Ce trebuie sa sti in cazul unui deces in strainatate?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa sti in cazul unui deces in strainatate?Dupa anul 1989, o multime de romani au ales sa paraseasca tara si sa se stabileasca in diferite tari de pe intreg globul pamantesc. In prezent, exista cateva milioane de cetateni romani raspanditi in toate colturile lumii, insa fireste, cei mai multi dintre acestia traiesc in diferite tari din Europa, precum tarile latine (Spania, Italia, Franta sau chiar si Portugalia), dar si in alte tari precum Germania, Austria, Anglia, tarile scandinave, etc.

Se stie faptul ca foarte multi dintre cei care au plecat in strainatate, indiferent de tara in care traiesc acum, duc o viata lipsita de griji, o viata in care au ajus sa stie ce inseamna cu adevarat independenta si linistea financiara, asa ca isi doresc sa ramana pentru tot restul vietii acolo, printre straini.

Din pacate insa, cu moartea nu ne putem pune, asa ca se intampla frecvent ca romanii plecati printre straini, in diferite circumstante sa isi piarda viata. In fiecare an, cateva mii de romani plecati la munca in strainatate mor printre straini, iar apoi familiile indurerate contacteaza Casa Funerare Nicolas international, pentru a-si repatria decedatii, care vor fi inmormantati crestineste, acasa in Romania.

Dat fiind faptul ca exista milioane de romani plecati in strainatate la munca, este firesc ca mai devreme sau mai tarziu acestia vor muri, la fel ca fiecare dintre noi de-altfel, asa ca vom discuta despre repatrierea lor, pentru ca familiile indurerate sa aiba cat mai multe cunostinte despre acest aspect.

Cum se efectueaza constatarea decesului in strainatate?

In cazul in care decesul s-a petrecut intr-una din tarile membre ale Uniunii Europene, atunci trebuie inregistrat la autoritatile din tara respectiva. In cazul in care familiile indurerate isi doresc acest lucru, pot inregistra decesul si la Ambasada sau la Consulatul Romaniei din tara respectiva, pentru ca astfel vor obtine eliberarea unui certificat de deces romanesc.

Familiile care nu doresc sa inregistreze la Ambasada sau la Consulatul Romaniei din tara respectiva decesul, au acest drept, iar astfel certificatul romanesc de deces va fi obtinut la intoarcerea in tara, de la catre autoritatile competente din orasul de domiciliu al persoanei decedate.

Documentele Legale

Se cunoaste deja faptul ca serviciul de repatriere a persoanelor decedate se poate efectua doar pe baza unor documente legale (pasaport mortuar, certificat de deces si autorizatie de transport), insa familia indurerata nu trebuie sa isi faca griji in aceasta privinta, pentru ca intreaga documentatie este intocmita de catre firma care se ocupa de repatrierea persoanei decedate.

Sicriul necesar repatrierii decedatilor

Este foarte important de mentionat faptul ca repatrierea persoanelor decedate se efectueaza in urmatorul fel: este necesar un sicriu de lemn, in care se afla un sicriu de zinc, sigilat. Fara sicriul sigilat din zinc, nu se poate efectua transportul funerar international. Mentionam faptul ca toate acestea sunt asigurate de-asemenea de catre firma care presteaza serviciul de repatriere a decedatului.

Cum se efectueaza repatrierea decedatului?

Pentru a fi efectuat serviciul de repatriere a persoanei decedate in conformitate cu legislatia statului unde a avut loc decesul si cu legislatia internationala, este neaparat nevoie ca familia indurerata sa apeleze la o companie specializata in repatrierea persoanelor decedate. Transportul funerar international trebuie sa fie efectuat in cel mult 72 de ore de la solicitarea serviciului de catre familie. De cele mai multe ori, repatrierea persoanelor decedate se face cu masini de transport funerar omologate, insa exista si situatii in care familiile indurerate aleg sa plateasca mai multi bani, pentru ca repatrierea sa fie facuta pe cale aeriana, cu avionul.

Cat costa serviciile de repatriere a decedatilor?

Costurile serviciilor de repatriere decedati variaza in functie de tara si localitatea in care a avut loc decesul si locul in care trebuie repatriata persoana decedata. Cu siguranta o repatriere din Ungaria de exemplu si pana la Oradea sau la Arad, va costa mai putini bani decat din Ungaria si pana in Constanta de exemplu, oras aflat in celalalt capat al tarii.

De-asemenea, o repatriere din Marea Britanie, cu siguranta costa mai mult decat o repatriere din Ungaria, Bulgaria, sau dintr-o alta tara care se afla mult mai aproape de Romania.

Asadar, distanta conteaza foarte mult si influenteaza costul repatrierii, dar serviciile depind foarte mult si de costurile necesare eliberari actelor necesare repatrierii.

0 Shares
You May Also Like