Ce trebuie sa stiti pentru a alege un avocat?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa stiti pentru a alege un avocat?La un moment dat, multi oameni se afla intr-o situatie in care au nevoie de serviciile unui avocat bun. Indiferent daca gestioneaza o tranzactie imobiliara, infiinteaza o afacere sau se ocupa de o problema legata de dreptul familiei, exista un numar mare de situatii in care experienta si expertiza unui avocat bun vor fi necesare.

Gasirea avocatului potrivit pentru nevoile dvs. poate parea un proces intimidant, dar, ca si in cazul oricarei alte tranzactii cu consumatorii, cercetarea dvs. este esentiala.

Daca sunteti in cautarea unui avocat pentru a va ajuta si care sa se ocupe de o problema juridica aparuta in viata dvs., s-ar putea sa va intrebati cum sa gasiti un avocat si cum sa stiti daca sunteti pe drumul cel bun pentru alegerea avocatului potrivit pentru nevoile dvs. legale.

Este important sa retineti ca avocatul ofera un serviciu si ca, in calitate de potential consumator al acelui serviciu, puteti si ar trebui sa evaluati serviciile oferite in acelasi mod in care ati evalua orice alt tip de serviciu pe care doriti sa il achizitionati.

Cum selectati un avocat?

Primul pas in procesul de alegere a avocatului potrivit, atunci, este faza de cercetare. In mod ideal, doriti sa incepeti cu numele mai multor avocati si, la fel ca si cum ati achizitiona diferite alte servicii, trimiterile personale sunt adesea cel mai bun loc pentru a incepe. Incepeti sa va compilati lista solicitand prietenilor, vecinilor si partenerilor de afaceri recomandari pentru a gasi cel mai bun avocat Curtea Europeana.

Resursele online pot fi o alta sursa buna de informatii, iar multe astfel de resurse au avantajul suplimentar de a oferi recenzii ale consumatorilor, astfel incat sa puteti vedea cum au evaluat alte persoane interactiunile cu un anumit avocat.

Cum stiti daca avocatul dvs. este bun?

Odata ce ati compilat o lista de potentiali avocati, puteti incepe procesul de evaluare. Majoritatea avocatilor ofera o consultare initiala gratuita si, in calitate de consumator informat, ar trebui sa profitati pe deplin de acestea.

Fiti pregatit cu o lista scrisa de intrebari si faceti note in timpul consultarii, astfel incat sa puteti compara mai tarziu avocatii de pe lista dvs. Intrebarile importante pe care le puteti adresa in timpul acestei consultari initiale trebuie sa faca referire la urmatoarele:

  • Zona (domeniile) de expertiza. Vreti sa va asigurati ca avocatul pe care il angajati are experienta in domeniul dreptului in care aveti nevoie de asistenta. Exista multe domenii de practica in domeniul juridic, iar majoritatea avocatilor tind sa se ocupe de cazuri in anumite domenii de practica.
  • Costurile potentiale. Consultanta juridica poate deveni destul de costisitoare, deci este important sa stii cat de mult va va percepe avocatul. In timpul consultarii initiale, un avocat ar trebui sa poata sa va ofere o estimare a costurilor pe baza faptelor cazului dumneavoastra.
  • Echipa legala. Unii avocati lucreaza singuri, in timp ce altii au paralegal in echipa lor sau externalizeaza o parte din activitatile legale altor avocati. Doriti sa va asigurati ca stiti cine va gestiona fisierul dvs., deoarece acest lucru poate avea un impact atat asupra calitatii serviciului pe care il primiti, cat si asupra costului.
  • Comunicare. Cum comunica avocatul cu clientii sai? Daca aveti o intrebare, cum ar trebui sa luati legatura cu ei? Care este timpul lor de raspuns? In timp ce fiecare avocat se va ocupa cel mai probabil de mai multe cazuri la un moment dat, cazul dvs. este o prioritate pentru dvs. si trebuie sa va asigurati ca avocatul pe care il angajati il recunoaste si comunica cu dvs. in timp util.
  • Sinceritate. Este avocatul sincer cu clientii sai? De regula, atunci cand preia un caz, avocatul stie despre ce este vorba, in mare parte isi poate crea o impresie despre cum se va desfasura procesul. Este important sa gasiti un avocat sincer, care sa va spuna inca de la inceput care sunt sansele dvs. de reusita.

In cele din urma, in plus fata de obtinerea raspunsurilor la intrebari ca acestea, doriti de asemenea sa va asigurati ca dumneavoastra si avocatul pe care l-ati ales, aveti o potrivire buna atunci cand vine vorba de personalitate. Trebuie sa stiti sigur ca va simtiti in largul dvs. alaturi de avocatul respectiv. Cu siguranta doriti sa beneficiati de serviciile unui avocat caruia sa nu va fie teama sa ii adresati intrebari.

0 Shares
You May Also Like