearea de borduri coordonate pot fi distractive si pot imbunatati aspectul ferestrei tale. Puteti imbraca chiar fereastra cu niste perdele elegante care compenseaza orbul. Un sfat bun de retinut este sa verificati scara camerei in raport cu dimensiunea modelului blind-ului.

0 Shares
You May Also Like