Ce trebuie sa stiti cand vindeti un telefon?

0 Shares
0
0
0

In clipa de fata, smartphone-urile sunt cele mai importante dispozitive pe care oamenii le pot folosi. Acesta este un lucru cat se poate de firesc dat fiind faptul ca folosim telefoanele pentru a comunica in primul rand, dar si pentru a cauta informatii pe internet, pentru a socializa cu prietenii virtuali, sau in diferite alte scopuri, datorita aplicatiilor instalate.

In aceste conditii, nu este de mirare faptul ca fiecare persoana doreste sa aiba tot timpul la dispozitie un smartphone performant, care sa faca fata tuturor cerintelor. Utilizatorii de smartphone-uri, atunci cand dispozitivele lor nu mai fac fata cerintelor, isi doresc sa le vanda, pentru a-si cumpara dispozitive mai noi si mai performante.

Cei care isi doresc sa isi vanda telefoanele, au acum posibilitatea de a-si duce telefoanele la TotalConvert, care opteaza pentru cumparare telefoane, atata timp cat acestea se afla in stare buna de functionare.

In cazul in care doriti sa vindeti un telefon, TotalConvert evalueaza dispozitivele la aproximativ 75% din valoarea de piata la care considera ca poate fi revandut telefonul. Daca detineti unul sau mai multe smartphone-uri si doriti sa il/le vindeti, iata cateva detalii pe care ar fi indicat sa le cunoasteti.

Gasiti cutia si accesoriile

Cand aveti un smartphone pe care ati decis sa il vindeti, este o idee buna sa localizati cutia originala a acestuia, dar si accesoriile care au venit cu telefonul in cutie.

Cautati in jur si vedeti daca puteti gasi cutia, cablul si incarcatorul original, castile si orice altceva a fost acolo cand ati deschis-o prima data. Acest lucru va face diferenta, nu numai la pretul pe care il puteti obtine in schimbul dispozitivului, dar si la cat de usor va fi ambalarea si expedierea telefonului.

Cat valoreaza vechiul tau smartphone?

Un telefon in conditii perfecte, insotit de toate accesoriile originale, va valora in mod evident mai mult decat un telefon care se vinde fara cutie sau incarcator. Dar pentru a obtine cel mai bun pret posibil pentru vechiul dvs. smartphone, va trebui sa faceti niste cercetari.

In general, veti gasi cele mai bune preturi potentiale provenite de la o vanzare privata catre o alta persoana, dar aceasta este si cea mai riscanta metoda de vanzare. Ofertele de tranzactionare sunt simple, insa in cazul in care nu cunoasteti cumparatorul trebuie sa aveti mare grija.

In schimb, daca alegeti sa vindeti dispozitivul magazinului TotalConvert, totul se desfasoara fara probleme, pentru ca veti vinde dispozitivul unui magazin renumit. Cel mai important insa este sa cautati informatii despre pretul telefoanelor similare, astfel incat sa stiti cati bani sa cereti in schimbul acestuia, pentru ca sa puteti sa obtineti pretul corect.

Cautati ca si cum ati fi un cumparator care cauta telefonul pe care il vindeti. Cautati si analizati cu atentie preturile. Cautati afisari care se apropie de ceea ce oferiti in ceea ce priveste starea si accesoriile.

Telefoanele deblocate valoreaza mai mult

Cu siguranta este indicat sa va asigurati in ceea ce priveste telefonul, ca acesta nu este blocat, pentru ca un telefon blocat intr-o anumita retea, va avea un impact asupra pretului. Telefoanele deblocate, care pot fi activate si utilizate pe orice operator, vor fi intotdeauna cele mai cautate, si veti putea obtine un pret mai mare in schimbul unui asemenea telefon, asa ca merita sa deblocati smartphone-ul inainte de a-l vinde.

Stergeti continutul din telefon

Este deosebit de important sa va asigurati ca va deconectati de la toate conturile de pe smartphone, si ca il curatati complet de toate datele, inainte de a-l vinde. Exista doua aspecte de luat in considerare: in primul rand doriti sa faceti backup pentru toate fisierele dvs. pretioase si sa va asigurati de faptul ca nimeni altcineva nu are acces la ele, si in al doilea rand, trebuie sa dezactivati codul pin, codul de blocare sau amprenta, pentru ca utilizatorul nou sa poata folosi telefonul.

Ce sa faci cu carcasele si accesoriile pe care le-ai cumparat

Exista sanse foarte mari sa fi cumparat odata cu telefonul si cateva accesorii pentru acesta. Poate ca ati cumparat un incarcator wireless, poate ati optat pentru o baterie portabila sau alt accesoriu pentru a merge cu acesta. Verificati daca accesoriul dvs. este compatibil cu noul dvs. telefon. Daca este, atunci poate doriti sa il pastrati. Daca nu, atunci s-ar putea sa luati in considerare vanzarea sau cedarea accesoriilor, odata cu telefonul.

Incarcati telefonul

Dupa ce ati cautat deja cutia si accesoriile telefonului pentru a-l pregati de vanzare, dupa ce de-asemenea ati deblocat telefonul in cazul in care acesta era blocat intr-o anumita retea si dupa ce ati sters datele salvate si ati ales ce faceti cu accesoriile, cu siguranta inainte de a va intalni cu cumparatorul, incarcati dispozitvul.

Este important ca acesta cand vede telefonul sa il poata butona, pentru a vedea cum se comporta dispozitivul.

0 Shares
You May Also Like